• پنجشنبه / ۲۵ مهر ۱۳۹۸ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 98072518934
  • خبرنگار : 50189

از ۲۸ مهرماه؛

برگزاری چهل و هشتمین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای هسته‌ای کشور در دانشگاه شهید باهنر کرمان

برگزاری چهل و هشتمین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای هسته‌ای کشور در دانشگاه شهید باهنر کرمان

ایسنا/کرمان رییس دانشگاه شهید باهنر کرمان از برگزاری چهل و هشتمین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای هسته‌ای کشور از ۲۸ لغایت یکم آبان‌ماه در این دانشگاه خبر داد.

به گزارش ایسنا، "محمدعلی طاهر" در جمع خبرنگاران در خصوص برگزاری چهل و هشتمین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور در دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: چهل و هشتمین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور از سوی سازمان انرژی اتمی با همکاری دانشگاه شهید باهنر کرمان از روز ۲۸ مهرماه به مدت چهار روز تا یکم آبان‌ماه سال‌جاری در فضایی به مساحت یک‌هزار و دویست مترمربع در این دانشگاه با ۲۰ غرفه در سه بخش کلی «مرور چرخه سوخت هسته‌ای»، «نیروگاهی» و «کاربردهای صنعت هسته‌ای در صنایع مختلف» برگزار می‌شود.

وی چرخه سوخت هسته‌ای، اکتشاف و استخراج، غنی سازی اورانیوم، تولید آلیاژی نوین، مجتمع های سوخت، سلامت و فیزیک هسته‌ای، ماکت نیروگاهی، کشاورزی هسته‌ای، فراوری اورانیوم، کاربرد پرتوهای هسته‌ای، راکتور تحقیقاتی، آب سنگین، پسمانداری و زباله‌های هسته‌ای، حفاظت در برابر پرتوهای هسته‌ای، شبیه ساز راکتور قدرت را از محورهای این نمایشگاه برشمرد.

رییس دانشگاه شهید باهنر کرمان با بیان این مطلب که علوم و فناوری هسته‌ای در حال حاضر به عنوان فناوری برتر محسوب می‌شود اظهار کرد: امروزه تأثیر این علوم بر افزایش دانش بشری، طبیعت حاکم و ارائه رفاه و خوشبختی به زندگی بشری غیرقابل تردید می‌باشد و می‌تواند به عنوان یک عنصر اساسی و مبنای ضروری برای توسعۀ پایدار به شمار آید.

وی افزود: در طول نیم قرن گذشته، در پرتو تلاش‌های دانشمندان در سراسر جهان این فناوری نقش مهمی را در توسعه صنعت، ‌ کشاورزی و پزشکی ایفاء کرده است و استفاده رادیوایزوتوپ‌ها در شناسایی و درمان بیماری‌ها، کاربرد فناوری هسته‌ای در تولید برق و تولید مواد باکیفیت و مقاومت ویژه و همچنین تولید محصولات کشاورزی مقاوم در برابر خشکسالی و آفات، فقط برخی از کاربردهای این علم در پزشکی، صنعت و کشاورزی است.

طاهر افزود: فناوری هسته‌ای علاوه بر تأمین انرژی پاک، کمک می کند تا تشخیص پزشکی بهبود، بیماری‌های بشری درمان، تغذیه بشر افزایش، از سلامت حیوانات اهلی مراقبت، منابع آبی توسعه، حیوانات خطرناک نابود، بهره‌وری کشاورزی بهبود، مواد غذایی تأمین، کنترل کیفیت صنعتی تقویت و علم شناخت محیط زیست پیشرفت کند.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته نمایشگاه‌های تخصصی دستاوردهای صنعت هسته‌ای کشور در ٤٧ دانشگاه و موسسات عالی کشور برگزار شده، در ادامه از اهداف برگزاری این نمایشگاه سخن به میان آورد و تصریح کرد: هدف از برگزاری نمایشگاه آگاهی سازی عمومی نسبت به دانش بومی صنعت هسته‌ای و معرفی آن به عنوان یک تکنولوژی مفید در زندگی مردم و دسترسی سریع و راحت جامعه دانشگاهیان به چکیده آخرین دستاورده‌های کشور در این صنعت، رفع ابهام در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای چه به لحاظ ایمنی و زیستی محیطی و چه به لحاظ سیاسی جهت خنثی سازی تبلیغات منفی دشمنان، ایجاد علاقه‌مندی و جذب کارشناسان، محققین و متخصصین دانشگاهی و جذب نخبه‌ها، تقویت خودباوری و غرور ملی از طریق مشاهده عینی، معرفی کاربردهای جنبی این صنعت به ویژه کشاورزی و پزشکی، است.

رییس دانشگاه شهید باهنر کرمان اظهار کرد: در بخش چرخه سوخت و نیروگاه، ۲۲۵ قلم، در بخش کاربردهای جانبی صنعت هسته‌ای، ۱۷۵ قلم، شش ماکت بزرگ از نیروگاه اتمی بوشهر، پسمانداری، چرخه سوخت هسته‌ای، آبشار سانتریفیوژ، مجتمع سوخت، آب سنگین اراک، مرکز پرتودهی، پسمانداری، فرآوری اورانیوم؛ نمایش ماشین‌های سانتریفیوژ  در این نمایشگاه به نمایش گذاشته خواهد شد.

وی با بیان این مطلب که بازدید از این نمایشگاه برای عموم آزاد و ساعت بازید صبح‌ها از ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه تا ۱۲ و ۳۰ دقیقه و عصرها از ساعت ۱۴ و ۳۰ لغایت ۱۷ است، عنوان کرد: این نمایشگاه، یک نمایشگاه توضیح محور است. بدین صورت که بازدیدکنندگان به صورت گروه‌های ۲۵ الی۳۰ نفره بازدید می‌کنند و کارشناسان به توضیح دستاوردها می‌پردازند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha