به گزارش ایسنا، "محمد فاضلی" در نشست هماندیشی کارگروه سازگاری با کم آبی که امروز سهشنبه ۲۳ مهرماه در شرکت آب منطقهای البرز برگزار شد، گفت: در البرز با استفاده از امکانات آبی و ظرفیتهایی که وجود دارد میتوان با مردم و بخشهای مختلف کشاورزی، شرب و صنعت رابطه برقرار کرد. بخش زیادی از مصرف آب در بخش شرب است و حجم زیادی از آب در بخش کشاورزی مصرف میشود که میتواند مدیریت شود.
وی ادامه داد: نهایتاً میتوانیم از طریق مکانیسمهای مشارکتی در این استان به گونهای عمل کنیم که با وجود جمعیت در حال افزایش البرز، ظرفیت حیات و ادامه رشد و توسعه در البرز ادامه یابد.
وی به ارائه آمار مصرف آب در البرز پرداخت و خاطر نشان کرد: در البرز بر اساس آمار ارائه شده ۸۶۰ میلیون متر مکعب آب در بخش کشاورزی، ۲۷۰ میلیون متر مکعب آب در بخش شرب و حدود ۷۰ میلیون متر مکعب هم در بخش صنعت مصرف میشود و ظرفیت کاهش مصرف در همه بخشها وجود دارد. نکته امید بخش اینکه میتوان با کاهش مصرف آب، آب بیشتری را به حفظ محیط زیست و تقویت آبخوان تخصیص داد تا آینده حیات در این سرزمین را تداوم داد و در عین حال استفاده اقتصادیتری از منابع با وجود مصرف آب کمتر داشته باشیم.
فاضلی به ضرورت کاهش مصرف آب تاکید کرد و گفت که منابع آب را نمیتوان از خارج وارد کرد و تامین آب از دریای خزر و عمان نیز پاسخگو نیست و بسیار گران تمام میشود. حتی در صورت انجام کمتر از دو درصد آب کشور را تامین میکند بنابراین به هیچ وجه جایگزین کاهش مصرف آب نیست.
سرپرست مرکز امور اجتماعی منابع آب و انرژی وزارت نیرو افزود: وقتی کشوری ۸۵ تا ۱۰۰ میلیارد متر مکعب مصرف آب دارد و تغییر اقلیم نشان از کمتر شدن منابع نیز دارد پس باید مصرف آب را کاهش داد.
وی با بیان اینکه تجربه دنیا نشان داده با مصرف کمتر هم میتوان آب را مدیریت کرد، تصریح کرد: کره جنوبی۳۰ درصد کمتر از ایران جمعیت دارد ولی کشور ما از نظر مساحت ۱۶ برابر بزرگتر است. اما تولید ناخالص داخلی آنها ۵ برابر ماست در حالی که کل آب در اختیار آن ۶۵ میلیارد متر مکعب است؛ از این آب جمعاً ۲۶ میلیارد متر مکعب را مصرف میکنند؛ این مورد نشان می دهد ما نیز با همین منابع آب می توانیم خلق ثروت را بالاتر ببریم و پایدارتر کشور را اداره کنیم.
فاضلی یکی از راههای توسعه کاهش مصرف آب را گسترش آگاهی عمومی دانست و اظهار کرد: حل کردنمسئله آب نیازمند مشارکت همگانی است، ۲۷۰ میلیون متر مکعب یعنی تقریباً یک چهارم آب مصرفی استان البرز مربوط به شرب است که نیازمند ارتقا آگاهی از مدیران تا مردم است. ایده شهر حساس به آب نیز به این منظور طراحی شده است.
وی اضافه کرد: شهر حساس به آب طرحی است که بتوانیم مجموع مردم، بخش خصوصی، کشاورزان و همه را در یکجنبش نسبت به شرایط منابع آبی و راهکارهایی که مردم میتوانند در پیش بگیرند آگاه کرده و صرفاً از طریق تغییر رفتار منابع آبی را مدیریت کنیم.
به گفته فاضلی با این ایده از ظرفیت استانها و شهرها برای کاهش مصرف آب و مدیریت آن بدون کاهش کیفیت زندگی مردم، استفاده میشود.
انتهای پیام
نظرات