به گزارش ایسنا به نقل از تریدینگ اکونومیکس، متوسط نرخ تورم چین در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر ۲۰۱۹ به سه درصد افزایش یافت که در طول شش سال اخیر بیسابقه بوده است. این نرخ تورم که ۰.۲ درصد بیشتر تورم ماه قبل و ۰.۱ درصد بیشتر از نرخ پیشبینی شده توسط کارشناسان بوده است، بیش از همه تحت تأثیر افزایش تورم بخش مواد غذایی قرار گرفته است که تورم آن از ۶.۲ درصد در ماه اوت به ۱۱.۲ درصد در ماه سپتامبر افزایش پیدا کرده است.
بر مبنای ماهانه، نرخ تورم چین در ماه سپتامبر به ۰.۹ درصد افزایش پیدا کرده است که ۰.۲ درصد بیشتر از تورم ثبت شده این کشور برای ماه اوت به حساب می رود.
در بین سایر بخشهای تورمی، تورم سوخت از ۱.۱ درصد به ۰.۷ درصد، مراقبت های درمانی از ۲.۲ درصد به ۲.۱ درصد و بخش رستوران و هتل داری از ۲.۵ درصد به ۲.۳ درصد کاهش یافته است.
در شرایطی که تورم در بخشهای زیادی کاهش یافته است، بالا بودن نرخ مواد غذایی مانع از شروع روند کاهشی شاخص قیمتها شده است و تورم مواد غذایی هنوز در یک بالاترین سطوح ۱۰ سال اخیر خود قرار دارد. به دنبال شیوع آنفلونزای خوکی و تصمیم چین به ممنوعیت واردات گوشت از کانادا، نرخ گوشت در چین در یکی از بالاترین سطوح یک دهه اخیر خود قرار دارد.
هسته تورمی که تورم بخش انرژی و مواد غذایی را به دلیل نوسانات بالای قیمت در آنها در نظر نمیگیرد در ماه سپتامبر به ۱.۵ درصد رسیده است که در مقایسه با ماه قبل تغییری پیدا نکرده است. متوسط نرخ تورم چین در بازه زمانی ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۹ معادل ۵.۱۳ درصد بوده است که بالاترین تورم ثبت شده مربوط به فوریه ۱۹۸۹ با ۲۸.۴۰ درصد و کمترین تورم نیز مربوط به آوریل ۱۹۹۹ با منفی ۲.۲ درصد بوده است.
انتهای پیام
نظرات