• سه‌شنبه / ۲۳ مهر ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۳
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 98072317541
  • منبع : فضای مجازی

۵ نکته درباره دستگیری روح‌الله زم

آمدنیوز هر چند می‌کوشید خود را «رسانه» معرفی کند ولی هیچکدام از استادان و فعالان واقعی رسانه چنین عنوانی را برای آن برنمی‌تابیدند.

به گزارش ایسنا، عصر ایران نوشت: «روح‌الله زم مدیر «آمدنیوز» دستگیر شد. این بمب خبری دوشنبه بود و تا روزهای آینده نیز نقل محافل خواهد بود. این که او را چگونه و کجا گرفته‌اند، هنوز اعلام نشده است؛ همین اندازه می‌دانیم که اطلاعات سپاه او بازداشت کرده است.

در این باره نکات اولیه زیر قابل توجه است:

۱. روح‌الله زم، تحت حمایت پلیس و سرویس امنیتی فرانسه بود و تمام ترددها و برنامه‌های او در داخل و خارج فرانسه با نظارت و حفاطت محسوس و غیر محسوس این نهادها صورت می‌گرفت. حتی گفته می‌شود سازمان اطلاعات و امنیت ملی ترکیه (میت) نیز حفاظت از او در سفرهایش به ترکیه را عهده‌دار بود. زم همچنین ارتباطاتی نیز با سازمان جاسوسی اسرائیل (موساد) داشت.

بنابراین آن چه در سال‌های اخیر درباره زم جریان داشت، یک جدال امنیتی بین سرویس‌های اطلاعاتی بود و نهایتاً این سرویس اطلاعاتی سپاه ایران بود که بازی را برد. بی‌هیچ‌گونه شعارگرایی و منطبق بر مستندات واقعی باید گفت که اشراف اطلاعاتی نهادهای امنیتی ایران در بالاترین سطوح قابل ارزیابی است.

۲. در اطلاعیه سپاه از روح‌الله زم تحت عنوان «سرشبکه سایت ضد انقلاب و معاند آمدنیوز» یاد شده است؛ بدان معنا که آن چه در «آمدنیوز» منتشر می‌شده، نه صرفاً حاصل تراوشات ذهنی زم که محصول اطلاعات درست و غلطی بوده که از سوی افرادی در ایران به وی داده می‌شده است. اگر این گونه باشد - که عنوان «شبکه» ناظر بر همین معناست - قطعاً اعضای این شبکه در ایران به‌شدت نگران و هراسان هستند و ای بسا در روزها و هفته‌های آینده افراد دیگری از این شبکه به دام قانون بیفتند. ماجرا ادامه دارد.

۳. آمدنیوز هر چند می‌کوشید خود را «رسانه» معرفی کند ولی هیچکدام از استادان و فعالان واقعی رسانه، چنین عنوانی را برای آن برنمی‌تابیدند. در واقع استانداردهای رسانه‌ای در آمدنیوز هرگز رعایت نمی‌شد و انتشار خبرهای نادرست و بدون منبع، ایراد اتهام به هر فردی که زم و دوستانش اراده می‌کردند، شایعه‌سازی، تحریک به خشونت و ... کارویژه‌های آن بود. این رویکرد ناصواب باعث ایجاد بدبینی به رسانه‌ها؛ به‌ویژه در بین نهادهای امنیتی داخلی شده بود و کار را بر رسانه‌ها سخت می‌کرد. هم از این روست وقتی زم دستگیر شد و کانالش به دست سپاه افتاد، هیچ فعال رسانه‌ای قائل به این نبود که یک روزنامه‌نگار دستگیر شده یا یک رسانه دچار مسأله شده است.

۴. دستگیری زم احتمالاً بسیاری از اعضای اپوزیسیون خارج‌نشین را نیز خوشحال کرده است؛ چرا که زم در یکی - دو سال اخیر با خودبزرگ‌بینی مفرط، می‌پنداشت که یگانه رهبر بی‌بدیل اپوزیسیون و لیدر ایران آینده است. همین چند ماه پیش بود که فیلم اظهارات او پخش شد که در آن اعضای اپوزیسیون را تمسخر می‌کرد و از جمله با لحنی تحقیرآمیز می‌گفت که «رضا پهلوی» شب‌ها در خانه‌ای تمرین سان دیدن می‌کند!

۵. اعضای اپوزیسین خارج‌نشین، در عین حال از دستگیری روح‌الله زم قاعدتاً باید نگران نیز باشند زیرا وقتی فردی مانند زم که تحت حفاظت سرویس‌های اطلاعاتی بود، سر از بازداشتگاه اطلاعات سپاه درمی‌آورد، چنین سرنوشتی برای هر کدام از آنها نیز متصور است. حال در قالب یک عملیات پیچیده اطلاعاتی یا در چارچوب یک معامله سیاسی.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha