• سه‌شنبه / ۲۳ مهر ۱۳۹۸ / ۰۹:۲۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 98072317180
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

کودک همسری؛ گره کور قانون‌گذاری یا نبود ثبات فرهنگی!

کودک همسری؛ گره کور قانون‌گذاری یا نبود ثبات فرهنگی!

ایسنا/آذربایجان غربی یک جامعه شناس گفت: نبود ثبات فرهنگی برخی جوامع از علل رواج کودک همسری است.

جلالی در گفت و گو با ایسنا، سن ازدواج‌ را در هر جامعه تابع شرایطی از جمله فرهنگ، اوضاع اجتماعی و اقتصادی و سن بلوغ عنوان کرد و گفت: کودک همسری نوعی پیوند زناشویی است که در آن دختری کم سن و سال به عقد مرد با سن بالا در می آید که البته ممکن است هر دو طرف کم سن و سال باشند.

وی نبود ثبات موقعیت فرهنگی در برخی جوامع را از علل دیگر رواج کودک همسری عنوان کرد و افزود: وجود رسانه‌های جهانی در تقابل با فرهنگ ملی، شکل گیری روشن فکری غربی در تقابل با سنتها،‌ تقلید کورکورانه‌ کشورهای در حال توسعه از کشورهای توسعه یافته در مسائل اجتماعی و همچنین فضای مجازی از علل نبود ثبات موقعیت فرهنگی جوامع است.

جلالی به دو نوع بلوغ فیزیولوژیکی و اجتماعی اشاره کرد و با بیان اینکه بلوغ اجتماعی مرحله ای است که انسان به خودکفایی، استقلال، قدرت تصمیم گیری و هویت می رسد، افراد دیگر را می پذیرد و با آن ها تعامل سازگار برقرار می‌کند، افزود: به دلیل تاثیر فضای مجازی و تصاویر جذاب و بی ملاحظه آن، شاید بلوغ اجتماعی و زیستی کاذب زودتر شکل بگیرد که در آن صورت مشکلات و بحران های روحی و روانی دامن گیر فرد و جامعه خواهد شد.

این جامعه شناس با اشاره به برخی علل رواج کودک همسری در جامعه تصریح کرد: مدیریت متزلزل خانواده در تقابل با فرزندان، حاکمیت مطلق والدین، ترس از فساد اجتماعی‌ و روابط بدون کنترل، فقر، نبود بینش فرهنگی و نبود قوانین شفاف و قاطع را عوامل اصلی کودک همسری دانست.

جلالی در ادامه با اشاره به آسیب های ناشی از کودک همسری، وابستگی خانواده تازه شکل گرفته به خانواده پدری از نظر اقتصادی، عدم قدرت تصمیم گیری عقلانی، افزایش پدیده طلاق، تحمیل هزینه های اضافی بر جامعه، عدم توانایی تربیت فرزندان و سوءاستفاده از دختران خردسال را از آسیب‌های کودک همسری برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: در کشورهای غربی وجود مراکز سازمان یافته، وجود مراکز فساد و فحشا و یا رواج ازدواج سفید مانع از شکل گیری گسترده کودک همسری شده است که در کشورهای مختلف، قوانین در این خصوص متفاوت است.

این جامعه شناس در پایان راهکارهایی برای برون رفت از این معضل اجتماعی ارائه کرد و گفت: به وسیله اصلاح نظام تعلیم و تربیت، اصلاح زیر ساخت فرهنگی و برگشت به اصالت دیرینه، بهبود وضعیت اجتماعی و کنترل فضای مجازی‌ می توان این پدیده شوم را مهار و از بین برد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha