به گزارش ایسنا، ارواحی در این جلسه گفت: ۲۵ تالاب کشور در کنوانسیون رامسر ثبت شدهاند.
وی در افزود: در حال حاضر ۱۴۱ تالاب در کشور وجود دارد که ۲۵ مورد از آن در کنوانسیون رامسر ثبت شده اند و ۴ مورد به عنوان ذخیره گاه زیست بوم ثبت شدند که بیشترین عملکرد آن ها در تامین مواد غذایی و آب است.
وی افزود: با وجود بارش های اخیر و ترسالی که اتفاق افتاد، شاهد احیای برخی تالاب ها در کشور بودیم ولی این روند احیای تالاب ها با ترسالی همخوانی ندارد.
ارواحی با اشاره به اینکه احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی به صورت یک پروژه ۶ ساله اجرا می شود، تصریح کرد: هدف از اجرای این طرح صرفه جویی در مصرف آب، کاهش استفاده از سموم شیمیایی و دریافت حق آبه دریاچه است.
وی با اشاره به اینکه ۵ سال از اجرای پروژه مشارکت جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه گذشته است، یادآور شد: طی این مدت در ۱۵۰ روستای حوضه آبریز دریاچه ارومیه کشاورزی پایدار تثبیت شده و ۳۵ درصد در مصرف آب و ۴۰ درصد در مصرف نهاده های شیمیایی صرفه جویی شده است.
ارواحی اظهار کرد: درحال حاضر ۳۰ سمن ملی برای مدیریت تالاب ها در کشور فعال بوده و کارهای ارزشمندی در جهت مدیریت و احیای تالاب های کشور انجام داده اند.
مدیر طرح ملی حفاظت از تالاب های ایرا ن با تاکید بر اینکه باید ابزار مدیریتی برای احیای تالاب ها و دریاچه های کشور داشته باشیم، ادامه داد: توانستیم با کمک ۳ کارگروه تخصصی و مدیریت هوشمند، دریاچه ارومیه را احیا و دستاوردهای آن را به سایر کشورها انتقال دهیم.
وی به خشکسالی های موجود در ایران اشاره و گفت: برای مقابله با بلاهای طبیعی از جمله خشکسالی، باید با برنامه ریزی، تمرکز زدایی مدیریتی، جایگزینی کشاورزی صنعتی به جای سنتی و استفاده از جوامع محلی را در دستور کار خود قرار دهیم.
انتهای پیام
نظرات