• دوشنبه / ۲۲ مهر ۱۳۹۸ / ۰۷:۱۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98072216191
  • خبرنگار : 71145

/به روز رسانی شد/

گسترش دامنه استقرار ارتش سوریه در مرزهای مشترک با ترکیه

گسترش دامنه استقرار ارتش سوریه در مرزهای مشترک با ترکیه

در پی توافق بین نیروهای دموکراتیک سوریه و نیروهای دولت این کشور، نیروهای وابسته به نظام سوریه حرکت به سمت شمال این کشور را آغاز کردند و به تدریج در حال در اختیار گرفتن شهرک‌ها و مناطق تحت کنترل کردها هستند تا به این ترتیب به رویارویی با عملیات خصمانه ترکیه بپردازند. در این راستا پیشقراولان ارتش سوریه وارد منبج، عین العرب، شهرک مرزی تل تمر، عین عیسی و الطبقه در حومه رقه، حسکه و قامشلی شدند، از آن سو نیروهای آمریکایی نیز در حال تخلیه شمال شرق سوریه هستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، ارتش سوریه امروز (دوشنبه) وارد شهر الطبقه، حومه و فرودگاه نظامی آن در حومه شمالی رقه شد. منابع به خبرگزاری آلمان گفته بودند، نیروهای دولت سوریه پیشروی به سمت استان رقه در شمال شرق سوریه را با هدف تسلط بر این استان آغاز کردند.

یک منبع کرد به المیادین گفت: تمام ایست‌های بازرسی کرد به روی ارتش سوریه باز شده است. به این ترتیب ارتش سوریه به اطراف فرودگاه نظامی الطبقه در حومه جنوبی رقه رسید.

سانا همچنین گزارش داد، نیروهای ارتش سوریه وارد تعداد زیادی از روستاها و شهرک‌ها در حومه‌های جنوبی،‌ جنوب غربی و شمالی رقه شدند.

این خبرگزاری افزود، پرچم سوریه بر فراز تعدادی از موسسات دولتی و مدارس در دو شهر حسکه و قامشلی به اهتزاز درآمد. منابع تاکید کردند، ارتش سوریه بر تمامی مواضع نیروهای کرد در دو شهر حسکه و قامشلی مستولی شده و قرار است کل استان را به دست بگیرند.

شبکه‌های اجتماعی نیز گزارش دادند، توافق شده مدارس بسته به دستور کردها در برخی محله‌ها در شهر حسکه باز شوند و پرچم سوریه بر فراز آنها نصب شود و تحصیل طبق اصول دولتی شروع شود.

نیروهای ارتش سوریه همچنین وارد شهرک عین عیسی شدند. دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد، نیروهای ارتش سوریه در شهرک عین عیسی در خط درگیری با ارتش ترکیه مستقر شدند.

این نهاد وابسته به مخالفان افزود: ارتش سوریه در حال حاضر در شش کیلومتری مرزهای سوریه و ترکیه است و قرار است به سمت منطقه راس العین پیشروی کند.

ارتش سوریه شب گذشته نیز وارد مناطقی از شهر منبج در حومه شرقی حلب شد. پرچم سوریه بر فراز شهر منبج به اهتزاز درآمد. استقرار ارتش از دو روستای الجاموس و وریده شروع شد و ارتش قصد دارد در اطراف شهر به استقرار خود ادامه دهد. روزنامه سوری الوطن نیز به نقل از یک منبع میدانی نوشت، ارتش بعد از محاصره منطقه الساجور و بستن خط ارتباطی افراد مسلح کرد و تروریست‌های وابسته به ارتش ترکیه وارد منبج شد.

رسانه‌های سوری از جمله خبرگزاری رسمی این کشور گزارش دادند، یک روز پس از توافق بین نظام سوریه و نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد)، یگان‌های ارتش سوریه وارد دو شهر عین العرب (کوبانی) و منبج در حومه حلب شدند.

همچنین خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد، نیروهای ارتش سوریه وارد شهرک تل تمر در حومه حسکه شدند. خبرنگار خبرگزاری اسپوتنیک در استان حسکه از ورود پیشقراولان ارتش سوریه به شهرک "تمر جنوب" واقع در کنترل نیروهای قسد در شرق شهر راس العین در مرزهای ترکیه خبر داد.

این خبرنگار افزود، کاروان نظامی بزرگی از افسران و عناصر تیپ پنجم هجانه "گارد مرزی" ارتش سوریه در ساعات اولیه صبح دوشنبه از مرکز یگان در مرکز شهر حسکه به سمت مناطق شمالی در استان حسکه رفته و به شهرک مرزی "تل تمر" رسیدند.

به گفته این خبرنگار، اهالی شهرک پیشقراولان ارتش را با شعارهای ملی مورد استقبال قرار دادند.

این خبرنگار افزود، استقرار ارتش سوریه از شهرک تل تمر و شهرهای درباسیه و راس العین در شمال حسکه شروع شد و این ماموریت برای ممانعت از حمله ترکیه و گسترش نفوذ آن انجام گرفت.

مناطق مذکور توسط نیروهای قسد و به واسطه شاخه سیاسی آن یعنی "اداره خودمختار کردها" اداره می‌شوند.

"تل تمر" در مسیر میانبر استراتژیکی قرار دارد که شرق و غرب را به هم متصل می‌کند و در ۳۵ کیلومتری جنوب شرق راس العین واقع است که یکی از اهداف اصلی عملیات ترکیه محسوب می‌شود.

به محض این توافق و تحویل مناطق کردنشین به ارتش سوریه، نظامیان ترکیه و شورشیان "ارتش آزاد سوریه" تجهیزات نظامی را به اطراف شهر منبج گسیل کردند.

خبرنگار الجزیره به نقل از یک منبع مخالف سوری گزارش داد، نیروهای "ارتش آزاد سوریه" به محض رسیدن کاروان‌های نظامی ارتش ترکیه به سمت منبج پیشروی خواهند کرد.

منبج در غرب رود فرات واقع است و ترکیه و مخالفان سوری هیچ عملیات نظامی را در قالب عملیات "چشمه صلح" در این منطقه انجام نداده‌اند و فعلا عملیات‌شان بین دو شهرک راس العین و تل ابیض در شرق رود فرات در شمال سوریه متمرکز است.

عصمت شیخ حسن، مسؤول دفاع در نیروهای دموکراتیک سوریه شب گذشته اعلام کرد، نیروهایش شهر عین العرب را به دولت سوریه تحویل خواهند داد.

عید خلاوی، عضو پارلمان سوریه از منطقه منبج نیز به خبرگزاری آلمان گفت، اهالی منبج پرچم سوریه را در میدان اصلی این شهر برافراشتند و ورود ارتش سوریه و استقرار آن در روستاهای الفارات، عرب حسن، زنقل، السعیدیه و اطراف شهرک العریمه و منطقه عون الدادات و نوار رود الساجور در شمال منبج را جشن گرفتند.

وی حضور هرگونه نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) در مرحله آینده از حیث استقرار نظامی یا اداره مدنی شهر را تکذیب کرد.در همین حال منابع نزدیک به دولت سوریه حمله به مواضع ارتش سوریه در حومه جنوبی رقه را تکذیب کردند.

منابع نزدیک به نیروهای دولت سوریه گفتند، یگان‌های ارتش سوریه از منطقه اثریا به سمت الرصافه و الطبقه در حومه غربی رقه حرکت کردند و به شهر الرقه و عین عیسی در حومه شمالی آن رسیدند.

این منابع همچنین اخبار درباره حمله به کاروان نظامی ارتش سوریه در نزدیکی شهرک المنصوره در غرب رقه را تکذیب کردند.

در حومه شرقی حلب نیز منابع تصریح کردند: ارتش سوریه استقرار خود را از امروز تکمیل خواهد کرد.

خبرگزاری رویترز نیز به نقل از یک مقام آمریکایی اعلام کرد، اعضای تیم دیپلماتیک آمریکا که روی پروژه تحکیم ثبات در سوریه فعالیت می‌کردند، شمال شرق سوریه را ترک کردند.

خروج هیئت دیپلمات آمریکایی از شمال شرق سوریه یک روز پس از آن است که مارک اسپر، وزیر دفاع این کشور از خروج ۱۰۰۰ نظامی آمریکا از این منطقه خبر داد.

منبع مذکور افزود، نیروهای آمریکا همچنان در سوریه حضور دارند اما مراحل اولیه خروج آغاز شده است.

این منبع به جزئیات بیشتر خروج نیروهای آمریکا از شمال شرق سوریه اشاره نکرد.

اسپر یکشنبه تایید کرد، حدود ۱۰۰۰ سرباز آمریکایی در طرح "عقب کشیدن عمدی" از شمال سوریه خارج خواهند شد.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) نیز اعلام کرد، حدود ۱۵۰ تن از سربازان آمریکایی و خارجی خاک سوریه را به مقصد عراق از طریق فرودگاه رحیبه در حومه مالکیه ترک کردند.

اداره خودمختاری در شمال و شرق سوریه پیشتر با اعلام توافق با دولت دمشق برای تحویل مناطق کردنشین افزوده بود: نیروهای سوریه صبح امروز در مرزهای مشترک با ترکیه در قالب توافق با دمشق مستقر خواهند شد.

اداره خودمختاری کردها افزود، طرح آنها در شمال و شرق سوریه برای جدایی طلبی نبود، بلکه اداره خودمختاری همچنان به دنبال راه حل سیاسی بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha