به گزارش ایسنا، جمال عرف در جمع نمایندگان احزاب، دانشگاهیان، کارگران، سمنها، روحانیون و فعالان اجتماعی و سیاسی و...در سمنان اظهار کرد: ترکیه اگر دغدغهای در ارتباط با شمال سوریه و جنوب ترکیه دارد باید با گفتگو آن را حل کند.
وی با بیان اینکه این رسم غلطی است که برخیها گمان میکند که مسائل خود را میتوانند با راهحل نظامی حل کنند افزود: استفاده از قدرت نظامی بدترین راهحل در اینگونه مسائل است همچنانکه دیدیم عربستان سعودی در یمن دست به استفاده از راه حل نظامی زد و علاوه بر این که عامل کشتار بسیاری در این کشور شد، امروز خود نیز در جنگ یمن گرفتار شده است.
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه همه این کشورها باید روزی پای میز مذاکره بنشینند و مسائل خود را حل کنند ادامه داد: ترکیه نیز بهتر است هرچه زودتر پای میز مذاکره بنشیند و مسائل خود را در شمال سوریه حل کند.
عرف با اذعان به اینکه موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران در اینگونه مسائل روشن است تصریح کرد: وزارت خارجه موضع رسمی کشورمان را در این ارتباط اعلام کرده است.
وی با بیان اینکه موضع جمهوری اسلامی در ارتباط با هر رویدادی که تمامیت ارضی کشورها و حقوق مردم را تضییع کند روشن است خاطرنشان کرد: ترکها اگر دغدغهای در ارتباط با شمال سوریه دارند میتوانند آن را از راه گفتگو حل کنند و جمهوری اسلامی نیز آمادگی دارد در نشستی سهجانبه به حل این مشکل کمک کند.
رئیس ستاد انتخابات کشور،خروج امریکاییها از شمال سوریه را برنامهریزیشده ارزیابی و تصریح کرد: امریکاییها با خروج از شمال سوریه امکان بروز این مشکل را فراهم کردند. آنها کوشیدند با این اقدام خود برای چندمین بار در بین جبهه مقاومت و سه کشور ایران ، روسیه و ترکیه شکاف ایجاد کنند.
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه مسیر گفتگو باید گشوده بماند ادامه داد: باید در حوزههای مختلف چه در مسائل منطقهای و چه در بین گروههای داخل با هم به گفتگو بنشینیم.
وی از استماع سخنان دیگران و گوش کردن به مثابه یک هنر یاد کرد و افزود: باید با همدیگر به گفتگو بنشینیم و سخنان همدیگر را به خوبی گوش دهیم.
وی از تقویت تحزب به عنوان یکی از رسالتهای ستاد انتخابات کشورمان نام برد و گفت: در همین راستا وزارت کشور تاکنون به 116 حزب با سلایق مختلف سیاسی مجوز رسمی داده است.
عرف با اشاره به شرایط کشور از تقویت امید به عنوان یک ضرورت نام برد و اضافه کرد: مسیر امروز ما با توجه به فشارهای خارجی و برخی مشکلات در داخل مسیر پیچیدهای است و لذا اگر امید را در جامعه اشاعه دهیم میتوانیم به خوبی این مسیر را بپیماییم.
رئیس ستاد انتخابات کشور، از آنچه ناامید کردن مردم میخواند به عنوان یک خیانت به کشور و نظام یاد کرد و گفت: باید بدانیم که ما هیچ گزینه و مسیری جز صندوق رای و انتخابات پیش رو نداریم لذا هرچه زمینه حضور احزاب و مشارکت مردم را بیشتر در انتخابات فراهم کنیم دستاوردهای بزرگتری خواهیم داشت. ضمن اینکه اگر زمینه مشارکت بیشتر احزاب را فراهم کنیم مردم میتوانند از آنها برنامهمحوری را مطالبه و پرسشهای خود را با آنها در میان بگذارند و احزاب نیز باید پاسخگوی وعدههای خود باشند.
وی با بیان اینکه مشارکت مردم باید ایجابی باشد افزود: باید به سمتی برویم که انتخابات برنامهمحور باشد و مشارکت احزاب در آن نیز با برنامهمحوری همراه باشد.
عرف با اذعان به اینکه از ابتدای بحث ورود به انتخابات امسال چهار سرفصل: مشارکت، امنیت، رقابت و سلامت را طراحی و مدنظر داشتیم گفت: مشارکت در انتخابات اسفندماه امسال، مفهومی بینالمللی خواهد داشت.
رئیس ستاد انتخابات کشور،با اشاره به اقبال مردم به 10 دوره انتخابات مجالس گذشته افزود: در این 10 دوره مجلس هفتم با 51 درصد پایینترین مشارکت را داشته و بعد از آن مجلس اول با 52 درصد دومین رتبه را از نظر کمترین مشارکت مردمی داشته و مجالس پنجم و ششم با 71 و 67 درصد مشارکت بیشترین مشارکت را در ادوار گذشته داشتند.
وی با بیان اینکه تفاوت بین کمترین مشارکت و بیشترین مشارکت در این دو تابلو 20 درصد است گفت: ستاد انتخابات با احصا دلایل و چرایی این کاهش و افزایش مشارکت به دنبال این است که مقدمه حضور بیشتر مردم در انتخابات پیش رو را فراهم کند.
وی با بیان اینکه چارچوب ما برای انتخابات قانون است ادامه داد: باید مرجع تعیین صلاحیتها براساس قانون چهار مرجع رسمی باشد که در قانون نیز به صراحت اعلام شده است. و انتخاب نیز با مردم است و همه باید به انتخاب مردم احترام بگذاریم.
انتهای پیام
نظرات