• یکشنبه / ۲۱ مهر ۱۳۹۸ / ۱۷:۱۱
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 98072116056
  • منبع : نمایندگی گیلان

آخرین اخبار از وقوع سیل در گیلان

آخرین اخبار از وقوع سیل در گیلان

ایسنا/گیلان در پی بارش شدید باران و وقوع سیل در گیلان چندین پل تخریب و راه ارتباطی مسدود شد و یک نفر هم جان خود را از دست داد و همچین گاز و برق تعدادی از مشترکان قطع شد.

رضا اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت جوی استان گیلان، اظهار کرد: بارش شدید باران که از عصر روز گذشته در استان گیلان آغاز شده موجب بروز خسارت زیادی در بخش‌های مختلف شده است.

وی با بیان اینکه بیشترین بارش‌ها را در شرق گیلان داشتیم، تصریح کرد: طغیان آب در رودخانه گل سفید، دریاکنار، کمال الدین پشته از حوزه شهرستان لنگرود منجر به بیشترین آبگرفتی‌های ناشی از بارش شدید باران در استان شده است.

در پی وقوع سیل در گیلان ۴ پل تخریب و یک نفر مفقود شد

اسلامی شهرستان‌های تالش، ماسال، صومعه سرا، شفت، فومن، رضوانشهر، لنگرود و املش را از شهرستان‌های درگیر بارندگی از شب گذشته در گیلان عنوان و اظهار کرد: تاکنون چهار پل به دلیل بارش باران در شهرستان‌های اسالم، املش، شفت و صومعه سرا تخریب شده است.

اسلامی با بیان اینکه نیروهای امدادی و کمک‌رسان در آماده‌باش کامل قرار دارند، ادامه داد: اوضاع تحت کنترل است و بر اساس پیش‌بینی‌های هواشناسی سامانه ناپایدار جوی با شدت و ضعف تا ظهر امروز در استان گیلان فعالیت خواهد کرد.

وی از آبگرفتگی هفت واحد مسکونی در شهرستان ماسال خبر داد و خاطرنشان کرد: تاکنون تخریب منزل در پی بارش باران در گیلان نداشتیم.

اسلامی با بیان اینکه تا ظهر امروز از شدت باران کاسته خواهد شد، خاطرنشان کرد: ارزیابی مالی خسارت ناشی از بارش شدید باران در گیلان در دست بررسی است.

تخریب راه‌های روستایی و قطع گاز و برق برخی مناطق تالش

سیدعیسی مهدوی در جریان بازدید از مناطق سیل‌زده تالش، اظهار کرد: بارش شدید باران که از شب گذشته (۲۰ مهر) آغاز شد و تا صبح امروز ادامه داشت باعث بالا آمدن آب رودخانه‌های این شهرستان، آبگرفتگی خیابان‌ها و تخریب چند نقطه از جاده‌های روستایی این شهرستان شد.

وی با بیان اینکه در شهر چوبر تالش قسمتی از خیابان شهید زردپور این شهر به طول ۷۰ متر بر اثر بارش شدید باران تخریب شده است، ادامه داد: بارش اخیر موجب تخریب دو نقطه از جاده روستای دهنه طولارود، یک نقطه از روستای پی‌سرا و یک نقطه نیز از جاده سراه‌گاه بخش مرکزی شده است.

مهدوی افزود: براثر بارش شدید باران و تخریب قسمتی از جاده روستای دهنه طولارود، گاز ۱۰ خانوار این روستا قطع شده است.

فرماندار تالش با اشاره به اینکه بر اثر تخریب خیابان شهید زردپور چوبر برق ۱۳۰خانوار و گاز ۵۰ خانوار این شهر قطع شد، تصریح کرد: هچنین قسمتی از جاده انبوه مشایخ خطبه‌سرا رانش کرده است.

وی با بیان اینکه دستگاه‌های خدمات‌رسان از صبح امروز مشغول وصل گاز و برق خانوارهای روستاهای قطع شده است، خاطرنشان کرد: تا آخر وقت امروز گاز و برق خانوارهای روستایی این شهرستان که بر اثر بارش شدید باران و بالا آمدن آب رودخانه‌ها قطع شده بود وصل می‌شود.

فرماندار تالش در پایان با اشاره به اینکه ساماندهی رودخانه‌های شهرستان موجب کاهش خسارت در بارندگی شدید اخیر شد، گفت: ساماندهی به موقع رودخانه‌های این شهرستان که معمولا در فصل بارش پر آب شده و طغیان می‌کنند، موجب شد خسارتی به روستائیان اطراف این رودخانه وارد نشود.

وی ادامه داد: سیل اخیر باعث بالا آمدن آب رودخانه‌های خواجه کری، آستاراچای، ویرمونی و چلوند در شهرستان مرزی بندر آستارا شده و تاکنون گزارشی مبنی بر وقوع حادثه در این مناطق اعلام نشده است.

رسیدگی فوری به وضعیت مردم مناطق سیل‌زده

در پی بارش شدید باران در گیلان و وقوع سیل در برخی شهرستان‌های این استان استاندار گیلان به معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، دستور داد با فوریت، به وضعیت مردم مناطق سیل‌زده رسیدگی، از مناطق یادشده به‌صورت میدانی بازدید و اقدامات انجام‌گرفته را به وی گزارش کند.

ارسلان زارع امروز به دنبال بارندگی های که از شب گذشته آغاز شده و خسارت هایی به مناطقی از استان وارد آورده، به معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری دستور داد هرچه سریع‌تر پیگیری های لازم برای رفع مشکلات ناشی از تخریب پل ها و نیز برقراری شرایط عادی را انجام دهد و همچنین به صورت میدانی، از مناطق خسارت دیده همچون تالش، بازدید کند.

نماینده عالی دولت در گیلان همچنین به مدیرکل بحران مدیریت بحران نیز دستور داد تا از مناطق خسارت دیده و مواجه با طغیان و آبگرفتگی شرق گیلان همچون رودسر، لنگرود و املش بازدید و نتیجه بررسی‌ها را به وی گزارش کند.

وی از ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان گیلان نیز خواست مدیریت هماهنگی اقدامات بین دستگاه‌های اجرایی، هلال احمر و شهرداری ها را عهده دار شود و به فرمانداران و بخشداران نیز تاکید کرد از تمامی ظرفیت ها برای رفع مشکلات بوجود آمده، استفاده کنند.

استاندار گیلان به مردم اطمینان داد که خدمتگزاران آنان، برای برقراری شرایط عادی در مناطقی که خسارت هایی به آنجا وارد شده، نهایت اهتمام خود را انجام می دهند و در عین حال از عموم شهروندان نیز خواست از استقرار در حریم رودخانه ها و مسیل ها خودداری کنند.

بیشترین میزان بارش در شهرستان های املش با ۲۳۷ میلیمتر، رودسر با۲۰۰ میلیمتر و در غرب استان نیز رضوانشهر ۱۲۷میلیمتر و تالش با ۱۲۰ میلیمتر بوده که در مدت کمتر از ۲۴ ساعت گزارش شده است.

بارش ۱۰۶ میلیمتری در فومن

حمید رضایی در جلسه ستاد بحران شهرستان فومن، با اشاره به آخرین وضعیت بارندگی در این شهرستان، اظهار کرد: فومن سومین شهرستان استان گیلان است که بیشترین میزان و شدت بارندگی را در شب گذشته تجربه کرده است.

وی افزود: به دلیل اقدامات پیشگیرانه نظیر ساماندهی رودخانه ها، قطع درختان حاشیه رودخانه ها و تشکیل به موقع جلسه ستاد بحران و اتخاذ تصمیمات مناسب میزان خسارت وارده نسبت به سیل مهرماه سال گذشته بسیار کمتر است.

سرپرست فرمانداری فومن ادامه داد: مهرماه سال گذشته طی سه روز شاهد بارش ۱۲۸ میلیمتر باران  در فومن بودیم که این آمار طی ۱۴ ساعت گذشته به ۱۰۶ میلیمتر رسیده است.

رضایی با اشاره به اینکه ساماندهی بسیاری از رودخانه های فومن طبق شیوه نامه ابلاغی از سوی استانداری در کاهش میزان خسارات وارده تاثیرگذار بوده است، گفت: قطع درختان با مجوز قانونی در مسیر رودخانه هایی که احتمال بروز خسارات را داشته نیز از اقدامات موثر بوده است.

وی با اشاره به باز بودن راه های اصلی شهرستان، خاطرنشان کرد: تردد در محورهای اصلی جریان دارد، اما در چند نقطه روستایی به دلیل شدت بارندگی مسیر رفت و آمد قطع شده که با همکاری دستگاه های اجرایی ذیربط در حال بازگشایی است.

این مقام مسئول اضافه کرد: دستگاه های اجرایی و خدماتی در حالت آماده باش کامل قرار گرفته اند تا ضمن استمرار خدمات از بروز هرگونه حادثه احتمالی جلوگیری کنند.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه های خدماتی با کمک بخش خصوصی نسبت به رفع مشکلات و ایمن سازی نقاط آسیب دیده اقدام خواهند کرد، گفت: بازگشایی مسیرها در دستور کار قرار دارد و لذا هیچگونه تعللی در خدمات رسانی پذیرفتنی نیست.

سرپرست فرمانداری فومن با اشاره به اینکه طبق قانون جدید ستاد بحران کشور اقدامات پیشگیرانه باید در دستور کار قرار گیرد، اظهار کرد: بسیاری از اقدامات پیشگیرانه توسط دستگاه های ذیربط شهرستان فومن در کاهش خطرات موثر بوده است.

کلیه راه های اصلی و فرعی گیلان باز است

محمدرضا نازک کار، با اشاره به آخرین وضعیت راه های استان به دنبال بارندگی شدید ۲۴ ساعت گذشته، اظهار کرد: در حال حاضر کلیه راه های اصلی و فرعی استان باز است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای گیلان شهرستان های تالش، صومعه سرا، ماسال، فومن، شفت، رودسر، لنگرود و املش را شهرستان های درگیر سیل طی شامگاه گذشته و صبح امروز دانست و افزود: در منطقه شرق گیلان تنها مشکل آبگرفتگی معابر را داشتیم که با تلاش مجموعه راهداران و شهرداری ها رفع مشکل رفع شده و ترافیک عادی و روان در جریان است.

وی با اشاره به مسدود اعلام کردن چند محور روستایی به واسطه بالا آمدن آب رودخانه ها طی ظهر امروز، یادآور شد: در حال حاضر ترافیک در این محورها نیز جریان دارد.

نازک کار با بیان اینکه ۲ محور روستایی در شهرستان شفت هنوز مسدود است، گفت: تا اواخر وقت امروز این دو محور نیز بازگشایی خواهد شد.

وی از تخریب یک دستگاه پل سه دهنه در شهرستان املش خبر داد و خاطرنشان کرد: برآورد ریالی خسارات وارده به ابنیه راه تا فردا اعلام می شود.

سیل پل شهر اسالم را تخریب کرد

سیدعیسی مهدوی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: بارش های شدید ۲۴ ساعت گذشته، خسارت هایی را به راه های روستایی، پل ها، باغات، تأسیسات آب، برق و گاز برخی مناطق شهرستان تالش وارد کرده است.

وی افزود: سیلاب پایه وسط پل بزرگ و اصلی شهر اسالم را تخریب کرده است و در حال حاضر عرشه های آن در خطر تخریب قرار دارند.

وی با تشریح وضعیت موجود و بازگشت آرامش به برخی مناطق شهرستان، ادامه داد: کلیه رفت و آمدها از روی این پل ممنوع و رانندگان برای تردد در دو سوی شهر از جاده کمربندی استفاده می کنند.

فرماندار تالش با بیان اینکه هم اکنون حجم سیلاب فروکش کرده است، گفت: مشکلی برای تردد خودروهای بین شهری وجود ندارد، ولی اهالی شهر اسالم نیز برای تردد با مشکل مواجه هستند.

وی با تأکید بر اینکه دستگاه های اجرایی در مدیریت و خدمات رسانی بهتر به شهروندان هماهنگی های لازم را داشته باشند، خاطرنشان کرد: در مدیریت بحران پیشگیری از خسارت های بیشتر، بسیار مهم است.

وی در پایان اضافه کرد: میزان خسارت ناشی از سیلاب اخیر برآورد نشده است و در حال حاضر کارشناسان در حال بررسی میدانی و جمع بندی هستند.

لازم به ذکر است؛ بارش های اخیر نیز سبب طغیان رودخانه های بندر مرزی آستارا و رانش زمین در روستای باش محله بخش لوندویل از توابع این شهرستان نیز شده است.

اوضاع شهرستان های سیل زده تحت کنترل است

رضا اسلامی در حاشیه بازدید از مناطق خسارت دیده که بر اثر بارندگی دیشب دچار آب‌گرفتگی و طغیان شده است، گفت: قسمت هایی از حوزه آبریز رودخانه شلمانرود لایروبی شده است و باید برای جلوگیری از طغیان رودخانه، لایروبی تا قسمت های پایین‌دست روستای دریاکنار ادامه پیدا کند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با بیان اینکه شهرستان های تالش، ماسال، شفت، صومعه سرا، لنگرود، املش و رودسر دچار آبگرفتگی شده است، تصریح کرد: تخریب یک دهنه پل ۵۰ متری در املش، نشست پل اصلی در اسالم، تخریب پل روستایی در شفت، انسداد راه های روستایی ماسال تاکنون گزارش شده است که با همت مردم و فرمانداران شهرستان ها اوضاع تحت کنترل است.

اسلامی با اشاره به انتشار اطلاعیه هشدار هواشناسی به فرمانداران استان گیلان در خصوص بارش باران، خاطرنشان کرد: در پی انتشار این اطلاعیه، تمام فرمانداران پای کار هستند و به صورت میدانی در حوزه های مربوطه حضور دارند و با تمام امکانات و تجهیزات درصدد برطرف کردن مشکلات ناشی از بارش باران هستند.

وی افزود: محور شلمان به رودسر بین پل ولیسه به چنیجان و مسیر لنگرود به چمخاله به طول ۱/۵ کیلومتر نیز دچار آبگرفتگی شده و تردد (تا ظهر امروز) به کندی صورت می گرفت.

دلخوش: تیمی برای رسیدگی به وضعیت سیل‌زدگان صومعه‌سرا ایجاد شود

سید کاظم دلخوش اباتری، نماینده مردم صومعه سرا در مجلسدر تذکر شفاهی در جریان جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: شاهد هستیم سیل شهرستان صومعه‌سرا و مناطق را در بر گرفته است. در بخش تمیان و بخش‌های مرکزی مردم با سیل دست و پنجه نرم می‌کنند. دستور دهید یک تیم برای رسیدگی به وضعیت سیل ‌زدگان ایجاد شود.

وی در ادامه اظهار کرد: سیل زندگی مردم را برهم ریخته و آنها را با مشکلاتی روبرو کرده است.

گاز و برق روستاهای سیل زده گیلان امروز وصل می شود

علی اوسط اکبری در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به آغاز بارندگی ها از روز گذشته که تا امروز ادامه داشت موجب بروز خسارت هایی به بخش های مختلف شده است، اظهار کرد: بارش شدید باران در شهرستان های تالش و املش بیشترین شدت خسارات را به همراه آورده است.

وی با بیان اینکه به‌دلیل حفاظت از جان دانش‌آموزان و جلوگیری از خسارت های احتمالی برخی از مدارس بخش اطاقور لنگرود امروز تعطیل بودند، افزود: با بازگشت به حالت عادی از فردا مدارس این شهرستان دایر خواهند بود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان با اشاره به اینکه راه ارتباطی هشت روستا در رودسر، شفت و صومعه سرا به دلیل طغیان مسدود شده بود، خاطرنشان کرد: نیروهای امدادی در روستاهای حادثه دیده حضور دارند و در حال انجام فعالیت امدادی هستند.

اوسط اکبری با اشاره به قطعی گاز و برق در برخی از شهرستان های درگیر سیل گفت: به‌دلیل رعایت مسائل ایمنی برق و گاز برخی از شهرستان های درگیر قطع شده که پیش‌بینی می شود تا ساعاتی دیگر برق و گاز تمام مناطق وصل شود.

وی از پیدا شدن جسد فرد جان باخته در سیل صومعه سرا خبر داد و گفت: دستگاه های اجرایی و خدماتی در حالت آماده باش کامل قرار دارند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان با بیان اینکه هنوز آمار دقیقی از میزان خسارت ها اعلام نشده، گفت: پس از بررسی های لازم از سوی ستاد مدیریت بحران استان میزان خسارت ها اعلام می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha