دکتر فلوریا انفرادی در گفت و گو با ایسنا، افزود: شایع ترین علامت سل ریوی، سرفه پایدار به مدت دو هفته یا بیشتر همراه با خلط است که باید جدی گرفته شود.
وی ادامه داد: بیماری سل نوعی بیماری عفونی واگیر است که میکروب ایجاد کننده آن از طریق تنفس از فرد مبتلا به فرد سالم منتقل می شود.
انفرادی اظهار کرد: امکان ابتلا به سل در تمام افرادی که میکروب وارد بدن آن ها شده، وجود ندارد و میکروب ممکن است در بدن فرد بدون آن که بیماری ایجاد کند، توسط سیستم دفاعی زندانی و مهار شود.
وی ادامه داد: اگر سیستم دفاعی بدن فرد، به دلایلی نظیر ابتلا به ویروس ایدز، اعتیاد، دیابت، ابتلا به سرطان و... ضعیف شود، میکروب سل به طور مجدد فعال شده و فرد را به این بیماری مبتلا می کند.
این مسئول تصریح کرد: بیماری سل می تواند هر عضوی از بدن را دچار کند، اما از همه بیشتر ریه ها را درگیر می کند.
وی اظهار کرد: این بیماری اگر ریه ها را درگیر کند، سل ریوی و اگر دیگر اعضای بدن را مبتلا کند، سل خارج ریوی به آن اطلاق می شود.
کارشناس مسؤول بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی توضیح داد: به مواردی از سل های ریوی که تعداد میکروب در خلط بیمار بسیار زیاد است و در آزمایش خلط می توان آن ها را زیر میکروسکوپ مشاهده کرد، سل ریوی اسمیر خلط مثبت گفته می شود که سرایت این موارد برای اطرافیان بیمار بیشتر است.
وی خاطرنشان کرد: این بیماری ممکن است با دیگر علایم تنفسی نظیر تنگی نفس، درد قفسه سینه یا پشت و خلط خونی و یا علایم عمومی مانند تب، کاهش اشتها و وزن، بی حالی، تعریق شبانه، خستگی زودرس، ضعف عمومی و... همراه باشد که در این موارد می توان به وجود بیماری سل شک کرد.
وی تصریح کرد: تشخیص بیماری سل با گرفتن شرح حال و بررسی علایم بیماری به ویژه سابقه تماس فرد با بیماران مبتلا به سل یا زندگی در مکان های پر ازدحام، معاینه بالینی، انجام آزمایش خلط در سه نوبت و انجام رادیوگرافی قفسه سینه، سیتی اسکن و دیگر آزمایش ها امکان پذیر است.
وی تأکید کرد: افراد مشکوک به این بیماری باید در سه نوبت تحت آموزش کارکنان بهداشتی بعد از دوتنفس عمیق و سرفه شدید سه تا پنج سی سی از خلط خود را در قوطی های مخصوص تحویل دهند.
انتهای پیام
نظرات