به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، به گزارش سازمان ملل، بسیاری از مردم در شهرهای تل تمر و حسکه در مدارس پناه گرفتهاند.
در این بیانیه آمده است، این حملات همچنین بر روند ارائه خدمات اصلی تاثیر گذاشته و شبکه آبرسانی شهر حسکه مختل شده در حالی که ۴۰۰ هزار تن در شهر و مناطق اطراف وابسته به این شبکه آبرسانی به عنوان شبکه آبرسانی اصلی حسکه هستند و از این رو مدارس، بازارها و مطبها تعطیل شدهاند.
عمران رضا، هماهنگ کننده فعالیتهای سازمان ملل و امور انسانی مقیم سوریه تاکید کرد: سازمان ملل خواهان حمایت از شهروندان و زیرساختهای غیرنظامی و احترام به قانون انسانی بینالمللی بوده و نگران است ادامه تجاوزات به افزایش تعداد خسارتدیدگان در روزهای آتی با توجه به در پیش بودن فصل سرما بیفزاید.
ترکیه حملات خود را از روز چهارشنبه و همزمان با دستور عقبنشینی دونالد ترامپ به نیروهای آمریکایی از این مناطق آغاز کرد.
همزمان گروههای حقوقبشری از کشته شدن دست کم ۱۱ غیرنظامی در جریان این حملات خبر دادهاند.
اما بسیاری از دولتهای اروپایی و نهادهای بینالمللی نسبت به وقوع یک قومکشی و کشتار کردها در جریان این حمله هشدار دادهاند چرا که آنکارا کردهای سوریه و نیروی دموکراتیک سوریه را شاخهای همسو با پکک میداند، گروهی که ترکیه آن را یک تشکل تروریستی میخواند.
تحلیلگران میگویند عقبنشینی نیروهای آمریکایی از این مناطق در حقیقت به ترکیه چراغ سبزی برای حمله به کردها بوده است.
در داخل آمریکا هم نمایندگان کنگره این کشور از هر دو جناح دموکرات و جمهوریخواه با انتقاد شدید از ترامپ، برای تحریم ترکیه طرحهایی را برای رایگیری تدوین کردهاند.
اسدیاف (نیروی دموکراتیک سوریه) که بخش مهمی از آن را شبهنظامیان کرد این کشور تشکیل میدهند متحد اصلی آمریکا در جنگ با داعش بوده و به همین علت اکنون منتقدان دولت ترامپ را به "خالی کردن پشت متحدان" واشنگتن" متهم کردهاند.
ترامپ اما ابراز امیدواری کرده که بتواند میان دو طرف میانجیگیری کند و همزمان تهدید کرده که اگر ترکیه در جریان این لشگرکشی از "خطوط قرمز" واشنگتن عبور کند و خاک سوریه را تصرف کند او "اقتصاد ترکیه را نابود" خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات