• سه‌شنبه / ۱۶ مهر ۱۳۹۸ / ۱۷:۲۸
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 98071612688
  • خبرنگار : 30054

معماری مساجد و فرش سجاده‌ای

معماری مساجد و فرش سجاده‌ای

جستجو در هنرهای سنتی ایران نشان از این دارد که اکثر معانی و نمادها برخواسته از باورهای اسلامی و ایرانی است.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام فرش کوروش، بر اساس دیدگاه‌های اسلامی، نمادها و تمام چیزهای این دنیا رمز و نشانه از عالم معنا است. بنابراین هنرمند ایرانی اسلامی برای بیان مفاهیم و معانی از زبان تمثیل استفاده می‌کند. از بهترین شیوه‌ها و روش‌های ظهور نمادها در هنر ایران، معماری و به خصوص معماری مساجد و طراحی فرش است. در معماری با ایجاد فرم‌های نمادین تلاش بر این است که معنا را به بییننده منتقل کنند. برای مثال مناره، به دلیل اندازه و شکل خود  در معماری مسجد، نشانه‌ای از پیوند میان زمین و آسمان است. اجزای معماری در مساجد در کنار یکدیگر فضایی را ایجاد می کنند که حس تقدس و آسمانی بودن را به انسان القا کند. که این شیوه خود ریشه در فرهنگ ایرانی و اسلامی دارد.

فرش نیز همانند سایر هنرهای سنتی دیگر، بیانگر دیدگاه طراحان خود است. این اصول به عنوان شیوه بیان و اصول زیبایی این هنر تبدیل شده است. فرش بازتابی از نقش‌ها و و طرح‌های نمادین با الهام از باورها و اندیشه‌های انسان است. بنابراین در فرش نمازخانه  و طراحی آن تلاش بر این است که بتوان مفاهیم قدسی را بیان کرد.

مذهب یکی از مهمترین عوامل اثرگذار در هنر برای پدید آوردن طرح‌های نو است. در اسلام نماز گزاردن روی فرش، باعث تولید فرش‌هایی به اسم سجاده و یا فرش سجاده‌ای شده است. در طراحی این فرش‌ها از شکل هیچ حیوان و انسانی استفاده نمی‌شود. مهمترین شاخصه در طراحی این فرش‌ها نقش محراب در زمینه آن است. ریشه این طرح را که علاوه بر محراب، در ایروان و سر در مساجد و اماکن زیارتی نیز دیده می‌شود، در آیین کهن ایرانی باید سراغ گرفت. همان‌طور که مناره در معماری نشان از جهان بالاتر دارد در هنر فرش و قالی بافی این نماد با درخت جانشین شده است. در واقع نماد درخت که یکی از کهن‌ترین نمادهای ایران باستان است، پس از اسلام نیز از زیباترین تعابیر بهشتی تبدیل شده است.

درخت به واسطه ریشه فرو رفته در زمین و شاخه‌های بالا رفته در آسمان، به عنوان نماد ارتباطی میان زمین و آسمان‌ها شناخته شده است. در هنرهای تجسمی ایران با استفاده از نقش درخت، مثلث، شمسه سعی بر این بوده که با ایجاد کشش حس بصری به بالا به خالق و جهان معنا اشاره کرد. مناره نیز با ارتفاع بلند خود که به سوی آسمان‌ها برافراشته شده است نظر را به سمت آسمان می‌کشاند.

هنرمند قالی باف ایرانی که در پی طرحی بی‌نظیر برای سجاده نماز بوده است، بهترین طرح را مکانی می‌دیده است که فرد در آن مشغول عبادت خداوند است. بنابراین هنرمند در فرش سجاده، محراب و در محراب نقش می‌کنند تا مومن با نظر به او به سوی خداوند کشیده شود.

گروه تولیدی فرش سجاده‌ای کاشان پیشتاز در زمینه تولید فرش دست بافت گونه در طراحی فرش های اصیل ایرانی با بهترین کیفیت تمام تلاش خود را در زمینه جلب رضایت مشتری انجام می‌دهد تا مشتریان گرامی محصولی با کیفیت را در منزل و مساجد خود داشته باشند.

خریداران فرش سجاده‌ای و فرش نمازخانه‌ای جهت خرید فرش می‌توانند با مراجعه به نمایشگاه مرکزی کارخانه فرش کاشان در تهران یا سایت bfarsh.com  از مشاوران این مجموعه در جهت خرید فرش ماشینی و یا فرش مسجد مشاوره بگیرند.

فرش کوروش با تنوع بسیار زیادی در طرح و رنگ در نمایشگاه تهران آماده پذیرایی از مشتریان گرامی می‌باشد.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha