بهزاد محمدی به مناسبت روز روستاو عشایر در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: عشایر استان کرمانشاه با 14 هزار خانوار در قالب 14 ایل و یک طایفه مستقل 80 هزار نفر جمعیت دارند که دوره ییلاقی خود را در سطح استان و دوره قشلاقی را در مناطق گرمسیری استان و استانهای ایلام، خوزستان و لرستان سپری میکنند.
محمدی با بیان اینکه عشایر استان کرمانشاه 4.2 درصد از جمعیت استان را شامل میشوند، اظهار کرد: 6.7 درصد از جمعیت عشایر کشور در استان کرمانشاه زندگی میکنند.
مدیر امور عشایری استان کرمانشاه سپس با اشاره به نقش مهم عشایر در تولیدات دامی و صنایع دستی، اظهار کرد: عشایر استان 30 درصد پروتئین مورد نیاز استان شامل 13 هزار تن گوشت قرمز، 27 هزار تن شیر و فرآوردههای آن، 1700 تن انواع الیاف دامی شامل پشم، کرک و مو، 900 تن روغن حیوانی و 22 هزار قطعه انواع صنایع دستی تولید میکنند.
محمدی اضافه کرد: عشایر استان کرمانشاه با در اختیار داشتن 1.5 میلیون راس واحد دامی از نظر تعداد دام در اختیار عشایر رتبه چهارم را در کشور دارند.
محمدی با اشاره به ضرورت توانمندسازی عشایر برای افزایش درآمد این قشر، افزود: با ارائه خدمات پشتیبانی میتوان در راستای توانمند کردن هرچه بیشتر عشایر گام برداشت.
وی ادامه داد: با ارائه خدمات ویژه به عشایر مثل آبرسانی ثابت و سیار، مرمت و نگهداری راهها، بهسازی چشمهها و... میتوان در جهت ایجاد انگیزه و تسهیل زندگی عشایر اقدام کرد.
مدیر امور عشایری استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه خدمات رسانی به عشایر کاری سخت است، افزود: به دلیل حضور عشایر در محلهای صعب العبور، خدمات رسانی به این قشر کار خیلی سختی است و همه دستگاهها باید در این زمینه پای کار بیایند.
مدیر امور عشایری استان کرمانشاه سپس با اشاره به کلنگ زنی 10 پروژه مجتمع آبرسانی به مناسبت روز روستا و عشایر در استان برای خدمات رسانی بهتر به عشایر، اظهار کرد: این پروژهها با اعتباری بالغ بر 60 میلیارد ریال کلنگزنی خواهند شد که با اجرای این پروژهها 800 خانوار عشایری از آب شرب سالم برخوردار خواهند شد.
محمدی این پروژهها را شامل پروژههایی در شهرستانهای کرمانشاه، صحنه ، کنگاور، گیلانغرب، اورامانات، دالاهو و قصرشیرین عنوان کرد.
انتهای پیام
نظرات