• دوشنبه / ۱۵ مهر ۱۳۹۸ / ۰۳:۲۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98071410438
  • خبرنگار : 71038

یک کارشناس مسائل غرب آسیا پاسخ داد

هدف سعودی‌ها از ارسال سیگنال‌های مثبت اخیر چیست؟

هدف سعودی‌ها از ارسال سیگنال‌های مثبت اخیر چیست؟

یک کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به سیگنال‌های مثبتی که از سوی عربستان سعودی در مورد ایران و همچنین موضوع آتش‌بس در یمن ارسال می‌شود، گفت: به نظر می‌رسد این سیگنال‌های مثبت با توجه به در پیش بودن انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ در آمریکا تاکتیکی است.

حسن هانی زاده در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه عربستان سعودی پس از چهار سال تجاوز آشکار و حملات مکرر به یمن که باعث کشته شدن تعداد زیادی از مردم  این کشور شده است به این نتیجه رسیده که موازنه قدرت در این جنگ به سمت مردم  یمن و انصارالله تغییر کرده است و باید به نوعی در  سیاست خود در مورد یمن تغییراتی ایجاد کند ،  خاطرنشان کرد : این جنگ تا کنون ۳۰۰ میلیارد دلار برای عربستان هزینه  داشته است ، حملات اخیر انصارالله یمن به شرکت نفتی آرامکو نیز  باعث شده  که حجم صادرات نفت عربستان به شدت کاهش پیدا کند و  از دیگر سو  تهدید های ارتش یمن برای حمله به مراکز حساس نظامی عربستان ادامه دارد. با توجه به این مسائل ، حاکمیت عربستان به این نتیجه رسیده علی‌رغم  کمک‌های غربی‌ها و در اختیار داشتن تسلیحات  پیشرفت باز هم نمی‌تواند  مردم یمن رابه زانو در آورد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه  با اشاره به انتقادات گسترده در سطح افکار عمومی جهان به سیاست‌های محمد بن سلمان( ولی عهد سعودی ) در مورد منطقه از جمله در ارتباط با بحران یمن و موضوع قتل جمال خاشقجی خاطر نشان کرد: با توجه به این تحولات ، حاکمیت عربستان درصدد  یافتن راه حلی برای خروج تدریجی و آبرومندانه از باتلاق یمن است و در همین راستا یکسری سیگنال‌های مثبتی را درباره ایران و همچنین ایجاد آتش بس در یمن ارسال کرده است؛ چنان که  آنها گفته‌اند حاضرند با ایران وارد گفت‌وگویی سازنده شوند و به بحران یمن خاتمه  بدهند.

هانی زاده با بیان اینکه البته این احتمال وجود دارد  که هدف مقامات سعودی از بیان این صحبت‌ها تاکتیکی بوده و آنها تلاش داشته باشند با وقت کشی از مرحله کنونی عبور کنند ، افزود: به هر حال باید صبر کرد و دید که آیا عربستان آتش بس را می پذیرد و وارد مذاکره جدی با انصارالله یمن خواهد شد یا نه؟

این کارشناس مسائل غرب آسیا با اعتقاد بر اینکه به نظر می رسد در حال حاضر عربستان در حالت شناور قرار دارد و با نگرانی تحولات مربوط به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در آمریکا را رصد می کند، خاطر نشان کرد: آنها از همین اکنون برای بعد از انتخابات ۲۰۲۰ برنامه ریزی می‌کنند، چرا که به خوبی می دانند که  اگر ترامپ پیروز انتخابات نشود، وضعیت برای عربستان در منطقه بسیار متفاوت از قبل  خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه آنها نگران پیروزی افرادی مثل «جو بایدن»  در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند ، چرا که او  در مورد برخی از مسائل منطقه نگاهی متفاوت با ترامپ دارد ،گفت: سعودی‌ها با توجه به این نگرانی در حال حاضر به صورت تاکتیکی، سیگنال های مثبتی را برای  ایران و و همچنین تلاش برای حل بحران یمن ارسال می کنند تا از مرحله انتخابات ریاست جمهوری آمریکا عبور کنند و در صورت پیروزی فردی غیر از ترامپ ، منطقه را از دست ندهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۷-۱۵ ۰۸:۱۸

حتما باز هم ایران حاضر نیست مذاکره کنه !!