به گزارش ایسنا، هر ساله در ایام اربعین حسینی میلیونها زائر ایرانی با وسایل نقلیه مختلف از ماشین شخصی، اتوبوس، قطار و هواپیما به سمت نجف حرکت کرده تا در مراسم پیادهروی اربعین شرکت کنند. بر اساس آمارهای موجود بیش از ۵۵ درصد زائران از ماشینهای شخصی برای رفتن به مرزها و شرکت در مراسم اربعین استفاده میکنند و بقیه نیز از وسایل نقلیه دیگر.
عبدالهاشم حسننیا در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: پیش بینی ما این است که امسال حدود سه میلیون نفر زائر ایرانی در اربعین حسینی به زیارت کربلا بروند و از این تعداد حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد از طریق حمل و نقل جادهای و اتوبوس استفاده کنند که به حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر میرسد. همچنین برآوردها نشان میدهد حدود ۱۰ درصد از زائران در مسیر رفت و برگشت از حمل و نقل ریلی و هوایی سفرشان را انجام دهند و بر همین اساس پیشبینی میکنیم حدود ۵۰ تا ۵۵ درصد زائران اربعین از ماشینهای شخصیشان استفاده کنند.
وی افزود: با توجه وضعیت کنونی و مسائلی مانند محدودیت در ناوگان حمل و نقل عمومی، اگر مردم از ماشینهای شخصی خود برای رفتن به مرزها استفاده کنند راحتترند چرا که ظرفیت پارکینگ ماشینهای شخصی افزایش یافته و به حدود ۲۰۰ هزار دستگاهها در پایانههای مرزی اعلام شده رسیده است و البته این ظرفیت در حال افزایش است و اگر به ایام اربعین برسد آن را نیز اعلام خواهیم کرد.
رییس سازمان راهداری و حملونقل جادهای ادامه داد: حدود ۱۲ هزار دستگاه اتوبوس آماده به کار در کشور داریم که از این تعداد ۹۰۰۰ دستگاه اتوبوس در خدمت زائران اربعین قرار خواهد گرفت، تنها ۴۰۰ دستگاه اتوبوس به داخل عراق و شهرهایی مانند نجف، کربلا، کاظمین، سامرا و ... میرود و البته تعداد آنها در سال گذشته بسیار کمتر بود و امسال جلوی آن را برای خدمترسانی بیشتر و بهتر به زائران در داخل کشور گرفتهایم.
حسننیا اضافه کرد: این ۴۰۰ دستگاه اتوبوس برای مجموعه خانواده شهدا، آزادگان، جانبازان، معلولان و مجموعه افرادی که نمیتوانند بدون وسایل نقلیه به کربلا بروند، در نظر گرفته شده است و تعداد آن بسته به جمعیت استانها تغییر میکند. همچنین بایداز سازمانها ودستگاههای متولی در این زمینه برای ستاد اربعین معرفینامه بیاورند.
وی با بیان اینکه هیچ گونه افزایش قیمتی برای نرخهای کرایه اربعین نخواهیم داشت و با متخلفان در این زمینه برخود خواهد شد، گفت: مشکل چندانی برای مسیر رفت زائران نیست و به نظر میرسد در زمان برگشت و دو روز بعد از اربعین بیشترین تقاضا به داخل وجود دارد و در این میان بیشترین تقاضا برای برگشت از مسیر مرز مهران است. در همین راستا سه پایانه معین برای این مرز پیشبینی کردهایم و اندیمشک، همدان و کرمانشاه از این جمله هستند.
رییس سازمان راهداری و حملونقل جادهای با اشاره به اینکه خبری از اتوبوسهای دربستی نیست، تاکید کرد: زائران میتوانند از اتوبوسهای کشور عراق برای سفر به شهرها استفاده کرده و پس از رسیدن به خاک عراق از ناوگان این کشور اتوبوسهای دربستی را اجاره کنند اما به خاطر اینکه زائران کمتر اذیت شوند، نمیخواهیم برای حملونقل جادهای از طریق اتوبوس با مشکل مواجه شویم.
حسننیا با بیان اینکه گرههای ترافیکی را در شهرهای مرزی برطرف کردهایم، اظهار کرد: بین شهر ایلام به مهران و دهلران به ایلام گرههای ترافیکی وجود داشت که آنها را برطرف کردهایم، همچنین تقاطع غیرهمسطح بین مهران و پایانه مرزی احداث کردیم و همین مسئله گرههای ترافیکی آن منطقه را به کمترین حد خود خواهد رساند. از سوی دیگر نیز شبکه بزرگراهی مسیر مهران تا ایلام نسبت به سال گذشته افزایش یافته و تا پایان امسال به صورت کامل چهارخطه میشود. اما در نقطهای که سالهای گذشته با مشکل گره ترافیکی مواجه میشدیم، نگرانی نخواهیم داشت چرا که طرح تعریض جاده و توسعه شبکه بزرگراهی را انجام دادهایم.
وی گفت: یکی دیگر از اقدمات انجام شده این است که راهآهن طی سه روز پس از اربعین واگنهای مسافری خالی تعبیه کرده و از سه پایانه معین مرز مهران مسافران را در روزهای پیک سفر به مقاصدشان میرساند.
انتهای پیام
نظرات