به گزارش ایسنا به نقل از ایندیپندنت، مرکز آمار انگلیس در گزارشی اعلام کرد که رشد تولیدات ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه دوم امسال به منفی ۰.۲ درصد رسید که مطابق با پیشبینیهای قبلی بوده است. با این حال رشد اقتصادی سه ماهه دوم سال پنجمین اقتصاد بزرگ جهان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱.۳ درصد بوده است.
رشد اقتصادی منفی انگلیس در دومین فصل سال بیش از هر چیز تحت تاثیر رشد منفی ۱.۸ درصدی بخش تولید قرار گرفته است که ضعیف ترین عملکرد این بخش از سال ۲۰۱۲ محسوب می شود. کاهش تولید بیش از همه تحت تاثیر تولیدات خودروسازی بوده است که در آن رشد منفی ۲.۸ درصدی به ثبت رسیده است. به دنبال افزایش نگرانی ها از خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا، بسیاری از کارخانه های مطرح خودروسازی اعلام کرده اند به فعالیتهایشان در انگلیس خاتمه داده یا آن را کاهش خواهند داد.
بوریس جانسون، نخستوزیر جدید انگلیس وعده داده است این کشور را تحت هر شرایطی تا پایان ماه اکتبر از اتحادیه اروپا خارج خواهد کرد. بانک مرکزی انگلیس با هشدار نسبت به عواقب خروج بدون توافق از اتحادیه اروپا، پیشبینی خود از رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۱۹ را از ۱.۵ درصد قبلی به ۱.۳ درصد کاهش داده است.
در بین بخش های مختلف، بهترین عملکرد مربوط به مخارج مصرفی خانوارها و دولت بوده است. رشد مخارج خانوار در طی سه ماهه دوم سال ۰.۴ درصد اندازه گیری شده است اما این رشد به همراه افزایش ۱.۱ درصدی مخارج دولت طی این مدت نیز نتوانسته است کمکی به جلوگیری از ثبت دومین رشد اقتصادی فصلی منفی در انگلیس کند.
با این حال برخی کارشناسان نسبت به کاهش مخارج مصرفی خانوارها در صورت تداوم وضعیت نامطمئن کنونی هشدار داده و به دولت توصیه کرده اند نسبت به بهبود وضعیت کار اقدام کند.
متوسط نرخ رشد ماهانه انگلیس در بازه زمانی ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۹ معادل ۰.۴۹ درصد بوده است که کمترین آنها مربوط به رشد منفی ۲.۱ درصدی ژانویه ۲۰۰۹ و بیشترین آنها مربوط به رشد ۱.۹ درصدی سپتامبر ۱۹۹۹ بوده است.
انتهای پیام
نظرات