به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت: انتشار خلاصهها یا متون گفتوگوهای دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و ولادیمیر پوتین، همتای روسیاش تنها در صورتی امکان پذیر است که هر دو طرف با این مساله موافقت کنند؛ مکالمههایی که جزئیات آنها همچنان یک راز شدیدا محافظت شده باقی مانده است.
براساس گزارش خبرگزاری اینترفاکس، پسکوف افزود: روال و عرف دیپلماتیک اجازه انتشار چنین سوابقی را نمیدهد. در نتیجه اگر آمریکاییها در این رابطه پیامی به ما بدهند، آن وقت در این باره مذاکره خواهیم کرد.
بر اساس اطلاعات وبسایت کرملین، از زمان روی کار آمدن ترامپ، روسای جمهور روسیه و آمریکا دستکم 11 تماس تلفنی با یکدیگر برقرار کرده و چندین بار هم به صورت دو نفره و تنها با حضور یک مترجم با یکدیگر دیدار کردهاند. رابطه نزدیک ترامپ با پوتین و انکارهایش درباره مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا باعث شده تا این گفتوگوها از دقت و نظارت بیشتری برخوردار باشند. کاخ سفید درخصوص برخی از این گفتوگوها یا هیچ اطلاعاتی منتشر نکرده و یا اگر هم اطلاعاتی منتشر کرده بسیار اندک و محدود بوده است.
آدام شف، رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا که رهبری تحقیقات مربوط به استیضاح ترامپ را برعهده دارد اخیرا اعلام کرده که به عنوان بخشی از تحقیقات گسترده حول محور اتهامات وارده به ترامپ درباره سوءاستفاده از قدرتهای ریاستجمهوری برای کمک به کمپین انتخابات مجددش، به دنبال دسترسی به مکالمههای وی با پوتین است.
هنوز مشخص نیست اگر کنگره دستور ارائه این اسناد و مدارک را صادر کند، کرملین چطور میتواند مانع ترامپ از پیروی از این دستور شود، اگرچه کاخ سفید میتواند ادعا کند که این اسناد و مدارک تحت امتیاز اجرایی محفوظ هستند؛ امتیاز اجرایی حق رئیس جمهور آمریکا و دیگر اعضای قوه مجریه برای حفظ مکالمههای محرمانه تحت شرایط خاص در قوه مجریه است و بر اساس این امتیاز آنها میتوانند در برابر برخی احضاریهها و دستوراتی که توسط قوههای مقننه و قضاییه برای دستیابی به اطلاعات خاص یا شخصی مربوط به آن مکالمههای محرمانه صادر میشوند، مقاومت کنند.
انتهای پیام
نظرات