• شنبه / ۶ مهر ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۷
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 98070604149
  • خبرنگار : 71567

دبیر کل اتحادیه دانشگاه‌های غیر انتفاعی در انتقاد به نابرابری در شیوه جذب دانشجو عنوان کرد

رفتارتبعیض آمیز وزارت علوم با زیرنظام‌های آموزشی/دانشگاه آزاد خارج ازچارچوب دانشجو پذیرش می‌کند

رفتارتبعیض آمیز وزارت علوم با زیرنظام‌های آموزشی/دانشگاه آزاد خارج ازچارچوب دانشجو پذیرش می‌کند

دبیر کل اتحادیه دانشگاه‌های غیرانتفاعی با تاکید بر اینکه رفتار وزارت علوم در برخورد با زیرنظام‌های آموزشی تبعیض‌آمیز است، گفت: اگر این قانون است که پذیرش دانشجو در تمامی زیرنظام‌ها باید از کانال سازمان سنجش انجام شود، گردن ما از مو باریکتر است و به این قانون پایبندیم؛ اما نکته قابل توجه این است که چرا این قانون برای برخی زیرنظام‌ها که قدرت، ثروت و امکانات دارند اجرا نمی‌شود.

 علی آهومنش در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب، با انتقاد از عدم شفاف سازی وزارت علوم در شیوه پذیرش دانشجو برای سال جاری، اظهار کرد: امسال برای اولین بار اعلام شدکه ۸۵ درصد از داوطلبان دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی می‌توانند بدون کنکور وارد این مراکز شوند و تنها ۱۵ درصد پذیرش‌ها از طریق کنکور انجام شد، البته این اقدام وزارت علوم کاملا در چارچوب قانون اتفاق افتاده چرا که مجلس شورای اسلامی اعلام کرده بود که کنکور باید حذف شود.

وی در ادامه تصریح کرد: اتحادیه دانشگاه‌های غیرانتفاعی بلافاصله درخواست کرد که روش پذیرش دانشجو از طریق فوق برای مردم توجیه شود تا داوطلبان بتوانند انتخاب خوبی داشته باشند و مشکلی در این زمنیه ایجاد نشود. در واقع ایراد پذیرش دانشجو از شیوه ذکر شده این بود که وزارت علوم عنوان نکرده بود که مدرک تحصیلی ۸۵ درصد داوطلبان که قرار است بدون کنکور وارد دانشگاه شوند هیچ تفاوتی با مدارک ۱۵ درصد داوطلبانی که از طریق کنکور ورود پیدا می‌کنند، ندارد و در مدرک ذکر نمی‌شود که داوطلب با کنکور یا بدون کنکور وارد دانشگاه شده است.

به گفته دبیر کل اتحادیه دانشگاه‌های غیر انتفاعی، عدم اطلاع رسانی دقیق وزارت علوم در مورد پذیرش دانشجو از شیوه فوق موجب شد که یک میلیون و ۲۰۰ هزار داوطلب خواستار ورود به دانشگاه‌ها از طریق کانال کنکور باشند؛ بطوریکه تا زمانی که کنکور برگزار می‌شد حدود ۲۰ هزار داوطلب متقاضی ورود به دانشگاه‌ها به شیوه بدون آزمون شدند و البته بعد از اعلام نتایج کنکور آمار داوطلبان افزایش پیدا کرد اما اگر شفافیت دقیق در پذیرش وجود داشت داوطلبان زیادی شیوه بدون کنکور را انتخاب می‌کردند.

آهومنش همچنین خاطر نشان کرد: باید یک دفترچه برای ورود به داوطلبان ورود به دانشگاه‌ها در سال جاری منتشر می‌شد اما سازمان سنجش آموزش کشور، ۲ دفترچه منتشر کرد. این اقدام علاوه بر ایجاد گمراهی در خانواده‌ها، متقاضیان ورود از طریق کنکور و همچنین داوطلبان پذیرش بدون آزمون را از یکدیگر متمایز کرد ضمن اینکه انتشار دو دفترچه، این ابهام را ایجاد کرد که کسانی که به شیوه دفترچه با آزمون رشته انتخاب می‌کنند از اهمیت بالایی برخوردارند و مدرک دریافتی آنها نیز اعتبار بیشتری دارد.

وی ادامه داد: ما بیشتر از ۱۰ نامه به سازمان سنجش آموزش کشور و ۲ نامه نیز به وزیر علوم ارسال کردیم تا با اطلاع رسانی دقیق، شفافیت بیشتری در شیوه پذیرش ایجاد شود و اعلام شود بین شیوه پذیرش دانشجو از طریق آزمون یا بدون آزمون تفاوتی وجود ندارد که متاسفانه توجهی به این امر صورت نگرفت.

دبیر کل اتحادیه دانشگاه‌های غیر انتفاعی خاطر نشان کرد: شورای سنجش و پذیرش در مصوبه خود تاکید کرده است که دانشگاه‌ها باید خودشان اعلام کنند که درچه رشته‌ای  با آزمون و در چه رشته‌ای بدون آزمون دانشجو جذب می‌کنند. اما سازمان سنجش این موضوع را نادیده گرفت و رأسا تصمیم گرفت که در کدام رشته‌ها بدون کنکور و کدام رشته‌ها نیز با کنکور دانشجو پذیرش کند. نتیجه این امر باعث شد در برخی موسسات غیرانتفاعی که در سطح یک قرار داشتند در هیچ رشته‌ای پذیرش بدون آزمون نداشته باشیم.

آهومنش از زمان اعلام نتایج پذیرش‌های بدون کنکور دانشگاه‌ها انتقاد کرد و خاطر نشان کرد: وزارت علوم در پذیرش دانشجو ابتدا به سراغ کسانی رفت که متقاضی ورود به دانشگاه‌ها از طریق کنکور بودند. در نتیجه با توجه به اعلام نتایج کنکور در نیمه شهریور؛ فرصت انتخاب رشته و ثبت نام برای متقاضیان بدون کنکور محدود شد همچنان که نتایج نهایی این داطلبان ۱۴ مهر اعلام می شود و داوطلبان با تاخیر در کلاس‌های درس حاضر خواهند شد.

وی از حذف برخی کدرشته‌های مراکز غیرانتفاعی در پذیرش بدون آزمون انتقاد کرد و افزود: دفترچه پذیرش دانشجو به شیوه کنکور به صورت چاپ کاغذی منتشر شده است اما دفترچه پذیرش بدون کنکور به صورت الکترونیکی بر روی سایت سنجش قرار دارد در این دفترچه الکترونیکی تعداد زیادی از کد رشته‌های دانشگاه‌های غیرانتفاعی حذف شده است که من معتقدم احتمالا این اقدام با غرض ورزی صورت گرفته اگر چه وزارت علوم اعلام کرد این اتفاق اشتباهی پیش آمده است.

آهومنش تاکید کرد: وزارت علوم برای حذف کدرشته‌های مراکز غیرانتفاعی اطلاعیه‌ای صادر کرد در حالی که هیچ توجهی به این اطلاعیه‌ها صورت نمی‌گیرد. در نتیجه داوطلبان متقاضی این رشته‌ها به دانشگاه‌های دیگر از جمله دانشگاه آزاد گرایش یافته‌اند و مراکز غیرانتفاعی نیز از این جهت بسیار متضرر شده اند.

دبیر کل اتحادیه دانشگاه‌های غیر انتفاعی همچنین تاکید کرد: وزارت علوم اعلام کرده است که دانشگاه‌های غیرانتفاعی باید فقط و فقط در رشته هایی که این وزارتخانه مجوز آن صادر کرده است دانشجو پذیرش کنند در صورتی که این محدودیت برای دانشگاه‌های رقیب وجود ندارد و آنها در هر زمان و در هر نقطه‌ای از کشور می‌توانند برای تمامی مقاطع تحصیلی ثبت نام انجام بدهند حتی اگر فردی مثلا در هنرستان درس خوانده باشد و مدرک هنرستان هم کسب کند می‌تواند رشته حقوق و یا هوافضا را انتخاب کند اما این شرایط برای مراکز غیر انتفاعی در نظر گرفته نشده است.

آهومنش همچنین از اعمال محدودیت برای برخی دانشگاه‌ها در پذیرش دانشجو از طریق تکمیل ظرفیت انتقاد کرد و گفت: دانشگاه‌های غیرانتفاعی فقط در یک دوره زمانی خاص می‌توانند دانشجویان خود را ثبت نام کنند اما حرف ما این است اگر قرار است دانشگاهی در کشور برای داوطلبان ورود به شیوه بدون کنکور ثبت نامی انجام بدهد این مجوز برای همه مراکز داده شود. سازمان سنجش اطلاعیه داده است که تکمیل ظرفیت دانشگاه آزاد در رشته‌هایی که ظرفیت آن پر نشده است برخلاف قانون است و ما به رسمیت نمی‌شناسم اما دانشگاه آزاد هیچ توجهی به این اطلاعیه نمی‌کند و پذیرش دانشجو را انجام می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه تبعیض وزارت علوم در برخورد با زیرنظام‌های آموزشی آشکار است و هیچ توجهی هم به اعتراض ما صورت نمی‌گیرد، تاکید کرد: براساس قانون قرار بود پذیرش دانشجو فقط از طریق سازمان سنجش اتفاق بیفتد، این در حالی است که دانشگاه‌ آزاد می‌تواند خارج از این چارچوب دانشجو پذیرش کند. اما مراکز غیرانتفاعی این امکان را ندارند و حرف ما این است اگر این قانون وجود دارد، برای همه مراکز لازم الاجرا باشد. چرا که ما در برابر قانون گردنمان از مو باریکتر است اما نمی‌شود کسانی که توانایی، قدرت، ثروت، امکانات و تریبون دارند قانون را اجرا نکنند اما قانون فقط برای مراکز فقیر و بدبخت لازم الاجرا باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۶ ۱۴:۰۶

بابا جمع کنید این دکان مدرک فروشی هاتونو هر کس که به بدنه وزارت علوم وصله یه موسسه غیر انتفاعی زده مدرک میده بیرون....دانشگاه ازاد به مراتب خیلی بهتره فضای اموزشی داره استاد دارا ...مراکز پژوهشی داره

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۷ ۱۲:۰۲

نکنه از کارکنان دانشگاه آزادی؟ََ!!!

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۶ ۱۵:۳۵

متاسفانه جهاد دانشگاهی اعلام نکرد که مدرک آنها فاقد اعتبار است.بنده لیسانس خود را از موسسه غیرانتفاعی جهاددانشگاهی خوزستان اخذ کردم، برای استخدامی که رفتم نیروههای مسلح و بعضا ارگانهای دولتی مدرک اینجانب را به علت غیر انتفاعی بودن دانشگاهم مورد پذیرش قرار ندادند و گفتند مدرک موسسات غیرانتفاعی مانند جهاددانشگاهی خوزستان و سایر غیرانتفاعی ها فاقد اعتبار است. امسال فوق لیسانس دوباره جهاد دانشگاهی خوزستان و همینطور دانشگاه آزاد اهواز پذیرفته شدم اما دوباره با مراجعه به استخدامی سپاه و نیروی انتظامی متوجه شدم مدرک جهاددانشگاهی برای نیروههای مسلح فاقد اعتبار است و فقط گفتند مدرک دانشگاههای دولتی و همینطور دانشگاه آزاد اهواز دارای اعتبار است.بخاطر همین ارشد در آزاد اهواز نام نویسی کردم/ لطفا سایت ایسنا اطلاع رسانی کند تا کسانی مانند 4 سال الکی در موسسات غیرانتفاعی مانند جهاد دانشگاهی عمر خود را تلف نکنند.

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۶ ۱۵:۵۵

من یکی از کارمندان واحد ساوه هستم. متاسفانه به علت کاهش شدید دانشجو سه ماهه حقوق نگرفتیم و هیچ کس هم پاسخگو نیست. ظرفیت رشته پرستاری هفتاد نفر است اما امسال سیصد نفر پذیرش کردند و به علت نبود استاد کلاسها با شصت تا هفتاد نفر تشکیل میشود. حتی اساتید رشته کشاورزی برخی از واحدهای تخصصی را تدریس می کنند

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۶ ۱۹:۱۳

دقیقا معلومه کارمند ساوه هستید با زیراب زنی دانشگاه. شرط میبندم کارمند موسسه غیر انتفاعی هستید

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۶ ۱۶:۰۰

عین مسافر کش های سر میدون آزادی سر دانشجو با هم دست به یقه می شوند! البته این مسافرکش ها شعور و فهمشون بیشتر شده! چون دیگه قبول کردند که دو نفر جلو ننشانند ولی مسئولین فهیم آموزش عالی این را هم نفهمیدند که هر چیزی ظرفیتی داره! این آموزش عالی کشور است که برای سنار سه شاهی درآمد دلال وار بیشتر آینده ملت و مملکت را بهم میفرو شند!

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۶ ۱۹:۰۰

آیا برای تکمیل ظرفیت دکتری 98 تصمیمی گرفته نشده است با توجه به اینکه رشته های نوبت دوم تکمیل نشده اندو پذیرش و تکمیل ظرفیت هم به نفع دانشگاههاست که شهریه دریافت می کنند و هم به نفع دانشجویان که یک سال عقب ماندگی نخواهند داشت. آیا ایسنا می تواند این را پیگیری و اطلاع رسانی کند؟

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۶ ۱۹:۱۶

بخدا دوست دارم نمایندگان وزارت علوم یه سری به موسسات غیر انتفاعی مازندران بزنند و ببینند قریب به اتفاق موسسات بدون دانشتن هیات علمی تمام وقت و آزمایشگاه، تاپ ترین رشته هارو با رانت دارند و بیچاره فرزندان ملت

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۶ ۱۹:۵۹

کد مهارت ورشته تحصیلی وارزشیابی تحصیلی چه منت ومنت کشی دارد ، اصلاح الگوی مصرف کجا وگذر عمر کجا....!

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۶ ۲۰:۴۱

حرف شما کاملا درست است. هر کس قدرت، پول و نفوذ دارد هر کاری دلش بخواد انجام می دهد. البته ما هنوز با عدالت همگانی در کشور خیلی فاصله داریم.

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۶ ۲۰:۴۶

وزرات علوم باید بدخورد بیشتری با این کار خانه های تولید بیکاران مدرک به دست بکند. نظارتها باید بیشتر بشود.کیفیت دانشگاهها بسیار پایین هست.

avatar

به نظرم باید بالانسی بین نیاز و تقاضا ایجاد کرد. در شرایط کنونی به پونصد واحد دانشگاه آزاد نیازی نیست. اکثریت واحد ها زیان آور شده اند. باید حداقل نیمی از تنها را تلفیق کرد و کیفیت رو باا برد.

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۶ ۲۳:۵۸

موسسه غیرانتفاعی لیان بوشهر بدون حتی داشتن 1عضو هیات علمی و امکانات آزمایشگاهی و پژوهشی و با پایین ترین کیفیت آموزشی و تخلفات آموزشی مکرر از دست کاری نمره گرفته تا.... در مقطع کارشناسی و ارشد دانشجو جذب میکنه و متاسفانه نهادهای نظارتی هم نظارتی بر روی این نوع موسسات ندارند

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۷ ۰۰:۱۳

باید ورود به رشته های مختلف برای همه آراد باشد هرکس هر رشته ای که دوست دارد بخواند باید آنقدر فضای آموزشی باز باشد تا جوانان مجبور نباشند برای رشته های پزشکی و دندانپزشکی راهی دیار غربت شوند. ...به این ترتیب همه صندلی ها ها هم در همه دانشگاهها پر خواهند شد نه مثل الان که این صندلی ها فقط مخصوص یک عده خاص سهمیه ای باشد