به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری الجزیره، محمدعلی، بازیگر و تاجر مصری در ویدیوی جدیدی خطاب به عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر گفت: برای من این افتخار بس است که موجب ترس و نگرانی و آشفتگیات شدهام که بعد از بازگشتت از نیویورک شاهد آن هستیم.
وی گفت که تنها با استفاده از یک موبایل و یک قلم توانسته آشوبی را در داخل نظام سیسی به وجود آورد.
محمدعلی تأکید کرد: جنگ هنوز به پایان نرسیده است و آنچه امروز رخ داد صرفا یک گشت و گذار در این نبرد بود.
وی گفت: میدانم یک روز میرسد که تو را با خون مردمی که ریختی و کسانی که بازداشت کردی به چوبه دار میآویزیم.
محمدعلی در پیامش به مردم مصر گفت: پایدار باشید که جنگ هنوز به پایان نرسیده است.
روز جمعه مصریها در داخل و خارج تظاهرات گستردهای را با عنوان "جمعه رهایی" برگزار کرده و خواهان برکناری سیسی شدند.
به دنبال برگزاری این تظاهرات مقامات مصری قاهره را به پادگان نظامی تبدیل کردند.
برخی از حامیان سیسی نیز در شرق قاهره تظاهرات کردند.
فعالان مصری در مقابل سفارت کشورشان در برلین تظاهرات برگزار کرده و خواهان برکناری سیسی شدند. در پاریس نیز مصریها خواهان برکناری حکومت نظامیان شدند.
آنها خواهان مقابله با فساد و آزادی بازداشتشدگان و توقف حمایت جامعه جهانی و کشورهای غربی از نظام سیسی شدند.
در استان جیزه، الاقصر و سایر استانهای مصر نیز تظاهرات مشابهی برگزار شد و تظاهرکنندگان شعارهایی در محکومیت اوضاع معیشتی کشور و گسترش فساد سر دادند.
نیروهای امنیتی مصری نیز از صبح روز جمعه ورودیهای میدان التحریر را بستند و تدابیر امنیتی شدیدی را در سرتاسر کشور اتخاذ کردند.
از سوی دیگر، به گفته مرکز حقوق اقتصادی و اجتماعی مصر از یک هفته گذشته تاکنون ۲۰۷۶ تن بازداشت شدهاند که از جمله آنها مسؤولان سیاسی، وکلا، خبرنگاران و هیئت علمی دانشگاه هستند.
از سوی دیگر روزنامه واشنگتنپست گزارشی را درباره سرکوب تظاهرات علیه سیسی توسط مقامات مصر منتشر کرد.
براساس این گزارش نیروهای امنیتی مصر که گروهکهایی متشکل از نقابداران مسلح و پلیس ضدشورش را مستقر کرده بودند تدابیر جدی و سختی را در مناطقی از قاهره اتخاذ کردند که مانع این شد که تظاهرکنندگان بتوانند چالش اصلی دومی را برای نظام ظرف یک هفته ایجاد کنند.
این روزنامه نوشت: نیروهای امنیتی بیش از ۱۰ مسیر منتهی به میدان التحریر را بستند. در خیابانها هیچ کسی جز نیروهای امنیتی نبود طوری که منطقه به قلعهای تبدیل شده بود که کسی نمیتوانست به آن نزدیک شود. برخی ایستگاههای مترو در مرکز قاهره نیز بسته شده بود و افسران پلیس مردم را متوقف کرده و اسناد و شناسنامههایشان را از آنها میخواستند و حتی محتویات تلفنشان و حسابهایشان در شبکههای اجتماعی را چک میکردند.
این روزنامه نوشت: با وجود اقدامات سرکوبگرانه دولت، دهها هزار تن در شهرک نصر قاهره تظاهرات کردند. در طول یک هفته گذشته دولت برای این روز آماده میشد تا بزرگترین حمله امنیتی از شش سال پیش را انجام دهد.
انتهای پیام
نظرات