جمعی از مدیران استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله صنعت، معدن و تجارت، شرکت غله و تعزیرات حکومتی و مرکز بهداشت استان به منظور بررسی وضعیت کیفیت تولید آرد، بهداشت محیط کارخانههای آرد، وزن کیسههای آرد، چگونگی نگهداری گندم و آرد از کارخانههای آرد شهر یاسوج بازدید کردند.
به گزارش ایسنا_ابوالحسن صداقت کیش، مدیرکل غله و خدمات استان کهگیلویه و بویراحمد در حاشیه این بازدید گفت: اداره غله و خدمات بازرگانی استان در مقاطع مختلف از کارخانههای آرد و نانواییهای استان دارد که شرایط لازم و استانداردهای کمی و کیفی باید لحاظ شود و تاکنون بصورت نسبی در زمینه کمی و کیفی رعایت کردند.
وی اظهارکرد: ۸۰ درصد گندم ذخیره در استان از تولید استان است، استان گندم استان از کیفیت بالایی برخوردار است و مشکلی ندارد.
وی اظهارکرد: سالانه ۷۶۰۰ تن گندم بین کارخانههای استان توزیع میشود که از ابتدای امسال تاکنون ۴۶ هزار تن گندم بین این کارخانههای توزیع شده است.
50درصد کیفیت نان بستگی به کیفیت آرد دارد
"اسماعیل رحمانی"، رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان بویراحمد گفت: ۵۰ درصد کیفیت نان استان بستگی به کیفیت آرد دارد که متاسفانه واحدهای نانوایی استان در انتخاب آرد خود اختیار ندارند و بصورت اجباری باید از آرد استان خریداری کند در حالی که در سراسر کشور تامین آرد نانواییها آزاد است.
وی در خصوص پایین بودن کیفیت نان افزود: علت پایین بودن کیفیت نان شهرستان بویراحمد آرد، عوامل نانوایی و دستگاه خبازی و قیمت نان است.
رحمانی بیان کرد: از مراحل اولیه تا مرحله تولید نان شهرستان مشکلات عدیده ای دارد که باید چاره اندیشی شود.
بازرسی های نامحسوس از کارخانه های آرد ادامه دارند
همچنین "براتعلی صالحی"، مدیرکل تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این بازدید گفت: سعی می کنیم بازرسیها را ادامه دهیم و بصورت نامحسوس و موردی نیز از کارخانههای تولید آرد استان نظارت داشته باشیم.
وی افزود: کارخانه های آرد استان هم اکنون وضعیت بهداشتی خوبی دارند اما در صورت تخلف با متخلفان برخورد می شود و نتیجه را برای روشنگری به مردم اعلام می کنیم.
توقف تولید کارخانههایی که مسایل بهداشتی را رعایت نکردن
"روح الله باقری فرد"، معاون بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد نیز در این بازدید گفت: هفته ای یک یا دو بار از کارخانه های آرد استان بصورت نامحسوس بازدید خواهیم داشت و تذکرات لازم در خصوص بهداشت، کیفیت گندم و سیلوهای ذخیره گندم و خط تولید آرد داده می شود که آرد با کیفیت تولید کنند.
وی افزود: طی ۶ ماهه امسال بالغ بر ۱۵ بازرسی از کارخانه های آرد استان داشته ایم که تخلفات آنچنانی مشاهده نشده است اما یکی از مسایل مهم کارخانه های آرد مسایل بهداشتی است که کارخانه های متخلف در این زمینه از سوی معاونت دارو و غذا دانشگاه علوم پزشکی تذکرات لازم داده شد و حتی تولید کارخانههایی که مسایل بهداشتی را رعایت نکردن متوقف شده است.
"شهرام باقری"، مدیرعامل کارخانه آرد باقری نیز در رابطه با ناراضی بودن مردم از کیفیت نان گفت: ناراضی بودن مردم از کیفیت نان شهرستان بعلت نوع ماشین آلات نانوایی ها و فرآیند تولید آرد، تبدیل به خمیر و نان است که باید آموزش های لازم در این زمینه مجموعه نانوایان داده شود.
مردم نان سفید بدون سبوس می خواهند
همچنین "محمد نجفی"، مدیر کنترل کیفیت کارخانه آرد، نشاسته، گلوکز و دکستروز یاسوج گفت: متاسفانه مردم استان نان سفید می خواهند در حالی که نان سیاه ناشی از سبوس آرد که دارای فیبر و ویتامین هاست و ارزش غذایی بیشتری دارد.
وی افزود: سبوس آرد شیراز را می گیرند و سفید است و با قیمت پایین هم عرضه می شود در حالی که هر کیلوگرم سبوس گندم ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ تومان به گاوداریها بفروش می رسد. اگر آرد سفید تحویل نانواییها بدهیم به نفع ما کارخانه هاست.
انتهای پیام
نظرات