به گزارش ایسنا، نانسی پلوسی می گوید این تحقیقات رسمی درباره عملکرد دونالد ترامپ در درخواست از یک دولت خارجی (اوکراین)برای کمک به کارزار انتخاباتی او در سال ۲۰۲۰ است.
پلوسی در یک سخنرانی کوتاه که از شبکه های خبری همزمان پخش شد، گفت که رئیس جمهوری باید پاسخگو باشد چون هیچ کس بالاتر از قانون نیست. او افزود ترامپ با این اقدام، از قدرت خود سوءاستفاده کرده و به قانون اساسی خیانت کرده است.
در حالی رئیس مجلس نمایندگان آغاز تحقیقات رسمی برای استیضاح ترامپ را اعلام کرد که در یک هفته اخیر موضوع تماس ترامپ و رئیس جمهوری اوکراین مورد توجه رسانهها قرار گرفته بود.
بنا به گزارش صدای آمریکا، هفته پیش یک افشاگر از وعده رئیس جمهوری آمریکا به بازرس کل جامعه اطلاعاتی شکایت کرد که "ترامپ به یک رهبر خارجی وعدههایی داده است." کمی بعد رسانهها نوشتند که ترامپ از رئیس جمهوری اوکراین خواسته که درباره فرزند جو بایدن رقیب احتمالی خود در انتخابات آینده تحقیق کند و حتی کمک مالی آمریکا به اوکراین را تعلیق کرده است.
ترامپ این ادعا را رد کرد و حتی روز سه شنبه اعلام کرد متن کامل گفتگو با رئیس جمهوری اوکراین را روز چهارشنبه منتشر میکند.
دقایقی بعد از اعلام آغاز تحقیقات برای استیضاح رئیس جمهوری آمریکا، ترامپ در توئیتر خود واکنش نشان داد.
او در چند رشته توئیت اقدام دموکرات ها را مشابه تلاش آنها در زمان تحقیق درباره ارتباط احتمالی کارزار انتخاباتی او با روسیه دانست و این کار دموکرات ها را «آزار و اذیت رئیس جمهوری» نامید.
وی نوشت، در روز مهمی که او توانسته "در سازمان ملل کارهای زیاد و موفقیت های زیادی" حاصل کند، دموکرات ها سعی در تخریب دارند.
دونالد ترامپ چند روز قبل از یک تماس تلفنی با رهبر اوکراین، به کارمندانش گفته بود حدود ۴۰۰ میلیون دلار کمک آمریکا به آن کشور را متوقف کنند. این تماس تلفنی اکنون در کانون مشاجره میان کنگره و کاخ سفید بر سر شکایت یک افشاگر قرار دارد. سناتور دموکرات کریس مورفی که چند هفته پیش با زلنسکی دیداری داشته است، میگوید دولت اوکراین نگران است که قطع کمک ها «نتیجه عدم تمایل آن ها، در آن زمان، به انجام تحقیقات درباره بایدن و پسرش باشد.»
روند استیضاح در آمریکا کم سابقه است. مجلس نمایندگان ابتدا باید تحقیقات را انجام دهد و پس از رای به آن، سنا روند استیضاح را انجام میدهد. استیضاح برای برکناری رئیس جمهوری در سنا به رای دو سوم اعضا دارد. این در حالی است که در حال حاضر اکثریت نسبی سنا در اختیار جمهوریخواهان است که هم حزبی ترامپ هستند.
در آمریکا اندرو جانسون، ریچارد نیکسون و بیل کلینتون سه رئیس جمهوری بودند که با روند استیضاح مواجه شدند اما تنها نیکسون بود که خودش با استعفا پیش از رای استیضاح بعد از رسوایی واترگیت، کنارهگیری کرد.
انتهای پیام
نظرات