• دوشنبه / ۱ مهر ۱۳۹۸ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 98070100226
  • خبرنگار : 50042

اهمیت روزهای نخست مدرسه

اهمیت روزهای نخست مدرسه

ایسنا/گیلان روزهای نخست مدرسه به یادماندنی‌ترین روزها در زندگی همه افراد است، اگر دانش‌آموزان روزهای اول مدرسه را با آرامش و شادی سپری کنند، گرایش آنان به مدرسه و تحصیل بیشتر می‌شود.

به گزارش ایسنا، آغاز ماه مهر و فصل تعلیم و تربیت، بار دیگر شور و هیاهو را در رگ‌های کوی و معابر به جریان می‌اندازد و این شوق و نشاط دانش‌آموزان جلوه جوانی را در سیمای شهر و روستا نمایان می‌سازد.

پس از یک تعطیلات طولانی مدت، همواره روزهای آغازین مدرسه از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا تقویت روحیه تلاش و علم آموزی، کاهش اضطراب، اجتناب از بروز بدبینی نسبت به درس و مدرسه و معلم، تشویق به فعالیت‌های گروهی در روزهای آغاز مدرسه می‌تواند دانش‌آموز خلاق و فعالی را پرورش دهد، بخصوص در دوره ابتدایی که دوران طلایی تربیت پذیری و علم آموزی است.

لیلا شعبانی، کارشناس ارشد جامعه شناسی و مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با ایسنا با تاکید بر اهمیت روزهای آغازین سال تحصیلی، اظهار کرد: امروزه مسئولیت تربیت را باید به جای والدین به نظام آموزش و پرورش سپرد، بر همین اساس از آنجایی که تمام فرصت و وقت فرزندان در اختیار نهادهای وابسته به آموزش و پرورش از جمله مدرسه است باید نقش جایگزینی مدرسه به جای والدین مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

وی افزود: مدرسه فرآیندی است که از طریق آن دانش، مهارت، شایستگی و کیفیت‌های مطلوب رفتار یا منش به فرد آموخته می‌شود، از اینرو روزهای آغازین مدرسه تاثیر بسزایی در دانش‌آموزان دارد و حتی به از بین بردن هرگونه تنش و بدبینی آنان نسبت به درس، تحصیل و معلم کمک می‌کند.

این پژوهشگر اجتماعی با بیان اینکه دانش‌آموز در مدرسه اجتماعی شدن را یاد می‌گیرد، افزود: یادگیری مهارت‌های ضروری، برقراری ارتباط متقابل اجتماعی با دیگران را در کنار توانایی خواندن و نوشتن را می‌گیرد.

شعبانی با تاکید بر نقش معلمان در شکل گیری شخصیت آموزشی و تربیتی دانش‌آموزان، تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین کارکردهای مدرسه، کارکرد تربیتی و پرورشی است که برعهده معلمین و مربیان می‌باشد، بر این اساس معلمان اولین شخصیت‌های دارای نفوذ و اقتدار در مدرسه هستند که دانش‌آموزان هر روز با آنها روبه رو می‌شوند، لذا اگر برخورد آنان، مهربانانه و همراه با خوش رویی باشد دانش‌آموزان را به درس و مدرسه علاقمند می‌کند و باعث تقویت اعتماد به نفس آنان می‌شود و بالعکس هرگونه تهدید، تحقیر، تنبیه و پرخاشگری، اضطراب دانش‌آموز را بیشتر می‌کند.

این مدرس دانشگاه با اشاره به نقش والدین در حمایت از دانش‌آموزان و تقویت اعتماد به نفس آنان، خاطرنشان کرد: مدرسه در روزهای اول برای فردی که تمام وقت خود را به بازی و استراحت گذرانده ممکن است خسته کننده باشد. به همین دلیل چند هفته طول می‌کشد تا او به وضعیت و شرایط جدید عادت کند لذا برخورد والدین می‌تواند به سازگار کردن کودک با وضعیت جدید کمک فراوانی کند.

وی با اشاره به اینکه روابط در خانه فردی‌تر و عاطفی‌تر اما در مدرسه جمعی‌تر و منطقی‌تر است، تاکید کرد: والدین توجه کنند که آغاز سال تحصیلی به معنای کمرنگ شدن نقش آنان در چرخه تربیتی و آموزشی نیست، بلکه همه نهادهای اجتماعی اعم از خانواده تا نهادهای نظارتی و حتی خود آموزش و پرورش نقش تاثیرگذاری و مکملی در فرآیند تحصیلی و پرورشی دانش‌آموزان ایفا می‌کنند.

شعبانی بیان کرد: برای جامعه پذیر کردن دانش‌آموزان راهکارهایی به والدین و مربیان پیشنهاد می‌شود و به آنان کم می‌کند تا در عین ارائه الگوی رفتاری مناسب، نظم و انضباط را به تدریج و با آموزش در فرزند به وجود آورند.

این کارشناس ارشد جامعه شناسی به اولیا و مربیان توصیه کرد: هرگز در برابر بی نظمی‌های کودکان تسلیم نشوید، در مقابل عدم توجه کودکان نسبت به ایجاد نظم و انضباط برای او محرومیتی در نظر بگیرید، آرامش خود را حفظ کنید، از تغییرات مثبت دانش‌آموز حتی اگر اندک هم بود تعریف کنید، از انتقاد مکرر خودداری کنید، از پررنگ کردن بیش از حد نکات مثبت رفتاری کودک خودداری کنید، هرگز به کودکان بابت منظم بودن رشوه ندهید.

بر اساس این گزارش؛ از آنجایی که روزهای نخست مدرسه به یادماندنی‌ترین روزها در زندگی همه افراد است، اگر دانش‌آموزن روزهای اول مدرسه را با آرامش و شادی سپری کنند، گرایش آنان به مدرسه و تحصیل بیشتر می‌شود؛ در این راستا تعریف خاطرات روزهای خوش دوران تحصیل، مدرسه آرایی و برخورد صمیمانه معلمان، نخستین روزهای مدرسه را به روزهای خاطره انگیز برای دانش‌آموزان تبدیل می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha