به گزارش ایسنا، امروز سکوت کلاسهای درس با شوق کودکانهای که نشان از آغاز بهار علم و دانش دارد، میشکند.
نهاد آموزش و پرورش به عنوان متولی امر آموزش کشور، برای آغاز هر چه بهتر فصل تحصیل برنامههای مختلفی را تدارک دیده است تا دانش آموزان با اشتیاق مضاعف، پا به کلاس درس بگذارند.
آموزش و پرورش و سال تحصیلی پیش رو
محمدعلی واقعی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: آموزش و پرورش پلی مطمئن میان خانواده، جامعه و آینده محسوب میشود؛ از این رو فرآیند یاددهی و یادگیری در نظام تعلیم تربیت باید بتواند دانشآموزان را واجد مهارتهایی کند تا توان حل مسائل گوناگون در دنیای پیچیده امروز را داشته باشند.
وی ادامه داد: این نهاد میکوشد تا آیندهسازان را به ژرف اندیشی، ابتکار، کنشورزی، آزادگی، راستگویی، اعتماد به نفس و عزت نفس رهنمون سازد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی بیان کرد: در این مسیر، مدرسه باید بتواند آیین نوعدوستی، احترام به بزرگان این سرزمین کهن و مهارتهای زندگی را به دانشآموزان بیاموزد و البته این توفیق بزرگ، محصول تلاش معلمان، مربیان و مدیرانی است که با بهرهگیری از راهکارها و ساحتهای 6 گانه سند تحول بنیادین، به فراگیران، فرصت اظهار نظر،کنجکاوی و حل مسأله را در موقعیتهای متعدد تدریس و در سایر فعالیتهای مدرسه میدهند.
واقعی تصریح کرد: خادمین آموزش و پرورش در بهارستان علم و ادب، با بهرهگیری از ظرفیتهای خود تلاش میکنند با اجرایی کردن سند تحول بنیادین در سال تحصیلی جدید، مدارس استان از شاخصهای مدارس با نشاط بهرمند شوند و فرصتهای برابر آموزشی را با مشارکت ارکان مدرسه، خانوادهها و سایر دلسوزان برای همه دانشآموزان فراهم سازد.
وی بیان کرد: امسال 17 هزار و 500 دانش آموز دختر و پسر کلاس اولی در مراسم شکوفهها شرکت میکنند که نسبت به سال گذشته چهار درصد رشد دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان اینکه 13 هزار و 447 کلاس هفتمی امسال وارد دوره اول متوسطه میشوند، افزود: در حال حاضر 2774 آموزشگاه با 9504 کلاس درس در استان فعالیت میکنند.
حضور مراقب برای سرویس مدارس ابتدایی اجباری است
واقعی ادامه داد: در سطح شهرستان هیچ سرویس استانداردی نداریم، حضور مراقب برای سرویس مدارس ابتدایی اجباری است؛ لذا این افزایش قیمت باتوجه به خدمات ارائه شده، طبیعی است.
وی با بیان اینکه آموزشگاههای استان نبست به سال گذشته 25 باب افزایش داشته است، اظهار کرد: در حال حاضر 13 هزار و 351 فرهنگی در مدارس فعالیت دارند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: علی رغم تمام مشکلاتی که در کمبود نیروی انسانی داشتیم با مساعدتهای وزارت آموزش و پرورش در تخصیص ساعات حق و التدریس، ساماندهی هدفمند نیروی انسانی و استفاده بهینه از فضاهای آموزشی موفق شدیم بر این مشکل در کوتاه مدت غلبه کنیم، به گونهای که تمامی کلاسهای درس معلم داشته و کلاسی در استان بدون معلم نخواهد بود.
واقعی افزود: طی سال تحصیلی گذشته با وجود محدویتها، موفق به کسب عناوین مختلف علمی، فرهنگی-هنری، نماز، قرآن و عترت و ورزشی و تربیتی شدیم.
آموزش و پرورش و کمبودها
وی از کمبودهای کلاس درس در استان خبر داد و بیان کرد: در حال حاضر 500 کلاس درس در استان کمبود است که 350 کلاس مختص مرکز استان است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با اشاره به اینکه طی امسال مدارس خشت و گلی در استان وجود نخواهند داشت، اظهار کرد: کلاسهای کانکسی نیز تا پایان سال جاری حذف میشوند.
وی بیان کرد: در حال حاضر 1250 نیرو در آموزش و پرورش استان کمبود داریم، تصریح کرد: بخشی از این تعداد از طریق جذب، بخشی از طریق سهمیه فرهنگیان و بخشی نیز از طریق استخدام پیمانی تامین میشود.
برچسب سرویس مدارس رونمایی شد
محمدعلی جاوید، شهردار بیرجند نیز با اشاره به رونمایی از برچسب سرویس مدارس، اظهار کرد: کارگاه آموزشی ویژه مدیران شرکتها و رانندگان سرویسهای دانشآموزی در آستانه سال تحصیلی برگزار شد.
وی هدف از برگزاری این کارگاه را در آستانه سال تحصیلی جدید، به منظور بازآموزی قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی و آیین نامه و دستورالعمل اجرایی شرکت حمل و نقل دانش آموزی عنوان کرد.
شهردار بیرجند ادامه داد: 77 نفر از رانندگان سرویسهای مدارس در این دوره آموزشی شرکت کردند که در پایان، از برچسب سرویس مدارس توسط شهردار و رئیس پلیس راهور شهرستان بیرجند رونمایی شد.
جاوید با اشاره به ضرورت آشنایی با سامانه سپند و استفاده از آن، بیان کرد: در راستای ساماندهی امر حمل و نقل دانشآموزان مدارس، سامانه پایش ناوگان دانشآموزی(سپند) با همکاری وزارت خانههای کشور، آموزش و پرورش و راه و شهرسازی در سال 97 تهیه و طراحی شده است.
وی افزود: بنا به ابلاغیه وزارت کشور، تمامی کاربران در امر حمل و نقل دانشآموزی اعم از شهرداری، آموزش و پرورش، شرکتهای حمل و نقل درون شهری، مدارس، رانندگان و اولیای دانشآموزان متقاضی سرویس، باید در این سامانه ثبتنام کنند.
سرویسهای مدرسه فاقد برچسب جریمه میشوند
یدالله غلام پور، رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری بیرجند نیز خاطرنشان کرد: برچسب سرویس مدارس شامل QR کد برای صحت سنجی سرویس مدرسه و اطلاعات خودرو و راننده است.
وی با بیان اینکه سرویسهای مدرسه فاقد برچسب مذکور توسط پلیس راهنمایی و رانندگی جریمه میشوند، یادآور شد: از مزایای سامانه سپند میتوان به افزایش امنیت و ایمنی دانشآموزان، ایجاد حس آسودگی خاطر والدین با رصد زمان و مسیر رفت و برگشت فرزند خود در اپلیکیشن سپند، هویت سازی و متمایز کردن رانندگان سرویس مدارس از سایر رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی، سهولت در ثبت درخواست سرویس مدرسه توسط مدارس و اولیا و تخصیص سرویس به آنها اشاره کرد.
انتهای پیام
نظرات