• دوشنبه / ۱ مهر ۱۳۹۸ / ۰۹:۰۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98070100089
  • خبرنگار : 71038

یک کارشناس مسائل مصر:

جوانان معترض مصری بر اثر فشار و تهدید صحنه اعتراضات را خالی نمی‌کنند

جوانان معترض مصری بر اثر فشار و تهدید صحنه اعتراضات را خالی نمی‌کنند

یک کارشناس مسائل مصر با اشاره به تحولات اخیر در این کشور و آغاز اعتراضات از سوی مردم اظهار کرد: جوانانی که در حال حاضر در صحنه اعتراضات مصر حضور پیدا کرده‌اند چیزی برای از دست دادن ندارند و به راحتی بر اثر فشار و تهدید صحنه اعتراضات را خالی نمی‌کنند.

حجت الله جودکی، در گفت‌وگو با ایسنا با مقایسه اعتراضات اخیر با اعتراضات مردمی در زمان مبارک اظهار کرد: در آن دوران ریاست جنبش را جوانان در میدان التحریر بر عهده داشتند و گروه‌های سازماندهی شده سیاسی به مرور و بر اساس فشار جوانان عضو این گروه‌ها وارد صحنه شدند و وقتی نیز حسنی مبارک رفت، شکافی در قدرت حاکم به وجود آمد ولی ساختار امنیتی و نظامی حفظ شد و قدرت نیروهای نظامی همچنان باقی ماند.

وی ادامه داد: در دوران مبارک جامعه مصر به شدت دو قطبی شده بود و ما با پدیده‌ گربه‌های چاق روبرو بودیم کسانی که در پناه نظام مبارک ثروت زیادی را کسب کرده بودند که  بیشتر این افراد نظامی‌ها و افراد امنیتی بودند.

جودکی با بیان اینکه بعد از رفتن مبارک و پیروز شدن انقلاب مصر به ظاهر احزابی مانند اخوان المسلمین وارد صحنه شدند و شاید بتوان گفت به صورت فرصت طلبانه قدرت سیاسی را به دست گرفته‌اند، خاطرنشان کرد : در آن مقطع به مرور اختلافات جدی بین نظامی‌ها و اخوان المسلمین به وجود آمد و در همین چارچوب نظامی‌ها تلاش کردند بحران‌هایی را برای اخوان در نقاط مختلف کشور به وجود آورند و در این ارتباط برخی از گروه‌های سیاسی که همسو با نظامیان بودند به آنها کمک کردند. از دیگر سو عملکرد خود اخوانی‌ها نیز باعث ایجاد نارضایتی‌هایی در جامعه مصر شده بود و با توجه به اینکه سلفی‌ها بخشی از هم پیمانان تحمیلی اخوان بودند عملکرد آنها نیز به اعتراضات علیه اخوان افزود.

وی با بیان اینکه برخی از کشورهای منطقه نیز همسو با نظامیان مصر عمل کرده و تلاش کردند که اخوانی‌ها را سرنگون کنند، اظهار کرد  کرد: در نتیجه  فشارهای نظامیان و اعتراضات مردمی ، شخص سیسی با کودتا حکومت را در دست گرفت و مرسی به زندان افتاد.

جودکی با بیان اینکه با روی کار آمدن سیسی قدرت محدودی که در دست مردم بود از دست آنها خارج شد، افزود: السیسی بعد از روی کار آمدن بسیاری از احزاب و گروه‌های سیاسی را با محدودیت‌های جدی روبرو کرد چنانکه سازمان اخوان از هم پاشید و به نوعی زمین گیر شد گرچه باید به این موضوع نیز توجه داشت جریان‌هایی مثل داعش نیز در مصر به وجود آمده بودند و دولت السیسی برای سرکوب آنها شرایط امنیتی در این کشور را تشدید کرد.

این کارشناس مسائل مصر با اعتقاد بر اینکه دولت السیسی در حل مشکلات اقتصادی مردم نیز به موفقیتی دست پیدا نکرد، ادامه داد: سرکوب مخالفان و فشارهای اقتصادی بار دیگر باعث شد که نیروهای جوان این کشور که کاملا تحت تاثیر  شبکه‌ها و جنبش‌های اجتماعی هستند، انقلاب اخیر سودان را الگوی خود قرار دهند و بار دیگر به صحنه بیایند.

وی با بیان اینکه در اعتراضات اخیر مصر به مانند خیزش مردمی در سودان احزاب نقش چندانی ندارند و بیشتر اعتراضات از سمت مردم هدایت می‌شود، تصریح کرد :  اعتراضات اخیر در مصر در مقایسه  با اعتراضات پیشین که منجر به سرنگونی حسنی مبارک شد مردمی‌تر هست و البته سازماندهی قوی نیز در آن وجود ندارد.

جودکی با بیان اینکه دولت سیسی تلاش خواهد کرد که این اعتراضات را سرکوب کند، افزود : ادامه این اعتراضات بستگی به قدرت مردم و اصرار آنها برای حضور در صحنه دارد. چنانکه می‌توان گفت روزهای آینده، روزهای مهمی برای مصر خواهد بود.

وی در همین راستا خاطرنشان کرد: جوانانی که به صحنه آمده‌اند چیزی را برای از دست دادن ندارند و به راحتی تحت فشار و سرکوب صحنه را خالی نمی‌کنند و السیسی برای سرکوب کردن اعتراضات با مشکلات جدی روبرو است و مجبور است امتیازات زیادی را به معترضان بدهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha