محمد راستاد در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مهمترین توافق صورت گرفته با چینیها در سفر اخیر، شکلگیری کمیته همکاریهای دریایی و بندری بود که به صورت مصداقی و عملیاتی بتواند به تمام موضوعات دریایی و بندری ورود کرده و به تصمیمات عملیاتی منجر شود.
وی افزود: مسئله مهم دیگر انعقاد تفاهم خواهرخواندگی بین بندر شهید رجایی و نینگبو چین به عنوان یکی از بنادر بزرگ دنیا بود، که از طرف مقامات چینی و مسئولان این بندر نیز مورد استقبال قرار گرفت.
رییس سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: این قراردادها بین بنادر زیادی از ایران با بنادر مختلف دنیا امضاء شده است و این تفاهم نامه از نظر تبادل تجربیات، توسعه همکاریها و روابط بندری بین دو کشور بسیار تسهیل کننده است.
راستاد درباره مزایای عقد تفاهم خواهرخواندگی گفت: در عقد تفاهم خواهر خواندگی بین بندر شهید رجایی با بندر نینگبو چین به گونهای برنامهریزی شده که در واقع مشوقهایی تعریف کنیم تا بتوانیم با چین و بندر نینگبو ارتباط بهتر و بیشتری برقرار کنیم و با توجه به اینکه بنادر چینی نیز جزو بزرگ ترین و پرترافیکترین بنادر هستند، اگر بزرگترین و مهمترین بندرمان را به آن متصل کنیم، مزایای بسیاری برای ما خواهد داشت.
وی با بیان اینکه بندر نینگبو چین، سومین بندر کانتینری جهان محسوب شده و به واسطه انعقاد تفاهمنامه، میتوانیم از مزیت های آن استفاده کنیم، اعلام کرد: اگر دو بندر خواهرخوانده باشند یا نباشند، روابط تجاری بینشان پابرجاست اما یکی از مهمترین مزایای خواندن تفاهم خواهرخواندگی این است که می توان از توانمندی و پتانسیل علمی و دانشی دو بندر استفاده کرد و در مرحله بعدی می توان مکانسیمها و مشوق هایی برای ترددها و توسعه روابط بین دو بندر فراهم کرد تا تبادلات کالایی و تجاری رونق بیشتری پیدا کند.
انتهای پیام
نظرات