سیدرضا صدرالحسینی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه پس از تصمیم آمریکاییها برای خروج از برجام شاهد این بودیم که آنها یک عملیات روانی سنگین در کنار تحریمهای مضاعف و فشارهای بیسابقه اقتصادی علیه ایران آغاز کردند، ادامه داد: آمریکاییها تصور میکردند با موضوع تحریمها و همچنین عملیات روانی و تهدید در مورد اقدام نظامی علیه ایران میتوانند تهران را از مواضع به حق خود عقب بنشانند در صورتی که این موضوع محقق نشد و آنها نتوانستند به خواستههای خود دست یابند.
وی با بیان اینکه اخیرا در اظهارنظرهای مقامات کاخ سفید موضوعاتی در باب مذاکرات با ایران مطرح شده است، اظهار کرد: این موضوعی است که در طول 40 سال گذشته مورد نیاز آمریکاییها بوده و آنها تصور میکردند که با فشار و تهدید میتوانند ایران را از شعارهای انقلابی خود دور کنند و به جهانیان نشان دهند که هیچ کس نمیتواند بدون آمریکا به راحتی به زندگی خود ادامه دهد به همین دلیل در ایام اخیر بر موضوع مذاکره تاکید زیاد داشتند. در کنار این نکته باید به این مساله توجه داشت که ترامپ به مذاکره با ایران نیازمند است در این چارچوب که بگوید با فشارهایش توانسته پدیدهای به نام انقلاب اسلامی را به مذاکره وا دارد و در همین چارچوب از تحریم مضاعف و فشارهای همهجانبه استفاده میکند.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه در این مدت آمریکاییها به واسطه برخی از کشورهای منطقه و اروپایی پالسهایی را فرستادهاند که حاضرند با ایران مذاکره کنند، ادامه داد: مقام معظم رهبری در سخنان خود طی ماههای گذشته بر موضوع نه مذاکره و نه جنگ و مسائلی شبیه به این تاکید کرده بودند و این بار نیز در بیانات خود علت نیاز آمریکا به مذاکره با ایران و گفتوگو با مقامات تهران را در کنار سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه کشورمان مورد بررسی قرار دادند و در فرمایشات خود به این نکته اشاره کردند که آمریکاییها میخواهند بگویند که ما به واسطه فشارها و تحریمها توانستیم ایران را بر سر میز مذاکره بیاوریم در صورتی که ملت ایران ملت عزت و اقتدار است.
صدرالحسینی در بخش دیگری از صحبتهای خود ادامه داد: مقام معظم رهبری در سخنان روز سهشنبه خود این امیدواری را دادند که به خاطر افزایش تولید و آگاهی مسئولان از چگونگی خروج فشارهای مضاعف وارد شده از سوی آمریکا به ایران وضعیت اقتصادی بهتر میشود.
وی با بیان اینکه نکته دیگری که مقام معظم رهبری در این سخنرانی به صورت کوتاه به آن اشاره کردند در ارتباط با موضوع اروپاییها بود، گفت: بسیاری از تحلیلگران سیاسی بر مساله نقش اروپا در رابطه با اعمال فشارهای مضاعف آمریکا علیه ایران بسیار صحبت کرده بودند ولی برخی از افراد در داخل کشور فکر میکردند که میتوانند از منظر اروپا به آمریکا فشار آورند و از اختلافات این دو استفاده کنند. در صورتی که تحولات اخیر ثابت کرد که اختلافات آمریکا و اروپا حداقلی است و در مورد ایران و برجام اختلافی بین آنها وجود ندارد.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: اشاره رهبری در سخنانشان بر این موضوع بود که اروپاییها از تمام توان خود هم از تجاری، مالی و سیاسی و حیلهگری بهره میگیرند تا بتوانند ایران را به گفتوگو با آمریکا مجاب کنند.
صدرالحسینی با بیان اینکه مواضع روز سهشنبه مقام معظم رهبری جمعبندی مواضع سیاسی همه مقامات کشور بود مبنی بر اینکه سیاست ایران عدم مذاکره است، خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری تاکید کردند که ایران هیچ مذاکره مستقیم و غیرمستقیم، دوجانبه و چندجانبه با آمریکا ندارد و اگر آمریکاییها در چارچوب برجام اقدامات گذشته خود را جبران کنند به برجام برگردد و تحریمها را بردارد امکان گفتوگوی جمعی درقالب 1+5 با آنها وجود دارد و ایران در کنار شنیدن صحبتهای دیگران اظهارات آمریکاییها را میشنود.
انتهای پیام
نظرات