به گزارش ایسنا، به نقل از رسانههای رژیم صهیونیستی، کمیته انتخابات اعلام کرد، شمارش ۹۰ درصد آرا نشان داد، حزب لیکود و آبی - سفید هر کدام ۳۲ کرسی به دست آوردند به این ترتیب هیچ یک دو حرب اصلی نتوانستهاند حدنصاب ۶۱ کرسی از مجموع ۱۲۰ کرسی پارلمان را در اختیار بگیرند.
طبق نتایج اعلام شده، حزب آویگدور لیبرمن به نام "اسرائیل خانه ما" موفق به کسب ۹ کرسی شد.
لیست عربی مشترک نیز ۱۲ کرسی به دست آورده است در حالیکه پیش از این طبق نظرسنجیهای میدانی که شبکه ۱۳ اسرائیل منتشر کرده بود، این حزب توانسته بود از مجموع ۱۲۰ کرسی کنست ۱۵ کرسی به دست آورد که در تاریخ احزاب عربی در کنست بیسابقه است.
حزب راستگرای "شاس" نیز ۹ کرسی، حزب "یهودوت هتوراه" هشت کرسی، ائتلاف "راستگرا" نیز هشت کرسی، ائتلاف میانهروی "کارگر - گیشر" شش کرسی و اردوگاه دموکراسی پنج کرسی به دست آوردهاند.
نتایج نشان میدهند، بدون حزب "اسرائیل خانه ما" به رهبری لیبرمن، نتانیاهو، نخست وزیر قادر نخواهد بود دولت جدید تشکیل دهد.
برخی ناظران پیشبینی میکنند که آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ سابق و رهبر حزب راستگرای "اسرائیل خانه ما"، در این مذاکرات نقش سرنوشتسازی ایفا کند. لیبرمن هرچند راستگراست اما با بنیامین نتانیاهو اختلافات جدی دارد.
براساس گزارش اسکای نیوز، طبق نتایج نظرسنجیها، ائتلاف راستگرا به ریاست بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر موقت شانسی برای تشکیل ائتلاف دولتی ندارد.
در این راستا نظرسنجیها از کسانی که در انتخابات رژیم صهیونیستی شرکت کردهاند، حاکیست که بنیامین نتانیاهو و بنی گانتس، رقیب اصلی او، فاصله نزدیکی دارند و موفق به کسب اکثریت محسوسی نشدند.
در انتخابات ماه آوریل امسال، هر چند حزب لیکود بیشترین کرسیها را کسب کرد، بنیامین نتانیاهو در نهایت موفق به تشکیل دولت ائتلافی نشد.
بنیامین نتانیاهو در مبارزات انتخاباتی خود بیش از هر چیز بر امنیت اسرائیل تأکید کرده بود. او هفته گذشته برای جذب رأی جناح راست افراطی وعده داد که اگر مجددا قدرت را در دست بگیرد، بخشهای مهمی از کرانه غربی رود اردن را ضمیمه اراضی اشغالی کند.
بنی گانتس که فرمانده سابق ارتش است، میگوید که اسرائیل پس از یک دهه حکمرانی بنیامین نتانیاهو، به یک رهبر جدید نیاز دارد که به فساد مالی متهم نباشد.
ناظران این انتخابات را نوعی همهپرسی درباره شخصیت و عملکرد نتانیاهو میدانند.
انتهای پیام
نظرات