• سه‌شنبه / ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۵:۰۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98062612659
  • خبرنگار : 71415

انفجار و آتش‌سوزی در یک مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی در سیبری روسیه

انفجار و آتش‌سوزی در یک مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی در سیبری روسیه

مقامات روسیه اعلام کردند، در یک مرکز مشهور تحقیقات بیوتکنولوژی و ویروس‌شناسی این کشور که به عنوان دومین میزبان ذخایر ویروس آبله در جهان شناخته می‌شود، در اثر آن چه که "انفجار سیلندر گاز" خوانده شده دچار انفجار و آتش‌سوزی شده است.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، طبق اعلام مقامات این مرکز واقع در شهر کولتسووُ در منطقه سیبری روسیه به نام مرکز دولتی تحقیقات ویروس‌شناسی و بیوتکنولوژی که با نام "انستیتوی وِکتور" نیز شناخته می‌شود، این انفجار در جریان یک عملیات تعمیرات و نگهداری و در یک اتاق بازرسی بهداشتی در طبقه پنجم این مکان رخ داده است.

رسانه‌ها گزارش دادند، این مرکز در زمان دوران اتحاد شوروی سابق برای تحقیقات مربوط به تسیلحات بیولوژیک مورد استفاده قرار می‌گرفته و اکنون یکی از مراکز اصلی مربوط به تحقیقات مربوط به بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های فراگیر و مُسری در روسیه محسوب می‌شود.

به گزارش رسانه‌های روسیه، یکی از کارمندان این مرکز بعد از این انفجار که باعث شکسته شدن شیشه‌های ساختمان شد دچار سوختگی از نوع درجه سه شده است.

مقام‌های روسیه گفتند، آتش سوزی در محوطه‌ای به مساحت 30 متر مربع رخ داده که بعدا با موفقیت خاموش شده است.

این مقام‌ها تاکید دارند که مکان وقوع این انفجار دربردارنده هیچ ماده خطرناک زیستی نبوده و هیچ آسیب ساختاری به این مرکز وارد نشده است.

گفته شده که انیستیتوی وکتور بعد از مرکزی در آمریکا به نام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها واقع در آتلاتنای آمریکا دومین مکان شناخته شده در جهان است که در آن ذخایری از ویروس آبله زنده نگهداری می‌شود.

نیکولای کراسنیکوف، یک مقام شهر کولتسووُ به خبرگزاری ایتارتاس گفت: این اتفاق هیچ تهدیدی را متوجه مناطق اطراف نکرده است.

شبکه خبری راشا تودی نیز گزارش کرد که نیروهای امدادی و آتش‌نشانی روسیه این انفجار و آتش سوزی ناشی از آن را به عنوان یک حادثه سطح بالا با توجه به فعالیت‌های حساس انستیتوی وکتور در نظر گرفته‌اند.

این انستیتو  به انجام تحقیقات سطح بالا در مورد بیماری هایی نظیر اِبولا و هپاتیت مشهور است.

طبق نوشته خبرگزاری تاس، اخیرا محققان این مرکز با موفقیت توانسته‌اند یک واکسن را برای بیماری اِبولا آزمایش کنند.

یک مقام سابق دست‌اندرکار در برنامه تسلیحات بیولوژیک در شوروی سابق که در دهه 1990 به آمریکا فرار کرد، مدعی شده یکی از دلایل نگهداری ذخایر ویروس آبله در این انستیتو در روسیه انجام تحقیقات تسلیحاتی بوده است.

این در حالی است که اولین مرکز نگهداری این ویروس به صورت زنده در جهان یعنی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا نیز در سال های اخیر با اماواگرهایی نسبت به ایمنی زیرساخت‌هایش برای نگهداری از این ویروس خطرناک روبه‌رو بوده است.

ویروس آبله آخرین بار در سال 1979 در جهان شیوع پیدا کرده و سازمان بهداشت جهانی در سال 1980 اعلام کرد که این بیماری ریشه‌کن شده است. برآورده شده که این بیماری در قرن بیستم مرگ 300 میلیون نفر را رقم زده و از هر 10 نفری که مبتلا به این بیماری شده سه تن جان خود را از دست دادند.

این اتفاق در حالی در روسیه رخ داده که ماه اوت گذشته نیز در این کشور یک انفجار مرگباردر یکی از سایت‌های تست موشکی رخ داد که باعث کشته شدن پنج تن از دانشمندان هسته‌ای روسیه شد.

این حادثه مرگ‌بار هشتم اوت در شمال روسیه صورت گرفت و منجر شد تا سطح تشعشعات رادیواکتیو در شهر سورودوینسک، محل حادثه مذکور، بالا رود.

آژانس روس‌اتم، اعلام کرده بود این انفجار حین آزمایش راکتی بر روی یک سکوی دریایی که حاوی "منابع انرژی ایزوتوپی" بوده رخ داده اما کارشناسان هسته‌ای آمریکا، مدعی شده بودند که این حادثه، حین آزمایش یک موشک کروز "هسته‌ای" رخ داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha