به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، طبق اعلام وزارت خزانهداری آمریکا، این سه گروه -که طبق گزارشات به نامهای لِزاروس، بلونوروف و انداریال شناخته میشوند- سرقتهای عظیمی از موسسات مالی و حسابهای ارز دیجیتال به عمل آوردهاند.
طبق گفته همین وزارتخانه، هر سه این گروهها با "اداره فرماندهی شناسایی" (اصلیترین اداره اطلاعاتی پیونگیانگ) مرتبطند؛ همچنین اتهام ارسال ویروسهای مخرب کامپیوتری در مواردی چون تلاش به سرقت آنلاین میلیاردها دلار پول به نفع دولت کره شمالی، متوجه گروههای مذکور است.
سیگال مندلکر، معاون وزیر خزانهداری آمریکا گفته است: "خزانهداری قصد اقدام علیه گروههای هک در کره شمالی که دست به حملاتی سایبری جهت پیشبرد برنامههای غیر مجاز موشکی و تسلیحاتی زدهاند، دارد".
او در ضمنِ بیانیه خود آورده است: "ما به اعمال تحریمهای کنونی آمریکا و سازمان ملل علیه کره شمالی ادامه خواهیم داد و با همکاری جامعه بینالملل، امنیت سایبری شبکههای مالی را بهبود خواهیم بخشید".
یکی از اقدامات گروه "لزاروس" که از زمان تاسیس در سال ۲۰۰۷ معروف است، حمله به سیستم عمومی سلامت بریتانیا عنوان میشود؛ طی این حمله، سیستم بیمارستانها با مشکل مواجه شد و هزاران بیمار از دریافت خدمات سلامت محروم ماندند. در این عملیات، بیش از ۱۱۲ میلیون دلار ضرر به دولت انگلیس وارد شد.
در همین راستا، گروه بلونوروف به همراهی لزاروس، در سال ۲۰۱۸ موفق شدند مبلغ ۸۰ میلیون دلار از بانک مرکزی بنگلادش دزدی کنند.
گروه انداریال نیز در هدف قرار دادن کسبوکارها، افراد و نهادهای دولتی پیشینه دارد؛ سرقت اطلاعات کارتهای بانکی و نفوذ به خودپردازها از دیگر فعالیتهای این گروه است.
این سه گروه طبق آنچه وزارت خزانهداری مدعی است، در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ اقدام به دزدی "احتمالی" ۵۷۱ میلیون دلار ارز دیجیتال از بازارهای آنلاین در آسیا کردند.
این تحریمهای تازه، هر نهادی که خارج از نظام اقتصاد جهانی با این گروهها در ارتباط باشد را هدف قرار میدهد و دولت آمریکا را قادر میسازد تا داراییهای آنان را توقیف کند.
سازمان افبیآی در سپتامبر ۲۰۱۸، فردی به نام "پارک جین هیوک" -که از اعضای گروه لزاروس عنوان میشود- را به همدستی در چند حمله سایبری از جمله در مورد "سونی پیکچرز" و دزدی از بانک مرکزی بنگلادش متهم کرده بود.
انتهای پیام
نظرات