به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، عربستان امروز (چهارشنبه) در بیانیهای نشست فوقالعاده سازمان همکاری اسلامی در سطح وزرای خارجه را جهت بررسی بیانیه اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی را خواستار شد.
نتانیاهو روز سهشنبه اعلام کرد، در صورت پیروزی در انتخابات پارلمانی آتی قصد دارد بخشهایی از کرانه باختری را به اراضی اشغالی ملحق کند.
عربستان در این بیانیه تعیین طرح فوری برای اقدام و بازنگری در موضعگیریها نسبت به اسرائیل را با هدف مقابله با این بیانیه و اتخاذ اقدامات لازم در برابر آن خواستار شد.
ریاض ضمن اعلام مخالفت قاطع خود با اظهارات نتانیاهو درباره قصدش برای الحاق بخشهایی از کرانه باختری اشغال شده در سال ۱۹۶۷ و محکومیت آن، این اقدام را کاملا باطل دانست.
عربستان در ادامه تاکید کرد: این بیانیه به منزله تنشی بسیار خطرناک در حق فلسطینیها و نقض آشکار منشور سازمان ملل و اصول قوانین بینالمللی و عرف جهانی است، این بیانیه بر خلاف هرگونه اقدام در راستای برقراری صلحی پایدار و عادلانه بوده و موجب تضعیف آن است.
در ادامه این بیانیه آمده است، هیچ گونه صلحی بدون بازگشت اراضی اشغالی به فلسطینیها و بهرهمندی آنها از حقوق کاملشان وجود ندارد و تلاشهای اسرائیل برای تحمیل سیاست کار انجام شده هرگز حقوق تثبیت شده و حفاظت شده فلسطینیها را از بین نخواهد برد.
عربستان از تمامی کشورها، سازمانها و نهادهای بینالمللی خواست این بیانیه را محکوم کرده و مخالفت خود را با آن اعلام کنند و هرگونه اقدامی که به ناحقی منتهی شده و هیچگونه پیامد حقوقی نداشته باشد را آسیب زننده به حقوق تاریخی و ثابت فلسطینیها بدانند.
ریاض تاکید کرد، بیانیه نتانیاهو در سایه وجود بحرانهای داخلی و منطقهای متعدد در جهان اسلام و جهان عرب هرگز تاثیری بر جایگاه مساله فلسطین در میان دولتها و ملتهای کشورهای عربی و اسلامی نخواهد داشت و به هیچ شکلی جهان عرب را از مقابله با اقدامات یکجانبه اسرائیل و تلاشهای مستمر آن برای تغییر واقعیات تاریخی و جغرافیایی و نقض حقوق مشروع فلسطینیها باز نخواهد داشت.
استفان دوجاریک، سخنگوی آنتونو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در کنفرانس مطبوعاتی در مقر این سازمان در نیویورک به بیان موضعگیری گوترش نسبت به اظهارات اخیر نتانیاهو پرداخت.
دوجاریک به نقل از گوترش نسبت به پیامد الحاق بخشهایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی هشدار داد و تاکید کرد، این اقدام میتواند روند صلح را از بین ببرد.
سخنگوی گوترش در ادامه گفت: ما از بیانیه نخست وزیر اسرائیل مطلع شدیم، موضعگیری دبیرکل روشن و مستمر بوده و حاکی از آن است که اقدامات یکجانبه هرگز برای روند صلح مفید نخواهند بود، موضعگیری دبیرکل در این خصوص تغییر نکرده و در بسیاری از قطعنامههای سازمان ملل در این رابطه منعکس شده است.
وی افزود: فکر میکنم این احتمال (آنچه نتانیاهو گفته) فرصت احیای مذاکرات، صلح منطقهای و اصل راهحل تشکیل دو کشور را از بین خواهد برد.
دوجاریک در ادامه گفت: هر گونه تصمیم اسرائیل با هدف تحمیل قوانین، حاکمیت و مدیریت خود به کرانه باختری اشغالی هیچگونه اثر قانونی بینالمللی نخواهد داشت.
نتانیاهو در توجیه لزوم اعمال حاکمیت اسرائیل بر منطقه غور اردن و شمال بحر المیت مدعی شد، این دو منطقه با ارتفاعات جولان کمربند امنیتی مهمی را برای اسرائیل در خاورمیانه تشکیل میدهند.
او در ادامه اعلام کرد، طرح کاملی را برای ساخت شهرکهایی در منطقه غور اردن به کنست (پارلمان اسرائیل) آتی ارائه خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات