به گزارش ایسنا، در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین دکتر محمدرضا بهتاش، از خطبا و اساتید حوزه و دانشگاه، به رویکردهای مختلف از منظر جامعهشناسی، تاریخی، سیاسی و مذهبی به واقعه مهم کربلا اشاره و محور اصلی بحث خود را بر رویکرد اصلاحگرایانه امام حسین(ع) متمرکز کرد.
وی در این سخنرانی به اهداف امام حسین (ع) پرداخت و یکی از اهداف امام حسین (ع) را در طول زندگی رویکردی دانست که اولا هدفش مسابقه در رسیدن به قدرت و ثروت نبوده است بلکه هدفش بروز نشانههای دینداری و اخلاق در طول تاریخ در جامعه و در دید انسانها است و دوم این که اصلاح دین خدا را در بلاد ظاهر کند و سوم این که کاری شود تا همه مظلومین جهان بدون قیدی از نظر نژاد و ملیت، در امنیت زندگی کنند.
وی همچنین فلسفه قیام عاشورا را اجرای احکام و سنتهای الهی در زمین بیان داشت و به مراحل چهارگانه اصلاح اشاره کرد و گفت: اولین مرحله اصلاح، اصلاح رابطه انسان با خالق است و دوم اصلاح رابطه با همنوع و سوم اصلاح رابطه با خویشتن و چهارم اصلاح ارتباط با جهان و طبیعت است. اصلاح ارتباط با خالق بدلیل تسهیل فهم و درک خود از ارتباط با خدا است و مادامی که درک درستی صورت نگیرد، رابطه ما با خالق شکل نمیگیرد و ملاک آن این است که هر مسیری که فهم ما را بیشتر به صفات الهی نزدیک کند، آن فهم و برداشت ما صحیح است.
وی در خصوص اصلاح رابطه با خالق سه قدم اساسی را ضروری دانست: ۱- معرفت به خدا، ۲- عبادت خدا و ۳- استغنای از غیر خدا.
او افزود: از مراسم شب تاسوعا و عاشورا درسهای مهمی را میتوان دریافت. یکی از نکات مهم شب عاشورا این بود که اصحاب میدانستند که فردا در دنیا نیستند و از این فرصت برای خواندن نماز، قرآن و دعا استفاده کردند. یکی از درسهای شب عاشورا، القای امید بود که اصحاب حضرت به اهل بیت(ع) عنوان میداشتند که ما هیچگاه امام(ع) را تنها نمیگذاریم و تا آخر هستیم که این القای امید به خانواده امام حسین(ع) بسیار اهمیت دارد.
حجتالاسلام بهتاش رمز ماندگاری نهضت حسینی(ع) را به خاطر رنگ خدایی آن دانست و افزود: هر انسانی که برای خداوند کار خالصانهای انجام دهد، ماندگار می شود و همچنین اگر انسانی برای منافع انسانها و رفع نیازهای خلق خداوند هم کار کند، کار وی با ارزش شده و ماندگار خواهد شد.
وی در ادامه به برخی ویژگیهای اصحاب امام حسین(ع) و فضایل ابوالفضل العباس اشاره کرد و به ذکر مصیب های وارده بر اهل بیت پرداخت.
در مراسم عزاداری و سینهزنی سفارت، ذکر مصیبت و نوحهخوانی اباعبدالله حسین(ع) و اصحاب با وفایش توسط مداحان انجام شد.
انتهای پیام
نظرات