به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، انتخابات روز یکشنبه که از نزدیک رصد شد، به مهمترین چالش برای ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه بدل شده است چرا که اعتراضات گسترده به رد صلاحیت کاندیداهای اپوزیسیون برای شرکت در این انتخابات و دستگیری چند تن از رهبران اپوزیسیون صورت گرفت.
خبرگزاری نووستی همچنین گزارش داد، استراتژی تاکتیکی رایگیری از سوی اپوزیسیون ممکن است در این روند انتخاباتی خوب عمل کرده باشد. این انتخابات از سوی الکسی ناوالنی، رهبر اپوزیسیون روسیه و متحدانش یک فرصت برای رویارویی با حزب "روسیه متحد" پیش از انتخابات پارلمانی ۲۰۲۱ دانسته شد.
اعتراضات در روسیه اواسط ژوئیه سال جاری میلادی و پس از آن شکل گرفت که کمیسیون مرکزی انتخابات این کشور از ثبتنام تعداد زیادی از کاندیداهای اپوزیسیون امتناع کرد و گفت آنها نتوانستهاند امضاهای کافی را برای جلب حمایت از خود دریافت کنند.
کاندیداهای حزب حاکم بعد از این رویدادها خود را مستقل نامیدند تا خودشان را از حزب دور نگهدارند و بتوانند شانسی برای پیروزی داشته باشند؛ محبوبیت این حزب به پایینترین میزان خود در یک دهه گذشته رسیده است؛ بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی خبرگزاری نووستی، حزب حاکم روسیه حدود یک سوم از کرسیهایی را که قبلا داشت، از دست داد.
این خبرگزاری همچنین گزارش داد، حزب حاکم روسیه کنترل ۲۶ کرسی از ۴۵ کرسی پارلمان مسکو را برعهده دارد که برای حفظ اکثریتش کافی است. در انتخابات ۲۰۱۴، این حزب ۲۸ کرسی برای خودش و ۱۰ کرسی دیگر از سوی کاندیداهای مستقل داشت.
این بار، حزب کمونیست کرسیهای حزب حاکم را گرفته و ۱۳ کرسی دارد که پنج کرسی از انتخابات قبلی بیشتر است. دو حزب دیگر یعنی حزب اپوزیسیون "یابلوکو" و حزب "روسیه عادل" هر کدام سه کرسی به دست آوردند. انتخابات محلی یا منطقهای در سراسر ۱۱ منطقه زمانی روسیه در روز یکشنبه برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات