به گزارش ایسنا، هندیانی در افتتاحیه رسمی استقرار پلیس امنیت اقتصادی ناجا در مبادی رسمی ورود و خروج کالا که با حضور جانشین فرماندهی ناجا، رئیس کل گمرک، راستاد رئیس سازمان بنادر و دریانوردی، رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا برگزار شد، با بیان اینکه فرایند مبارزه با قاچاق کالا و ارز بخشهای مختلفی دارد، اظهار کرد: یکی از اقدامات ستاد ایجاد هماهنگی دستگاههای عضو بود.
وی با تاکید بر اینکه تحقق اهداف ناجا در دو بخش صورت می گیرد، توضیح داد: بخش نخست اسقرار فیزیکی و بخش دوم دریافت و تبادل اطلاعات به صورت سامانه ای و برخط است.
استقرار فیزیکی در ١٣ مرز
معاون پیشگیری ستاد مبارزه به قاچاق کالا و ارز ادامه داد: در فاز اول استقرار فیزیکی در ١٣مرز مجاز صورت خواهد گرفت که شامل ٩ مرز دریایی، یک مرز هوایی و سه مرز زمینی میشود.
هندیانی ادامه داد:٩مرز مجاز دریایی شامل بندر شهید رجایی، بوشهر، خرمشهر، گناوه، لنگه، آبادان، دیلم و قشم میشود. سه مرز زمینی پایانه مرزی بازرگان، باشماق و پرویزخان و مرز هوایی فرودگاه حضرت امام خمینی است.
وی درمورد الزامات ماموریتی ناجا نیز گفت: تمرکز ناجا بر مصادیق قاچاق کالا، عدم ایجاد اختلال در روند صادرات و واردات، تمرکز ناجا بر ارتقای سطح هماهنگی و تعامل بین ناجا و دستگاه های متولی از الزامات ماموریتی ناجا محسوب میشوند.
هدف جلوگیری از ورود کالای قاچاق است
در ادامه مراسم، سردار مقیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی ناجا با اشاره به تعامل بین گمرک، سازمان بنادر، سازمان راهداری و حنل و نقل و نیروی انتظامی، اظهار کرد: هر کدام از دستگاه ها به نوعی در سالم شدن فضای اقتصادی کشور موثر هستند.
وی با تاکید بر اینکه هدف موفقیت در جلوگیری از قاجاق کالا است، گفت:البته در سال های گذشته هم در این امر موفق بودیم اما هر سال با تفاهم بین دستگاه ها، توفیقاتی نصیب می شود.
رییس پلیس امنیت اقتصادی ناجا با بیان اینکه تفاهم مذکور از قاچاق کالا جلوگیری میکند، عنوان کرد: هدف افزایش میزان کشف نیست بلکه جلوگیری از ورود کالای قاچاق است
استقرار پلیس ناجا در دو بندر خرمشهر و شهید رجایی
در ادامه مراسم میراشرفی رئیس کل گمرک با تاکید بر اجرای فرمان مقام معظم رهبری در جهت استقرار پلیس در مبادی رسمی کشور، اظهار کرد: برای اجرای این فرمان اقداماتی توسط ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز صورت گرفته که در نقش بیبدیل تجارت کشور به عنوان پیشران اقتصادی به شدت میتواند در رشد اقتصادی و رونق تولید موثر باشد.
وی ادامه داد: هر یک روز معطلی کالا در اماکن گمرکی برابر با یک درصد قیمت تمام شده کالا است به همین دلیل دنیا در مباحث مربوط به تسهیل تجارت اقدامات موثری انجام داده است.
میراشرفی با بیان اینکه بحث مربوط به هماهنگی مدیریت واحد مرزی و یکپارچه شدن سامانههای مربوط به تجارت حلقه مفقوده در کشور بود، اظهار کرد: این حلقه مفقوده با اجرای این فرمان باعث شده ناهماهنگیها بین فعالان از بین برود و امیدواریم نارضایتی فعالانی که به مبادی رسمی مراجعه میکنند به حداقل برسد و با هماهنگیهای خوبی که بین سازمانها ایجاد میشود این امید وجود دارد که تجارتهای رسمی تسهیل و عرصه بر افرادی که قاچاق را پیگیری میکنند، تنگتر شود.
به گفته رئیس کل گمرک، فاز اول استقرار پلیس امنیت اقتصادی ناجا در مبادی رسمی ورود و خروج کالا در دو بندر خرمشهر و شهید رجایی اجرا شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه ممکن است کالایی که از گمرک ترخیص میشود تا مقصد مورد کنترل محسوس و مزاحم قرار بگیرد، اظهار کرد: امیدواریم با سامانههایی که در گمرک استقرار پیدا کردند با کمک تبادل اطلاعات از تخلفات گمرکی پیشگیری شده و تجارت رسمی تسهیل پیدا کند. همچنین کنترل محسوس و مزاحم کاهش یابد.
نگاهمان امنیتی کردن تجارت نیست
بر اساس این گزارش، علی مویدی، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز با تاکید بر اینکه باید منافع ملی را به منافع دستگاهی و سازمانی ترجیح داد و از فرهنگ خشک سازمانی عبور کرد، گفت: اگر امروزه قاچاق در عرصه اقتصاد لانه کرده و به لکه ننگی برای تجارت کشور تبدیل شده، میتوانیم با وحدت نظر و همگرایی به همدلی برسیم و تحت محور امنیت ملی حرکت کنیم.
وی با اشاره به حضور نیروی ناجا در مبادی رسمی کشور برای کنترل قاچاق، اظهار کرد: نگاهمان امنیتی کردن تجارت و اقتصاد نیست، بلکه این اقدام جهت ارتقای امنیت تجارت است و هدف این است که پلیس با حضور خود بتواند در برابر جرایم قاچاق، اقدامات پیشگیرانه داشته باشد.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه نگاه پلیس در گمرکات، سختافزاری نیست، توضیح داد: امروز با پلیس تخصصی و دانشمحور رو به رو هستیم که استقرارش در مبادی رسمی میتواند اقدامی بازدارنده در مقابل قاچاق باشد. قاچاقچیان تاکنون از خلل نبود همگرایی و انسجام میان سازمانها سوء استفاده کردهاند که این اقدام میتواند سدی در برابر آنها باشد.
مویدی در ادامه با بیان اینکه اکثر پروندههای حوزه مقابله با قاچاق مربوط به ظن به قاچاق است، گفت: استقرار پلیس در مرزها، ظن به قاچاق را به خصوص در حوزه ترانزیت به شدت کاهش میدهد.
انتهای پیام
نظرات