• شنبه / ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98061608105
  • خبرنگار : 71577

یک اقتصاددان:

بانک‌ها بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری هستند؛ فقط سود خوب بدهند

بانک‌ها بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری هستند؛ فقط سود خوب بدهند

هرچند بورس بازار مهمی است اما نهادی که وظیفه تامین مالی سرمایه‌گذاری‌های مولد را بر عهده دارد نظام بانکی است که با تسهیلاتی که پرداخت می‌کند می‌تواند بیشترین حمایت را از تولید داشته باشد و به گفته یک اقتصاددان باید در سازوکار بانکی نرخ‌ها طوری تنظیم شود که سپرده‌گذاران به سپرده‌گذاری در بانک ترغیب شوند و از طرف دیگر بانک‌ها منابع لازم برای ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان داشته باشند اما اکنون بانک‌ها به سمت سرمایه‌گذاری در بازار مسکن رفته‌اند.

به گزارش ایسنا، نحوه سرمایه‌گذاری یا شیوه حفظ سرمایه‌های خرد مساله‌ای است که این روزها برای بسیاری از شهروندان سوال شده است. سرمایه‌هایی که اگر پیش از این در حوزه‌هایی مانند بازار ارز و طلا می رفتند سودآور بودند حالا به دلیل رکود و ثباتی که در این حوزه‌ها برقرار است امکان رفتن به این حوزه‌ها را نیز ندارند.

علت اصلی به وجود آمدن چنین پرسشی برای سرمایه‌گذاری، تورم بالای ۴۰ درصدی است که بر اقتصاد سایه انداخته و باعث شده تا نگهداری پول‌ نقد زیان‌آور هم باشد. در این باره یک اقتصاددان معتقد است که بهتر است مردم سرمایه‌های خرد خود را صرف خرید لوازمی کنند که واقعا نیاز دارند، چرا که با این کار هم یک نیاز را رفع کرده‌اند و هم چه بسا با خرید خود سود هم کرده باشند.

تامین مالی سرمایه‌گذاری‌ها وظیفه بانک‌هاست

علی مزیکی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت سرمایه‌گذاری در اقتصاد، اظهار کرد: یکی از خصوصیات اقتصاد سالم این است که نقدینگی‌های موجود به سرعت امکان تبدیل به سرمایه‌گذاری‌های مولد را داشته باشند؛ اتفاقی که یکی از مشکلات اصلی اقتصاد ایران از سال‌های گذشته بوده‌ است.

این اقتصاددان با اشاره به حرکت برخی از سرمایه‌های سرگردان در اقتصاد به سمت بازار بورس، ادامه داد: هرچند بازار بورس نیز بازار مهمی است اما آن نهادی که وظیفه تامین مالی سرمایه‌گذاری‌های مولد را بر عهده دارد نظام بانکی است که با تسهیلاتی که پرداخت می‌کند می‌تواند بیشترین حمایت را از تولید داشته باشد.

نرخ بهره باید آزاد باشد

او با تاکید بر ضرورت آزاد بودن نرخ بهره در سیستم بانکی اضافه کرد: در سازوکار بانکی نرخ‌ها باید طوری تنظیم شوند که سپرده‌گذاران به سپرده‌گذاری در بانک ترغیب شوند و از طرف دیگر بانک نیز منابع لازم را برای دادن تسهیلات به سرمایه‌گذاران در اختیار داشته باشد.

مزیکی با بیان اینکه بخش تولید دچار مشکلات جدی شده است، اظهار کرد: در این حوزه سرمایه‌گذار و تولیدکننده افق‌های بلندمدت ندارند و بر همین اساس بود که بانک‌ها نیز خود به سمت سرمایه‌گذاری در بازار مسکن رفته‌اند در حالی که وظیفه بانک این است که تسهیلات مورد نیاز تولیدکنندگان را با نرخ بهره کمتر در اختیار آنها قرار دهد.

این اقتصاددان در ادامه ایجاد هماهنگی برای رساندن سرمایه‌های سرگردان در اقتصاد به سمت فعالیت‌های مولد را وظیفه اصلی بانک‌ها ارزیابی کرد.

مزیکی همچنین بهترین راه حل برای استفاده از سرمایه‌های خرد در دست مردم را خرج کردن آنها دانست و گفت که مردم با سرمایه‌های خردی که در اختیار دارند بهتر است چیزهایی که نیاز دارند را بخرند و در این صورت چه بسا از لوازمی که خریده‌اند نیز سود ببرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۶-۱۶ ۱۲:۴۰

این کارشناس محترم خوب نظر دادند. مثل بعضی از کارشناسان منویات بانک مرکزی را مطرح نکردند.

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۱۶ ۱۵:۴۵

چندین سال پیش هم سال 92 تا بازار بورس داشت رونق میگرفت با بالا بردن سود بانکی تمام نقدینگی را از بورس خارج کردن و به بانکها بردن چند سال بعد هم این افتضاح اقتصادی و بانکی را برای اقتصاد بو جودن آوردن آزموده را آزمودن خطاست حال که شفاف ترین محل بازار سرمابه شده و خوب جواب داده مثل اینکه کارشناسان را ناراحت کرده بهترین و مناسب ترین و شفاف ترین جا برای نقدینگی بازار سرمایه است و تمام کارشناسان هم بر این عقیده هستند

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۱۶ ۱۵:۵۹

اقتصاد.. ما چندین ساله همین راه را داره طی میکنه یعنی افزایش بهره بانکی چرا بعضی کارشناسان متوجه نمیشن که جواب نمیده اگر جواب میداد وضع اقتصاد و تورم و گرانی که بیداد نمی کرد چند سال هم اجازه بدن بازار سرمایه کارشو کنه باز هم حرکت به عقب کنیم و عقب گرد داشته باشیم مگر سود بالای بانکی نمی بینن چه بلایی سر تولید و اقتصاد کشور اورده تا جایی که خود بانکها هم ورشکسته و بخور درو شدن دیگه سیستم خوشبختانه گول این نوع نحلیل ها رو نمی خوره فقط بازار سرمایه مشکل گشای این اقتصاد است و تا بحا هم بسیار خوب جواب داده و عمل کرده

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۱۶ ۲۳:۳۸

واقعا جای تاسف داره از چنین اظهار نظر هایی علنا گفته میشه باید سود بانکی بره بالا !!میدانید با این کار چه ضربه ای به نظام اقتصادی وارد میشه؟؟هر چی بدبختی داریم از همین سیستم معیوب بانکی داریم پول مستقیم باید وارد بازار سرمایه شود و اونجا با آموزش مردم به اقتصاد کمک کرد نه با سود بانکی

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۱۷ ۰۱:۲۲

اقا جان این پولایی که تو بانک میزاریم میخواهیم سرمایه گذاری کنیم و ازش استفاده کنیم ضرریم نداره پس سود خوبی بدین تا ما به بانک ها اعتماد کنیم ...

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۱۷ ۱۰:۱۶

ایشون معلومه اصلا سواد ندارند، تمام کشورهایی که اقتصاد خوبی دارند،بورس قوی دارند. سودبانکی باید بشه ۵درصد و این همه نقدینگی باید بره سمت بازار سرمایه تا اقتصاد درست بشه. عامل تمام خلق نقدینگی و بدبختی همین بانک ها هستند.

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۱۷ ۱۷:۰۱

هرچی بدبختی داره اقتصاد از بانکها داره و سود بالا یی که میدادن