به گزارش ایسنا، محمد علی شجاعی در ششمین شورای معادن استان در ارتباط با فعالیتهای زمین شناسی کشور در خراسان شمالی، اظهار کرد: یک سری امور روتین فعالیت های زمین شناسی کشور در سطح ملی است که باید در خراسان شمالی انجام شود و یکسری امور خاص این استان است.
وی در بخش دیگر سخنان خود در ارتباط با معدن آلبلاغ شهرستان اسفراین نیز افزود: نمیتوانیم شرایط فعلی را ثابت نگه داریم و باید هرچه سریعتر وضعیت این معدن در ارتباط با اجرای پروژه پیجویی، اکتشاف و تعیین ذخیره معدن سرب روی آلبلاغ سریعتر تعیین تکلیف شود .
شجاعی تصریح کرد: سازمان صنعت معدن و تجارت استان مکلف است ظرف یک هفته پیگیری صدور پروانه اکتشاف و حفاظت این معدن را توسط سازمان حفاظت محیط زیست استان تحویل سازمان ایمیدرو دهد .
وی در خصوص گزارش اقدامات انجام گرفته پروژه های زیرساخت معادن و راه های دسترسی به آن افزود: مجری این طرح بنیاد مسکن استان است لذا فرصتی سه ماهه داده میشود تا این امور را مورد پیگیری و عملیاتی شدن قرار دهند .
شجاعی همچنین در خصوص گزارش عملکرد پروژه های تامین برق رسانی به معادن استان نیز گفت : بر اساس این گزارش کار برق رسانی معادن و واحدهای تولیدی شهرستانهای مانه و سملقان و گرمه نسبت به سایر شهرستان ها عقب تر است بنابراین باید نسبت به معادنی که فاقد برق هستند حساس تر شویم و سریع تر کار برق رسانی آنها انجام شود .
وی خاطرنشان کرد: زمانی که پروانه بهرهبرداری برای معادن را صادر میکنیم به مواردی همچون برداشت بیش از حد مواد معدنی و تخریب زیست محیطی و تخریب راههای روستایی نظارتی نمی شود که این موارد باید مورد توجه بیشتر مدیران دستگاه اجرایی متولی قرار گیرد .
استاندار خراسان شمالی گفت: بخش معدن این استان در خواب است و گویا اصلا وجود ندارد، برای فعال شدن این بخش، نیازمند فرآیندها و فعالیتهای فراتر از کارهای اداری هستیم.
شجاعی اظهار کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، در زمینه معدن تلاش ها و زحمات زیادی می کشد اما راه افتادن بخش معدن، با این اقدامات اداری، میسر نیست و باید بخش غیراداری، گروهی کهنه کار و مسلط، وارد عرصه شده و چراغ معادن را روشن کنند.
شجاعی با بیان اینکه هیچ اشکال ندارد که این گروه، از خارج استان وارد عرصه شوند افزود: این شورا، محلی برای تصمیم های بزرگ تر برای معدن است نه سلب صلاحیت ها، این امور، کارهایی است که سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خود می تواند انجام دهد، این شورا باید دنبال کارهای بزرگ تر باشد.
استاندار خراسان شمالی در بخش دیگر سخنان خود، نبود صنایع و واحدهای فرآوری را از نداشته های استان عنوان کرد و گفت: نبود واحدهای فراوری سبب شده تا ارزش افزوده فعالیت های معدن از استان خارج شود و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان باید در این باره تلاش کند تا این واحدها راه اندازی شود.
وی با اشاره به دستور کار این شورا برای سلب صلاحیت سه معدن گفت: اگر علت غیرفعال بودن این معادن، شرایط بازار است، واگذاری آن به فرد دیگر، شرایطی از معادن را تغییر نمی دهد و این سلب صلاحیت ها، نمی تواند سبب بهبود معادن شود، در این زمینه سازمان صنعت، معدن و تجارت باید به فکر رونق بازار فعالیت های معدنی باشد.
شجاعی با بیان اینکه اگر نبود بازار علت غیرفعال شدن معادن است، و اگر شرایط بازار تغییر نکند، سلب صلاحیت ها ادامه می یابد خاطرنشان کرد: ایجاد واحدهای فرآوری بخش معدن، یکی از راه های رونق بازار معادن است.
انتهای پیام
نظرات