علیرضا داوری، در گفتوگو با ایسنا در ارتباط با اجرای گام سوم از سوی ایران و فرصت دو ماهه داده شده به اروپاییها برای اجرای تعهداتشان و اینکه آیا به نظر وی در این دو ماه اقدامی عملی از سوی اروپا انجام خواهد شد یا نه؟ گفت: در زمان اوباما مجموعه تحریمهایی از سوی خزانه داری آمریکا علیه ایران در ارتباط با مباحث مالی و صنعت خودروی ایران و ...اعمال شد، بعد از برجام مقداری از این فشارها رفع شد ولی پس از روی کار آمدن ترامپ او تصمیم گرفت که سیاست فشار حداکثری علیه ایران را به منظور کسب امتیاز بیشتر ادامه دهد و در همین راستا از برجام خارج شد.
وی با اشاره به بدعهدی اروپایی ها در اجرای تعهداتشان در ارتباط با موضوع برجام بعد از خروج دولت واشنگتن از این توافق بین المللی، ادامه داد: باور من این است که کشورهای اروپایی دخیل در برجام بدون اجازه آمریکا و چراغ سبز این کشور اقدامی را در ارتباط با انجام تعهداتشان انجام نخواهند داد. چرا که اگر آنها میتوانستند بدون چراغ سبز آمریکا کاری انجام دهند بیانیه کاخ سعد آباد در سال 1383 به سرانجام میرسید.
داوری با ادعای اینکه تماسهای صورت گرفته بین آقای مکرون و رئیس جمهور نتیجه خاصی نداشته و مکرون در این تماسها با استفاده از ادبیات دیپلماتیک به تکرار موضوعات پیشین پرداخته است، گفت: در کنار این مباحث باید به این موضوع نیز توجه داشت که آمریکاییها اعلام کردند فرانسه نماینده آنها جهت مذاکره با ایران نیست.
این کارشناس مسائل اروپا با تاکید بر اینکه ایران باید بر اساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت با قدرت با اروپاییها گفت وگو کند، اظهار عقیده کرد که ایران باید تکلیف خود را با موضوع برجام هرچه زودتر مشخص کند.
داوری در پاسخ به این سوال که آیا این امکان وجود دارد که ترامپ در ارتباط با ایجاد خط اعتباری مالی بین ایران و اتحادیه اروپا انعطافی نشان داده و در این ارتباط چراغ سبزی به اروپا نشان دهد، تصریح کرد: ترامپ نشان داده که فردی اهل معامله است و اگر چراغ سبزی در این ارتباط نشان داد باید آن را به فال نیک گرفت و از آن استفاده کرد ولی تصور من این است که آنها چراغ سبزی نشان نخواهند داد چرا که اگر چنین کاری انجام دهند فعالیتهای دو سال گذشته خود در مورد ایران را زیر سوال بردهاند. چنانچه گویی این فعالیتها به نوعی آب در هاون کوبیدن بوده است.
انتهای پیام
نظرات