غلامرضا شرفی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت مناطق سیل زده خوزستان بیان کرد: حدود ۷۰ درصد امکان پیش بینی این حجم از بارش و سیل وجود داشت اما متاسفانه با غفلت مسئولان و بی تدبیری، بارش ها باعث به راه افتادن سیل و خسارت های جدی به بخش های مختلف شد. اکنون دنبال مقصر گشتن به سود کسی نیست اما باید علل وقوع سیل به این بزرگی بررسی شود تا در آینده اقدامات پیشگیرانه لازم صورت گیرد.
وی در ادامه اظهار کرد: متاسفانه میزان کمک های دولت جوابگوی این حجم از خسارات نیست و البته کم تر دولتی به تنهایی می تواند این حجم از خسارات را جبران کند. خداروشکر در روزهای اول مردم به میدان آمده و به کمک دولت و مردم شرایط بحرانی سامان داده شد.
نماینده مردم آبادان در مجلس تصریح کرد: دولت در ابتدا ۸ هزار میلیارد تومان برای جبران خسارات اختصاص داد اما با این حجم خسارات وارده معلوم بود که این میزان کافی نیست. اکنون در سطح خوزستان آب به صورت مرداب های مرده و جزیره ای در بخش های مختلف پخش شده است که خود خطر شیوع بیماری های عفونتی و میکروبی را دارد. کارگروه تخصصی که دولت برای ساماندهی وضعیت سیل زدگان تشکیل داده است باید به طور مستمر از مناطق بازدید کرده و بر روی پیشرفت کارها نظارت داشته باشد. باید موضوع بهداشت به طور جدی دنبال شود تا شاهد شیوع بیماری ها نباشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه سیل باعث تخریب بناهای زیادی شده است و در بخش های روستایی بسیاری از منازل استحکام خود را از دست داده اند، گفت: به راههای روستایی و شهری نیز آسیب جدی وارد شده است. در بخش کشاورزی و دامداری نیز خسارت های زیادی وارد شده و مسئله مهم تر این است که مردم در این بخش انتظار دارند هر چه سریع تر خسارت خود را دریافت کنند. در سال گذشته نیز خشکسالی و شوری آب باعث شده به بخش کشاورزی خسارت وارد شود. انتظار داریم دولت به روند جبران خسارت ها سرعت بخشد.
شرفی افزود: اینکه جبران خسارت در بخش عمرانی به صورت تدریجی انجام شود یک امر طبیعی است اما خسارت وارده به مردم در بخش کشاورزی و دامداری باید هرچه سریع تر پرداخت شود چراکه به معیشت مردم بازمی گردد. امروز هم چنان برخی از مردم در چادر زندگی می کنند که در گرمای خوزستان تصور چنین موضوعی هم دشوار است.
انتهای پیام
نظرات