• چهارشنبه / ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98061307009
  • خبرنگار : 71415

سفیران سابق آمریکا: خروج نظامیان خارجی منجر به جنگ داخلی در افغانستان می‌شود

سفیران سابق آمریکا: خروج نظامیان خارجی منجر به جنگ داخلی در افغانستان می‌شود

بخش عمده‌ای از کسانی که از زمان سرنگونی دولت طالبان در افغانستان تاکنون به عنوان سفیر آمریکا در این کشور خدمت کرده‌اند با نوشتن نامه‌ای رویکرد دولت آمریکا در مذاکره با این گروه شبه نظامی بر سر خروج نظامیان خارجی از افغانستان را محکوم کرده و آن را در بردارنده‌ ریسک بازگشت جنگ داخلی تمام عیار به افغانستان دانستند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه نیویورک تایمز این ۹ سفیر اسبق آمریکا در افغانستان از جمله یک معاون وزیر خارجه سابق کشور که نامه‌ خود را یک روز بعد از اعلام پیش نویس توافق صلح دولت آمریکا با طالبان نوشتند تاکید کردند که از مذاکرات صلح در افغانستان حمایت می‌کنند.

با این حال آنها هشدار دادند این رویکرد فعلی دولت آمریکا ریسک اشاعه خشونت و ناامنی بیشتر را  دارد. مذاکره کننده‌ها دولت افغانستان را از مذاکرات کنار گذاشته‌اند و بر سر خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان پیش از منعقد کردن توافق کامل صلح برنامه‌ریزی کرده‌اند.

نویسندگان این نامه سرگشاده که از سوی شورای آتلانتیک انتشار یافت گفتند ما معتقدیم که امنیت و ارزشهای آمریکا از جمله حمایت از زنان نیازمند آن است که خروج کامل نظامیان آمریکایی از افغانستان تنها بعد از مشاهده صلح واقعی اتفاق بیفتد.

آنها تصریح کردند : این نامه در حالی نوشته شد که قرار است در تاریخ ۲۸ سپتامبر انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان برگزار شود اما هنوز مشخص نیست که آیا این انتخابات طبق برنامه ریزی به صورت قطعی برگزار می‌شود یا خیر؟ ما نباید به حدی دوستان افغان خود را از حمایتمان محروم کنیم که آنها دیگر نتوانند از خودشان یا شانس تداوم روند یک دموکراسی در افغانستان محافظت کنند.

این سفرا در ادامه اضافه کردند افغان‌ها شایسته آن هستند که دولتشان و این که چه کسی آنها را در مذاکرات صلح نمایندگی کند تعیین کند. برای آن که چنین اتفاقی بیفتد باید انتخابات ریاست جمهوری برنامه‌ریزی شده برای ماه سپتامبر اجرایی شود.

از جمله نویسندگان این نامه کسانی بوده‌اند که تجربه ۱۲ سال کار در سفارت آمریکا در کابل را در دو دهه گذشته داشته‌اند. این افراد شامل جان نگروپونته، معاون وزیر خارجه سابق آمریکا و اولین مدیر اطلاعات ملی در این کشور هستند. مجموعا تنها ۴ سفیر آمریکا در افغانستان مربوط به دوره پس از حملات ۱۱ سپتامبر تاکنون این نامه را امضاء نکرده‌اند و مابقی سفرای آمریکا آن را امضا کردند. یکی از این  کسانی که آن را امضاء نکرده سفیر فعلی آمریکا در افغانستان و دیگری زلمای خلیل‌زاد فرستاده آمریکا به مذاکرات صلح با طالبان است.

در این نامه تصریح شده است: یک نتیجه می‌تواند وجود داشته باشد که حتی بدتر از وضع موجود است و آن بازگشت دوباره به جنگ داخلی تمام عیار است که به همان اندازه جنگ روس‌ها افغانستان را از بین برده است. این چیزی است که در صورتی که ما بیش از حد حمایتمان را از دولت افغانستان سلب کنیم می‌تواند بعد از فروپاشی وضعیت در مذاکرات اتفاق بیافتد. اگر دولت افغانستان متزلزل شود در آن صورت کسانی که خاطرات تلخ زندگی تحت دولت طالبان را دارد شروع به جنگیدن خواهند کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha