• دوشنبه / ۱۱ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۷:۴۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 98061106044
  • خبرنگار : 71620

محجوب: اگر حقوق کسی را ندهیم به فساد کمک کرده‌ایم

محجوب: اگر حقوق کسی را ندهیم به فساد کمک کرده‌ایم

رئیس فراکسیون کارگری مجلس با بیان اینکه مهمترین موضوع شناخت ریشه‌های فساد است تاکید کرد: دستمزد کم عامل فساد است. اگر حقوق کسی را ندهیم به فساد کمک کرده‌ایم.

به گزارش ایسنا، علیرضا محجوب در جلسه علنی نوبت عصر امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی ضمن گرامیداشت هفته دولت گفت: همه می‌دانیم رجایی اسوه سلامت اقتصادی، دوستدار فقرا و ضد فساد و بی انضباطی مالی بود. به همین علت بودجه دولت او در زمان نخست وزیری ۲۶ به ۱۰۰ بوده است.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بزرگی یا کوچکی بودجه دولت‌ها را عامل فساد پذیری و یا عدم فساد پذیری دانست و تاکید کرد: سهم بودجه دولت رجایی کمترین سهم بودجه‌ای در تاریخ ایران بوده است. قبل و بعد از دولت رجایی این سهم بیشتر بوده است.

نماینده مردم تهران در مجلس ضمن تاکید به اهمیت شناخت ریشه‌های فساد، گفت: دولتی فاسد نیست که منظم است، انضباط مالی دارد، دقت و صرفه جویی اساس کارش است و فرهنگ مصرف را کنار می‌گذارد و راه‌های کم هزینه را اساس کار خود قرار می‌دهد.

محجوب در ادامه با اشاره به خاطره‌ای از شهید رجایی اظهار کرد: حقوق کارگران در زمان او حدود ۲۰۰۰ تومان بود. ایشان تاکید داشتند که حقوق بالاترین فرد در دولت نباید بیشتر از ۷۰۰۰ تومان باشد. متوسط حقوق کارگر در آن زمان ۳۵۰۰ تومان بود. یعنی حقوق نخست وزیر دو برابر متوسط حقوق کارگر و سه برابر و نیم حداقل بگیران بوده است.

وی ادامه داد: مسئولین و مقامات فعلی ما راضی نیستند که حقوق‌شان ۱۰ برابر حقوق کارگران باشد. مشخص است که از چنین دولت‌هایی فساد بیرون می‌آید.

رئیس فراکسیون کارگری مجلس با اشاره به سه نوع فساد سفید، خاکستری و سیاه تصریح کرد: اگر فساد موجود در سیستمی حاصل عدم رعایت بخشی از قانون باشد یعنی تسامح و تساهل در مقابل قوانین مالی وجود داشته باشد به این فساد، فساد سفید می‌گویند. فساد خاکستری یک مرحله از آن بالاتر و فساد سیاه آن است که کارهای دولت و سیستم از نظر مردم مشکل دار باشد.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: امروز شاهد این هستیم که فسادهای خردی مثل رشوه خواری شیوع پیدا کرده است. قانون فساد اداری مجلس نیز تعطیل است و این تعطیلی این پیام را به دیگران می‌دهد که مجلس به فساد حساسیت ندارد. انتظار داریم مجلس این موضوع را به شورای نگهبان بفرستد یا حداقل این قانون را تمدید کند تا دوباره به جریان بیفتد. دولت نیز هیچ وقت از ما گله نمی‌کند که چرا در تصویب این قانون تاخیر می‌کنید.

محجوب تاکید کرد: اگر ما در این سال‌ها شاهد پرونده‌های فساد بوده‌ایم، هر چقدر هم کوچک بوده‌اند باید بزرگ تلقی شوند. زیرا آثار فساد بیشتر از خود فساد تاثیر می‌گذارد. مهمترین موضوع شناخت ریشه‌های فساد است. در درجه اول فساد فرهنگی و در وهله بعد فساد اقتصادی و اداری است.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در تشریح علت‌های فرهنگی و اجتماعی فساد گفت: وقتی از ریشه‌های فرهنگی و اجتماعی فساد صحبت می‌کنیم به این معناست که فساد هنجاری شده است یعنی فساد نکردن ضد ارزش است. در چنین شرایطی ارزش به ضد ارزش و ضد ارزش به ارزش تبدیل شده است. مهمترین عوامل تشدید فساد همین عوامل عقیدتی و فرهنگی هستند. فساد متکی بر مادی گرایی، مصرف گرایی و عدم انسجام نظم اجتماعی از عناصر عقیدتی و فرهنگی هستند.

رئیس فراکسیون کارگری مجلس در ادامه نطق خود گفت: از نظر اقتصادی عناصری مانند رکود، تورم، بی ثباتی، بی عدالتی، عدم تناسب دخل و خرج ریشه‌های اقتصادی فساد نامیده می‌شوند. از نظر اداری نیز ساختار ناکارآمد، قوانین متعدد و متناقض، بخشنامه‌های متعدد و دستورالعمل‌های متعدد ریشه‌های اداری فساد دانسته شده‌اند. اگر بعضی دستگاه‌ها به فساد معروفند، به موضوعات فوق بر می‌گردد.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: دستمزد کم عامل فساد است. اگر حقوق کسی را ندادیم به فساد کمک کردیم. توجه کنید بسیاری از کسانی که به نام خصوصی سازی شرکت تاسیس کردند و فاسد شمرده شدند اول حقوق مردم را ندادند.

محجوب در پایان با تاکید به موثر بودن عنصر شفافیت در سیستم‌های مالی و اقتصادی بیان داشت: رتبه ما در شفافیت ۱۳۸ است. سابقا رتبه ما ۶۸ بوده است. این نشان می‌دهد که رتبه شفافیت در سایه خصوصی سازی پایین آمده و وضعیت ما بدتر شده است. واگذاری‌های اخیر یعنی افزایش فساد. کارگر زنده است و زندگی کارگر بسته به از بین بردن فساد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha