• جمعه / ۸ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98060803940
  • خبرنگار : 71593

"هنوز نیازی به استفاده از وضعیت اضطراری درخصوص هنگ‌کنگ نیست"

"هنوز نیازی به استفاده از وضعیت اضطراری درخصوص هنگ‌کنگ نیست"

یکی از مقامات ارشد وابسته به پارلمان چین اظهار کرد، وضعیت هنگ‌کنگ فاصله زیادی تا اعلام "وضعیت اضطراری" یا درخواست از ارتش چین برای مداخله دارد.

به گزارش ایسنا، ماریا تام، معاون رییس کمیته "قوانین پایه" (قانون اساسی هنگ‌کنگ) در پارلمان چین به خبرگزاری رویترز گفت، قوانین اضطراری چیزی نیست که دولت هنگ‌کنگ برای به کارگیری آن نیازمند مجوز پکن باشد.

تام با اشاره به قانون اساسی کوچکی که هنگ‌کنگ از زمان بازگشت به چین در سال ۱۹۹۷ طبق آن اداره می‌شود و با عنوان "قوانین پایه" خوانده می‌شود، افزود: قانون اضطراری چیزی است که از دولت استعماری انگلیس باقی مانده و ربطی به قوانین پایه ندارد. استفاده از این قوانین کاملا در اختیار این منطقه خودمختار است.

این قانونگذار ادامه داد: در حال حاضر همچنان ابزارهای زیادی (برای مقابله با اعتراضات هنگ‌کنگ) وجود دارند. ما ماده‌های متفاوتی در زمینه احکام نیروهای پلیس و نظم عمومی داریم که همچنان می‌توانند وضعیت را کنترل کنند. هنوز به مرحله‌ای نرسیده‌ایم که واقعا ناچار به تصویب لایحه‌های مطرح شده از سوی رییس اجرایی هنگ‌کنگ به شورای اجرایی برای مثلا برداشتن نقاب معترضان یا شناسایی پیام‌های اینترنتی باشیم. هنوز فاصله زیادی با این مرحله داریم.

به گفته تام، با این حال ممکن است هنگ‌کنگ به مرحله‌ای برسد که مجبور شوند این قوانین را تصویب کنند.

او در ادامه گفت: فکر می‌کنم اگر به این مرحله برسیم که تمامی احکامی که به آن‌ها اشاره کردم ناکارآمد باشند، رییس اجرایی هنگ‌کنگ ممکن است ناچار به در نظر گرفتن این تدابیر شود.

قوانین پایه هنگ‌کنگ شامل آزادی‌های حقوق بیشتری نسبت به قوانین چین هستند.

تام اظهار کرد، بنا بر ماده ۱۴ قانون پایه، دولت هنگ‌کنگ می‌تواند در مواردی از جمله بلایای طبیعی یا بی‌نظمی شدید از ارتش چین درخواست مداخله کند. به گفته او، هرگونه درخوستی از سوی دولت هنگ‌کنگ برای مداخله ارتش چین ابتدا باید از سوی کابینه چین تایید شود و سپس به فرماندهی نظامی گوانژو که هنگ‌کنگ در حوزه مسئولیت آن قرار دارد، ابلاغ شود.

با این حال خانم تام تاکید کرد که هنوز به چنین اقدامی نیازی نیست و فاصله زیادی تا این مرحله باقی مانده است.

او در ادامه گفت: من آنقدر مقام مهمی نیستم که با شی جینپینگ، رییس جمهور چین دیدار کنم اما در دیدار با مقامات ارشد دولتی بارها حمایت آنان از دولت هنگ‌کنگ و رییس آن را شاهد بوده‌ام.

وی تاکید کرد: سوال من این است که چه کسی جایگزین او خواهد شد؟ او باید به کار خود ادامه دهد و هر چیزی که دچار مشکل شده را درست کند.

او در پاسخ به سوالی درباره احتمال جایگزینی کری لام، رییس اجرایی هنگ‌کنگ گفت: فکر نمی‌کنم چنین اتفاقی رخ دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha