به گزارش ایسنا، روزنامه وال استریت ژورنال نوشت که آمریکا برای آغاز مذاکرات مستقیم با جنبش انصارالله یمن آماده میشود.
طبق این گزارش، واشنگتن امیدوار است که بتواند عربستان را به مشارکت در گفتوگوهای محرمانه با مقامات انصارالله در عمان متقاعد کند و درست زمانی که ترس از یک جنگ منطقهای گسترده در حال شدت گرفتن است، احتمالا این ابتکار عمل کانالهای ارتباطی را میان دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و انصارالله ایجاد کند.
این رسانه آمریکایی در گزارش خود آورده است که نمایندگان ارشد دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری سابق آمریکا در سال ۲۰۱۵ و چند ماه پس از آغاز جنگ یمن، برای اولین بار در عمان به طور محرمانه با مقامات انصارالله دیدار کردند تا در جهت برقراری آتشبس و آزادی آمریکاییهای دربند این نیروها اعمال فشار کنند. همچنین مقامات واشنگتن دسامبر گذشته در جریان مذاکرات صلح سازمان ملل در سوئد با رهبران انصارالله دیدار کردند اما هیچگونه مذاکرات مستقیم مهمی از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۷ تاکنون میان دو طرف انجام نشده است.
وال استریت ژورنال در ادامه نوشت، اوضاع انسانی یمن طی چند هفته گذشته به میزان قابل توجهی وخیمتر شده است و وضعیت اضطراری جدیدی را در این کشور ایجاد کرده که مستلزم تلاشهای دیپلماتیک برای توقف جنگ است. امارات به عنوان مهمترین همپیمان عربستان خروج نیروهایش از یمن را آغاز کرد و در ماه جاری میلادی نیروهای وابسته به ابوظبی تسلط شهر عدن، مقر دولت مستعفی یمن که تحت حمایت عربستان است را به دست گرفتند و همین مسأله بحرانی را میان این دو همپیمان ایجاد کرد.
طبق این گزارش، خروج امارات و نیروهایش از یمن و تسلط نیروهای تحت حمایت آن بر عدن، آمریکا را به سمت ایجاد یک حرکت دیپلماتیک، از جمله برنامههایی برای مذاکره مستقیم با حوثیها سوق داد. ریاست هیئت مذاکره کننده آمریکایی را "کریستوفر هنسل" برعهده خواهد گرفت که اوایل ماه آوریل از سوی ترامپ به عنوان سفیر واشنگتن در یمن انتخاب شد.
در همین راستا، وال استریت ژورنال به نقل از افراد مطلع از طرح آمریکا آورده است که کشورهای مختلف عبد ربه منصورهادی، رئیس جمهوری دولت مستعفی یمن که مورد حمایت عربستان است را مانعی در مقابل این گفتوگوها میدانند و به همین منظور بازیکنان اصلی به دنبال یافتن راهی برای به حاشیه بردن منصور هادی هستند تا بدین واسطه گفتوگوهای صلح را پیش ببرند. همچنین نشانههایی از نگرانی درباره جدیت عربستان برای پایان دادن به جنگ یمن در واشنگتن وجود دارد و به همین دلیل مقامات آمریکا درصدد دیدار با مقامات سعودی در واشنگتن هستند تا با آنها درباره اهمیت در پیش گرفتن گزینه دیپلماسی گفتوگو کنند. در همین راستا، قرار است که خالد بن سلمان، معاون وزیر دفاع عربستان امروز (چهارشنبه) با مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا دیدار کند. وزارت خارجه آمریکا درباره گفتوگوهای ویژه دولت این کشور در یمن واکنش نشان نداده است اما سخنگوی این وزارتخانه در اظهاراتی تأکید کرد که سفیر واشنگتن در یمن با تمامی یمنیها درباره تحقق اهداف آمریکا در این کشور گفتوگو میکند.
این رسانه آمریکایی در ادامه آورده است، در گذشته یافتن یک میانجیگر قابل اعتماد و فردی بانفوذ که اقدام به میانجیگری در نزد رهبری انصارالله کند، برای آمریکا دشوار بود. یکی از این میانجیگرها محمد عبدالسلام، سخنگوی و رئیس هیئت مذاکره کننده انصارالله است که مقامهای آمریکا با وی طی چهار سال گذشته ارتباطاتی داشتهاند. مطمئناً این مذاکرات شامل پیشنهادهایی برای امتیازدهی (به انصارالله) یا تمهیداتی در جهت اعتمادسازی برای آنها است. واشنگتن از مدتها قبل و به شکل مفصلی چگونگی برخورد با انصارالله را بررسی کرده است و برخی از مقامهای کاخ سفید اینگونه استدلال کردهاند که باید انصارالله را سازمان تروریستی اعلام کنند، این درحالی است که افراد مخالف با این تصمیم معتقدند که این اقدام مذاکرات صلح سازمان ملل را از بین میبرد و همچنین به نظر میرسد که در میان مقامات انصارالله در مورد ادامه جنگ و یا پایان دادن به آن نیز اختلاف نظر وجود دارد.
طبق این گزارش، سفر خالد بن سلمان به واشنگتن درست زمانی صورت گرفته است که دولت دونالد ترامپ برای آغاز مذاکرات مستقیم با عربستان و انصارالله به منظور توقف جنگ در یمن تلاش میکند. قرار است که این گفتوگوها در کشور عمان انجام شود.
در همین راستا شبکه آمریکایی الحرة نیز ضمن تأیید این خبر به نقل از چند منبع مطلع در واشنگتن اعلام کرد که این گفتوگوها در صورت تحقق یافتن آن قرار است با هماهنگی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و در عمان انجام شود.
انتهای پیام
نظرات