• چهارشنبه / ۶ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98060602955
  • خبرنگار : 71415

آمریکا در حال بررسی تحریم چین به بهانه ناآرامی‌های هنگ کنگ است

آمریکا در حال بررسی تحریم چین به بهانه ناآرامی‌های هنگ کنگ است

منابع آگاه می‌گویند، مقام‌های ارشد دولت آمریکا و قانونگذاران کنگره این کشور به شکلی بی سروصدا در پشت صحنه مشغول بررسی راه‌هایی برای مجازات چین و رهبرانش به بهانه سرکوب معترضان در هنگ کنگ و همچنین با هدف بازداشتن چین از استقرار قوای نظامی در این دولتشهر برای رویارویی مستقیم و خشونت آمیز با معترضان در خیابانها هستند.

به گزارش ایسنا، به نوشته پایگاه دیلی بیست آمریکا، طبق اعلام سه منبع آگاه در دولت این کشور، این مذاکرات جامع شامل امکان اعمال محدودیتهای مسافرتی و انسداد دارایی‌ها علیه چند تن از رهبران چین بوده و دو هفته بعد از آن انجام شده است که گزارش شد، چین مشغول تجمیع نظامیانش در مرز هنگ کنگ به منظور تدارک برای استقرار آنها در این دولتشهر است.

یک مقام ارشد دولت آمریکا اظهار داشت: چین از روز اول آغاز به کار این دولت یک نگرانی برای امنیت ملی بوده است. اعتراضات در هنگ کنگ نمونه‌ دیگری برای توجیه ضرورت تمرکز کردن ما بر یافتن راه‌هایی برای برخورد با چین است.

او در ادامه افزود: ما مشغول بررسی اتخاذ راه‌های دیگر برای برخورد با چین به ویژه به طور اقتصادی بوده‌ایم. این گام دیگری در برنامه خواهد بود. پیش‌نویس قانون در نظر گرفته شده قرار است تا حد زیادی شبیه به برخی از تحریم‌هایی که ما علیه چین اعمال کرده‌ایم، باشد.

این در حالی است که جمهوری‌خواهان در سنا و مجلس نمایندگان آمریکا در میانه تدوین این قانون بعد از رایزنی با مقامهای ارشد وزارتخانه‌های امور خارجه و خزانه‌داری هستند تا نهایتا به موجب این قوانین برخی از نهادها و مقامهای چینی را به بهانه حمایتشان از سرکوب اعتراضات در هنگ کنگ هدف تحریم قرار دهند. این برای نخستین بار خواهد بود که آمریکا به بهانه مجازات سرکوب معترضان در هنگ کنگ دست به اقدام علیه نهادها و مقامهای بانفوذ و دارای ارتباطات گسترده در چین می‌زند.

نمایندگان کنگره آمریکا چند هفته است که در حال بررسی راه‌هایی برای پاسخ دادن به نقش رهبران پکن در سرکوبگری‌ها در هنگ کنگ هستند و جویای نظرات کارشناسان حوزه تحریم‌های بین‌المللی و سیاست خارجی بوده‌اند.

سناتور مارکو روبیو، به همراه همکاران جمهوری‌خواه و دموکرات خود در مجلس سنا، در ماه ژوئن اقدام به طرح مجدد قانون موسوم به "قانون حقوق بشر و هنگ کنگ"  کرد. این لایحه قرار است در صورتی که هنگ کنگ خودمختاری خود را نتواند حفظ کند، این دولتشهر را از جایگاه ویژه‌اش در تجارت با آمریکا محروم سازد. این لایحه در مجلس نمایندگان آمریکا نیز از سوی کریستوفر اسمیت مطرح شده است.

با این حال گروه دگیری از قانونگذاران کنگره آمریکا مشغول بررسی یک رویکرد مستقیم تر برای رویارویی با چین بوده‌اند.

سه فرد آگاه به این تلاشها گفتند قانونگذاران آمریکایی قصد دارند این قانون را برای ایجاد یک "خط قرمز" برای چین که جلوی سرکوب معترضان در هنگ کنگ در آینده را با مطرح کردن تهدید مجازاتهای مالی و سیاسی شدید بگیرد مطرح سازند. دو منبع اظهار داشتند، قانونگذاران آمریکایی در حال بررسی سیستمی هستند که به موجب آن کنگره بتواند فهرست شرکتهای چینی را هر چند سال یک بار بررسی کرده و بر مبنای شرایط موجود برخی از آنها را تحریم کرده و برخی دیگر را از تحریمها کنار بگذارند.

یک مقام ارشد دولت ترامپ اظهار کرد: دولت مدتی است که مشغول بررسی گزینه‌ها بوده است. اما حالا مسائل در مسیر حرکت رو به جلو بوده و قوانین مطرح شده در کنگره به مجرد این که کنگره از تعطیلات باز گردد تحقق پیدا خواهند کرد. ما مشغول بررسی راه‌هایی هوشمندانه بوده‌ایم تا به این سرکوبگری رسیدگی کنیم و این قطعا یک نقطه شروع است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha