• دوشنبه / ۴ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۱
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 98060401724
  • خبرنگار : 71610

نتانیاهو از تشدید تنش در سوریه و لبنان چه نفعی می‌برد؟

نتانیاهو از تشدید تنش در سوریه و لبنان چه نفعی می‌برد؟

تحلیلگران و کارشناسان معتقدند که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با تشدید تنش اخیر در لبنان و سوریه به دنبال دستیابی به برخی دستاوردهای انتخاباتی است و این تحولات امنیتی یک بعد داخلی در اسرائیل دارد که با انتخابات کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) در ارتباط است.

به گزارش ایسنا، شبکه الجزیره در یادداشتی درباره حملات اخیر رژیم صهیونیستی به حومه دمشق و سقوط دو فروند پهپاد جاسوسی آن در ضاحیه جنوبی بیروت آورده است: "اراضی لبنان و سوریه اخیرا صحنه تحولات سریع امنیتی و سیاسی بوده‌اند، این تحولات شامل بمباران اطراف دمشق توسط رژیم صهیونیستی و سقوط دو فروند پهپاد جاسوسی این رژیم در ضاحیه جنوبی بیروت می‌شود.

با این حال تشدید تنش اسرائیل در سوریه و لبنان با پاسخ تهدیدآمیزی از سوی سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان علیه این رژیم مواجه شد.

در حالی که تل‌آویو درباره سقوط دو فروند پهپاد خود در ضاحیه جنوبی بیروت سکوت اختیار کرد اما حزب‌الله منکر انهدام این دو پهپاد جاسوسی شد و اعلام کرد که پهپاد دوم بمب‌گذاری شده بود و انفجار آن منجر به آسیب مرکز رسانه‌ای وابسته به حزب‌الله شد.

همچنین حزب‌الله اذعان کرد که دو تن از رزمنده‌های آن در حمله هوایی اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه کشته شدند و اسرائیل در این حمله یک مرکز متعلق به حزب‌الله را هدف قرار داده است.

پاسخ حزب‌الله

نصرالله در سخنرانی شب گذشته خود رژیم صهیونیستی را تهدید به پاسخ به حمله این رژیم به ضاحیه جنوبی بیروت با یک پهپاد انتحاری کرد و این اتفاق را بسیار خطرناک خواند.

وی همچنین گفت که این حمله نقض قواعد درگیری است و این عملیات ادامه نخواهد یافت و تفاوتی نمی‌کند که هزینه آن چه میزان باشد.

این تحولات نسبت تنش در منطقه را افزایش داد. "توفیق شومان"، تحلیلگر مسائل سیاسی در این باره می‌گوید، همزمانی عملیات اسرائیل در ضاحیه جنوبی بیروت با بمباران اطراف دمشق پس از گذشت چند روز از بمباران اهدافی در عراق توسط تل‌آویو، تصادفی نیست.

شومان معتقد است پیام اصلی که تل‌آویو می‌خواست با این اقدام به بیروت، دمشق و بغداد ارسال کند، اعلام آمادگی آن برای باز کردن سه جبهه و آمادگی برای شروع جنگ است.

وی به الجزیره گفت که این تحولات امنیتی یک بعد داخلی در اسرائیل دارد که با انتخابات کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) در ارتباط است.

این تحلیلگر درباره مقابله با تشدید تنش رژیم صهیونیستی نیز عنوان کرد، چنانچه پاسخ میدانی به این تشدید داده شود، این پاسخ باید هماهنگ بوده و یکجانبه نباشد.

شومان همچنین معتقد است که اسرائیل در حال حاضر در لبه پرتگاه بازی می‌کند و ممکن است که هرگونه لغزش آن منجر به یک جنگ منطقه‌ای بزرگ شود.

انتخابات اسرائیل

نکته قابل توجه درباره تحولات مذکور این است که اسرائیل این بار برخلاف رفتارهای گذشته‌اش که پس از انجام حملات خود از موضع گیری درباره آن اجتناب می‌کرد، به وضوح مسؤولیت حملات به سوریه را پذیرفت.

در همین راستا، خلیل الحلو، کارشناس نظامی لبنانی معتقد است که این تشدید تنش چند دلیل دارد ازجمله اینکه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی می‌خواهد در آستانه انتخابات این رژیم به عموم اسرائیلی‌ها بگوید که حملات پیشگیرانه‌ای را برای منع ایران از حمله به این رژیم انجام داده است.

وی افزود: یک ائتلاف علیه ایران وجود دارد که شامل عربستان، امارات و چند کشور اروپایی می‌شود و اسرائیل نیز جزء لاینفک این ائتلاف بوده و اولین نیروی اطلاعاتی آن به شمار می‌رود.

الحلو در ادامه اظهار کرد که رژیم صهیونیستی می‌خواهد به عنوان نوک پیکان مقابله با ایران در مقابل جهان ظاهر شود."

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha