• یکشنبه / ۳ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۶
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 98060301114
  • خبرنگار : 71523

وزیر نیرو در پاسخ به ایسنا اعلام کرد

مطالعه برای تامین آب ١٧ استان از دریا

مطالعه برای تامین آب ١٧ استان از دریا

وزیر نیرو از آغاز مطالعه برای تامین آب شرب ١٧ استان کشور خبر داد و گفت: در نظر داریم در یک نوار صد کیلومتری در جنوب کشور، آب شرب را از طریق دریا تامین کنیم.

به گزارش ایسنا، رضا اردکانیان در نشست خبری که امروز برگزار شد، در پاسخ به سوال ایسنا در مورد آخرین وضعیت اجرای طرح تامین آب استان‌های شرقی کشور از طریق دریا گفت: در کشوری که به آب‌های آزاد در شمال و جنوب دسترسی داریم و فناوری نمک زدایی باعث کاهش قیمت تمام شده، شده است، از این امکان برای تامین آب شرب برای امنیت خاطر شهروندان مخصوصا در منابع مرزی نخواهیم گذشت.

وی ادامه داد: زمانی که طرح‌هایی آغاز می‌شود که هم زمانبر است و هم هزینه بر، این مسئولیت بر عهده ما است که بررسی کنیم آیا اجرای چنین طرحی باعث می‌شود در آینده دغدغه تامین آب داشته باشیم یا خیر؟

وزیر نیرو با اشاره به تشکیل کارگروه سازگاری با کم آبی در استان‌ها و در سطح ملی، اظهار کرد: در این کارگروه‌ها اساس این است که برنامه‌های مدیریت مصرف در کنار تامین آب از منابع جدید اجرا شود. در سه استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان طرح‌های مدیریت مصرف تهیه شده و طرح استان خراسان جنوبی در کارگروه ملی تصویب شده است. طرح خراسان رضوی تهیه شده و طرح استان سیستان در حال تدارک است.

اردکانیان ادامه داد:اجرای طرح های مذکور در کنار طرح‌های انتقال و نمک زدایی تصویب خواهند شد. طرحی که در خراسان رضوی تهیه شده در نوبت بررسی است و پیش بینی شده میزان مصرف آب در بخش کشاورزی یک میلیارد و ٨٠ میلیون متر مکعب اصلاح شود.

وی با تاکید بر اینکه طرح‌های انتقال در استان‌های خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان، بحث انجام نشده ندارد، عنوان کرد: پیش بینی استان‌ها تا افق ١٤٢٥صورت گرفته است.

اردکانیان ادامه داد: هنوز مشخص نیست طرح ها چه زمانی کلنگ زنی شود و این موضوع بستگی به سرمایه‌گذارها دارد.

وی درمورد میزان آبی که به استان خراسان جنوبی اختصاص داده می‌شود توضیح داد: کف و سقفی که برای این استان در نظر گرفته شده ٦٠و ١١٠ میلیون متر مکعب آب شیرین است. اما مجوز تخیصص بیشتر است.

آخرین وضعیت آبرسانی به روستاها

وزیر نیرو در ادامه با بیان اینکه طی شش سال گذشته هفت میلیون جمعیت روستایی از شبکه آب سالم و پایدار برخوردار شدند، اظهار کرد: به طور کلی طی این سال‌ها ١٠ هزار و ٢٠٠روستای کشور از آب شرب بهره‌مند شدند و تا پایان سال جاری ١١٢٤ روستای دیگر به این شبکه وصل می‌شوند.

چگونه در تابستان امسال به خاموشی صفر رسیدیم

اردکانیان با اشاره به آغاز برنامه‌ریزی برای تابستان بدون خاموشی در سال ۱۳۹۸، گفت: تابستان سال گذشته در اوج گرما بی‌آبی و بی‌برقی برای تابستان سال ۱۳۹۸ خاموشی صفر را پیش‌بینی کردیم. این در حالی است که پیش‌بینی شده بود ۸۰۰۰ مگاوات کمبود تولید برای تابستان این سال داریم و قرار بود ۳۰۰۰ مگاوات مدیریت مصرف صورت بگیرد و ۵۰۰۰ مگاوات نیز افزایش تولید داشته باشیم.

وی با بیان این‌که از ۵۰۰۰ مگاوات افزایش تولید ۳۲۵۱ مگاوات نیروگاه جدید (۱۵ نیروگاه در ۱۲ استان کشور) به مدار بهره‌برداری رسید، اظهار کرد: علاوه بر میزان ذکر شده ۵۶۴ مگاوات دیگر بهبود عملکرد در نیروگاه‌ها صورت گرفت به عبارت دیگر راندمان نیروگاه‌های موجود افزایش یافت.

وزیر نیرو در مورد این‌که چرا افزایش تولید ۵۰۰۰ مگاوات محقق نشد، توضیح داد: بحث‌های مربوط به تامین منابع ارزی ما را در تحقق راندمان ۱۰۰ درصد نرساند.

اردکانیان با تاکید بر این‌که پیش‌بینی شده بود سال آبی ۱۳۹۷ – ۱۳۹۸ همانند سال آبی سال ۱۳۹۶ – ۱۳۹۷ باشد، اظهار کرد: این پیش‌بینی صورت نگرفت و هرچند سیلاب خسارات زیادی به همراه داشت، اما باعث شد نیروگاه‌های برق آبی در مدار قرار گیرند.

وی با اشاره به بحث‌های مدیریت مصرف عنوان کرد: این بحث‌ها در سال‌های قبل در کشور وجود دارد و یکی از موضوعاتی است که وزارت نیرو پای آن ایستاده است. مدیریت مصرف به معنی فاصله گرفتن از پرمصرفی است.

وزیر نیرو با بیان این‌که برای مدیریت مصرف در تابستان سال جاری ۱۱ برنامه تدارک دیده شد، گفت: یکی از این برنامه‌ها اصلاح برنامه مصرف صنایع بزرگ بود. امسال میزان انرژی که عرضه شد بیشتر از سال گذشته بود و آنچه که کاهش یافته بود اوج بار بود.

به گفته اردکانیان انرژی تولیدی برای صنایع ۱۵۰ هزار مگاوات ساعت افزایش پیدا کرد.

وی ادامه داد: همچنین پمپ‌های کشاورزی مدیریت و ساعات اداری برخی استان‌ها در راستای ۱۱ برنامه مذکور اصلاح شد. در اصلاح تعرفه‌ها نیز گام اول برداشته شد و این پیام به جامعه منتقل شد که ادامه مسیر برای افرادی که الگوی مصرف را رعایت نمی‌کنند ممکن نیست.

صرفه‌جویی ۳۸۷۴ مگاوات در اوج بار

وزیر نیرو با بیان این‌که ۳۸۷۴ مگاوات در اوج بار تابستان امسال صرفه‌جویی صورت گرفت، ادامه داد: به میزانی که صرفه‌جویی شود ظرفیت برای صادرات برق مهیا می‌شود و طرح‌های استان سهمی از صادرات برق خواهند داشت.

اردکانیان افزود: ۳۸۰۰ مگاوات افزایش تولید برق و ۳۸۰۰ مگاوات مدیریت مصرف در تابستان سال جاری صورت گرفت و باعث شد میزان صادرات به دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون کیلووات ساعت در بازه زمانی اول خردادماه تا ۲۰ مردادماه برسد.

متوسط برق صادراتی ۷ سنت است

وی با بیان این‌که برق ۱۷ برابر قیمتی که به مصرف کنندگان داخلی فروخته می‌شود به فروش همسایگان می‌رسد به نرخ برقی که برای استخراج رمزارزها تعیین شده اشاره کرد و گفت: طبق مصوبه هیات وزیران تعرفه برق مصرفی ماینرها برابر متوسط برق صادراتی است که حدود هفت سنت دلار آمریکا می‌شود.

اوج بار امسال نسبت به سال گذشته تنها یک درصد بود

وزیر نیرو در ادامه با بیان این که در ۱۰ سال قبل از تابستان سال ۱۳۹۷ به طور متوسط رشد بار هر سال ۵.۲۲ درصد بود، اظهار کرد: سال گذشته با اقداماتی که صورت گرفت اوج بار به حدود سه درصد رسید و میزان اوج بار در تابستان ۱۳۹۸ نسبت به تابستان ۱۳۹۷ یک درصد بود.

افتتاح ۷۳ طرح در هفته دولت

وی از افتتاح ۷۳ طرح بزرگ در هفته دولت در ۲۸ استان کشور با اعتباری بیش از ۵۴۰۰ میلیارد تومان خبر داد و گفت: به طور کلی وزارت نیرو در این هفته ۹۲ طرح با اعتبار ۹۱۰۰ میلیارد تومانی را یا افتتاح می‌کند و یا عملیات اجرایی آن را آغاز خواهد کرد.

بهره‌برداری از ۱۰ سد ملی

اردکانیان ادامه داد: تا پایان امسال ۱۰ سد ملی در ۹ استان، ۲۶ هزار هکتار شبکه‌های آبیاری زهکشی، ۲۹ تصفیه‌خانه فاضلاب و غیره به بهره‌برداری خواهد رسید.

عراق در حال تسویه بدهی خود به ایران است

وی در ادامه با اشاره به صادرات برق به کشورهای همسایه اظهار کرد: یکی از مزیت‌های کشور موقعیت جغرافیایی آن و امکان صادرات برق به کشورهای همسایه است. در شش سال اخیر به طور کلی از منابع دولتی و غیردولتی حدود ۲۳۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در صنعت برق صورت گرفته است.

وزیر نیرو ادامه داد: کشور عراق برای تسویه بدهی خود به ایران در گذشته به دلیل تحریم با مشکلاتی مواجه بود که در سال گذشته طرفین تلاش کردند این مشکلات برطرف شود و بخش قابل توجهی از مطالبات پرداخت شده و باقی‌مانده آن نیز در حال پرداخت است.

به گفته اردکانیان قرارداد سالانه صادرات برق از ایران به عراق و افغانستان نیز تمدید شد.

وضعیت قرمز ۵۹ شهر از نظر تامین آب

وی در ادامه با بیان این‌که ۵۹ شهر از نظر سطح تنش در وضعیت قرمز قرار دارند، توضیح داد: این وضعیت لزوما به کمبود منابع آب بر نمی‌گردد و بخشی از آن ناشی از کمبود تجهیزات است. از ۵۹ شهر، ۲۵ شهر کمبود تولید کمتر از ۲۰ درصد دارند اما مخزن آنها کافی است ۳۴ شهر نیز کمبود تولید بیش از ۲۰ درصد دارند.

به گفته وزیر نیرو رئیس جمهوری موافقت کرده است که ارز مورد نیاز آب شیرین‌کن‌ها با نرخ ۴۲۰۰ تومان تامین شود.

ثبت اطلاعات ۲۸ میلیون مشترک برای حذف قبوض کاغذی

اردکانیان در ادامه با بیان این‌که سالانه ۱۲ هزار درخت برای تهیه قبوض کاغذی قطع می‌شود، گفت: تاکنون بیش از ۲۸ میلیون مشترک شماره تلفن خود را برای حذف قبوض کاغذی ثبت کرده‌اند. همچنین این قبوض در برخی از استان‌ها به صورت ۱۰۰ درصد حذف شده‌اند.

به گفته وی مشترکان می‌توانند برای حذف قبض، شناسه قبض خود را به شماره ۲۰۰۰۱۵۲۱ پیامک کنند.

وزیر نیرو ادامه داد: از محل کاغذی که در این راستا صرفه‌جویی می‌شود برای ۱۰۰ هزار دانش‌آموز مناطق محروم وسائل آموزشی تامین خواهد شد.

اقدامات دولت برای پیشگیری از خسارات سیل در لرستان

اردکانیان در ادامه با بیان این‌که در استان لرستان دو کار در برنامه دولت برای پیشگیری از وقوع خسارت سیل قرار دارد، توضیح داد: امور آب وزارت نیرو موظف شدند از وضعیت منابع و مصارف آب در این استان دیدار کرده و بازبینی در این حوزه داشته باشند. قرار است بحث طراحی و احداث سازه‌های جدید یا افزایش تخصیص طراحی‌های موجود مطرح شود تا بتوانیم از سیل‌ها بهره‌برداری کنیم.

وی ادامه داد: همچنین لایحه‌ای به دولت برای مدیریت سیلاب ارائه شد که بخش  قابل توجهی از آن بازبینی قوانین حفظ حریم است. همچنین برای اجرای طرح‌های مهندسی رودخانه بیشترین رقم به لرستان اختصاص داده شد.

آخرین وضعیت نیروگاه سیریک

وزیر نیرو در ادامه با بیان این‌که قرارداد نیروگاه سیریک در سال ۱۳۹۳ بین ایران و روسیه برای دریافت وام به میزان یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو امضاء شد، اظهار کرد: شرکت پیمانکار نیز یک شرکت روسی بود که اجرای این قرارداد از آن سال تاکنون به تعویق افتاده و طبق آخرین توافقی که با وزیر انرژی روسیه صورت گرفته حداکثر تا دو ماه دیگر مشخص می‌شود که این پیمانکار پروژه را اجرا خواهد کرد یا خیر.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha