• یکشنبه / ۳ شهریور ۱۳۹۸ / ۰۱:۲۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 98060200804
  • خبرنگار : 71474

یک فعال اقتصادی:

کاهش تقاضا قیمت دلار را پایین آورد

کاهش تقاضا قیمت دلار را پایین آورد

یک عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه دولت باید تلاش کند منابع تامین ارز در بازار داخلی را مستحکم کند، اصلی‌ترین عامل کاهش قیمت دلار در هفته‌های گذشته را کاهش تقاضا قلمداد کرد.

ناصر ریاحی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: اگر بنا باشد کاهش یا ثبات نرخ دلار، اثرات مثبتی بر اقتصاد ایران بگذارد، این اتفاق جز با ثبات طولانی مدت قیمت‌ها رخ نخواهد داد. اگر تلاطم‌های یک یا دو سال گذشته ادامه پیدا کند و هیچ کسی امکان پیش‌بینی از آینده اقتصاد کشور را نداشته باشد، این کاهش نسبی قیمت‌ها تاثیر چندانی نخواهد داشت.

به گفته وی، در کنار ثبات فعلی، یکی از اصلی‌ترین مسائلی که در تحلیل‌ها از کاهش قیمت‌ ارز در بازار اهمیت دارد، علت این اتفاق است. به نظر می‌رسد با توجه به افزایش قیمت‌ها، اصلی‌ترین عاملی که باعث کاهش نرخ دلار یا ثبات نسبی آن شده، نبود تقاضا به دلیل پایین آمدن قدرت خرید است.

این عضو اتاق بازرگانی تهران با اشاره به محدودیت‌هایی که در ورود ارز به کشور شکل گرفته است، تاکید کرد:‌ یکی از مسائلی که می‌تواند به کاهش نرخ ارز کمک کند، افزایش عرضه و بالا رفتن توان دسترسی به منابع جدید ارزی است. آمارها و شاخص‌ها نشان می‌دهد که دولت با توجه به تحریم‌ نفت، عملا فضایی برای افزایش دسترسی به ارز جدید پیدا نکرده و این در حالی است که اگر بنا بر کاهشی شدن نرخ ارز باشد، باید تامین منابع جدید ارزی را جدی گرفت.

ریاحی درباره ثبات نسبی که در هفته‌های گذشته در اقتصاد ایران احساس می‌شود نیز گفت: این طبیعی است که بعد از هر شوک اقتصادی، چه طبقه بازرگان و تولیدکننده و چه مصرف‌کنندگان تا حدی تلاش کنند خود را با شرایط جدید تطبیق بدهند. آنچه که اخیرا در اقتصاد کشور دیده می‌شود نیز از همین جنس است.

وی خاطرنشان کرد:‌ البته این ثبات نسبی را نباید با بهبود کامل اوضاع به اشتباه گرفت. اگر ثبات بر هم بخورد و باز شوک‌های جدید اقتصادی به جامعه وارد شود، دو طرف این ماجرا با مشکلات جدی مواجه خواهند شد و فشاری گسترده را تجربه می‌کنند؛ از این رو پیش از هر چیز اقتصاد ایران در کوتاه مدت به ثبات احتیاج دارد.

به گزارش ایسنا، برخلاف روند صعودی دلار در سال ۱۳۹۷، قیمت این ارز در ماه‌های گذشته ثبات یا روند کاهشی قیمت را تجربه کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۶-۰۳ ۱۵:۴۸

وقتی هزارجور مانع و محدودیت و القای پروپاگاندایی وسیع برای عدم خرید ارزهای معتبر خارجی (بعنوان یک دارایی امن در تمام دنیا) را بکار می گیریم، خب معلوم است که تا حدی میتوان تقاضا را کنترل کرد اما یادمان باشد که بخش بزرگی از نقدینگی بازار ارز و سکه، کاملا عامدانه و برنامه ریزی شده، به سمت بورس هدایت شد و قیمت سهام شرکتها را بطور کاذب و عجیب و غریب بالابرد طوریکه نسبت P/E متوسط بازار، به نصاب بی سابقه ای در تاریخ بورس رسیده است (حدود 10 شاید هم بیشتر) و در برخی گروه های صنعت، این نسبت بالای 20 و 30 قرار دارد !!! بطور سنتی، با ورود به ماه محرم و شش ماهه دوم سال، شاهد ریزش بورس و برگشت سرمایه ها به خانه امن شان یعنی ارز و سکه خواهیم بود. شک نکنید ...

avatar
۱۳۹۸-۰۶-۰۳ ۲۳:۲۳

بله بازی دلار دیگه به اخر خط رسیده است. همه فروشنده هستند هر کس دلار بخرد بدبخت خواهد شد.