زهرا افضلی نیا در گفتوگو با خبرنگار ایسنا عنوان کرد: طی بخشنامهای از سوی هواپیمایی کل کشور و پیشبینی یک سایت که قیمت تمامی بلیت ها روزانه در آن اعلام میشود، هر شخصی که اقدام به خرید بلیت گرانتر از تعرفه های موجود کرده است با مراجعه به این سایت میتواند هر گرانفروشی و تخلف در این ارتباط را روزانه گزارش دهد.
وی افزود: در سایت مذکور با جستجوی پروازها هر کدام دارای حداکثر و حداقل نرخ قیمت است و اگر بلیتی بالاتر از نرخ اعلام شده به فروش رسیده باشد خریدار می تواند با استناد به قیمت اعلام شده در سایت شکایت خود را مطرح کند.
مدیر کل تعزیرات حکومتی بوشهر با بیان اینکه در سال گذشته سه بازرسی از طریق تعزیرات انجام شده است، خاطرنشان کرد: گروهی نیز از بازرسی هواپیمایی کل کشور آمده و با همکاران صمت و تعزیرات، تخلف دو شرکت احصا شد که به سازمان حمایت از مصرف کننده، اعلام و پس از تشکیل پرونده هر کدام از شرکت ها بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شدند.
وی تصریح کرد: با توجه به الزام بر رعایت سقف نرخ فروش بلیط در تمامی مسیرهای پروازی داخلی، نرخ های مصوب اجرایی از تاریخ اول تیرماه ۹۸ در سایت اینترنتی سازمان هواپیمایی کشور و یا تارنمای انجمن شرکتهای هواپیمایی، بارگذاری و در معرض دید عموم قرار داده شده است، لذا هرگونه رعایت نشدن سقف نرخ های ارائه شده، تخلف محسوب شده و برخوردهای قانونی صورت خواهد گرفت.
این مسئول یادآور شد: من از کلیه شهروندان درخواست دارم که در زمان خرید قیمت ها را از طریق سایت مورد بازبینی قرار دهند و در صورت هرگونه تخلف مراتب را به سازمان صمت و یا تعزیرات حکومتی گزارش دهند.
گفتنی است آدرس سایت اعلام شده برای پیگیری و بررسی نرخ بلیت ها www.cao.ir و یا تارنمای انجمن شرکتهای هواپیمایی است.
چندی است که برخی مشتریان دفاتر هواپیمایی از افزایش قیمت بلیت در مسیرهای هوایی گلایهمندند و به عنوان مثال قیمت پرواز تهران - بوشهر ۸۰۰ هزارتومان تعیین شده است و یا در برخی مسیرها به یک میلیون رسیده است.
چند پیش و در اردیبشت ماه نیز ایسنا به نقل دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی اعلام کرده بود، درحالی که قیمت ارز روند افزایشی شدیدی داشته، شرکتهای هواپیمایی و مسافرتی موج جدیدی از تبلیغ گرانی را راه انداختهاند.
برخی آژانسها نیز در پی این گرانیها و افزایش هزینه سفر، در یک سال گذشته، اعلام ورشکستگی و تعلیق خودخواسته کردهاند. با این وجود بعضی شرکتها و آژانسهای هواپیمایی و سامانههای رزرواسیون گردشگری، از گرانی جدیدی در سفرهای هوایی خبر دادهاند.
در پیامهای تبلیغاتی این آژانسهای مسافرتی و هواپیمایی که همزمان با اعلام مواضع جدید ایران در موضوع برجام نشر داده شده به مردم اطلاع داده شده است که «با توجه به احتمال افزایش قیمت ارز، توصیه میشود برای تهیه پرواز و هتل خارجی تعجیل کنید.»
اگرچه این گرانی به افزایش نرخ ارز ارتباط داده شده اما این شکل تبلیغ کردن و به تعجیل انداختن مردم قطعاً نظم بازار را بر هم خواهد زد؛ تکرار تجربهای که پیشتر در خرید و فروش خودرو، مواد غذایی و حتی خود ارز، شاهد بودهایم.
حرمتالله رفیعی - رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران - اما این اقدام آژانسها و سامانههای رزرواسیون را به حساب ماندگاری مشتری میگذارد، هرچند که این روش تبلیغ را تأیید نمیکند و در ادامه به ایسنا گفته: قیمت بلیت هواپیما بر اساس نرخ تبدیل ارز (ROE) تعیین میشود که تا همین اواخر، پایه محاسبه آن روی بیشتر از ۸ هزار تومان بود و حالا به بالای ۱۰ هزار تومان رسیده است. طبیعی است افزایش نرخ ارز، ROE را بالا ببرد اما تبلیغ و به تعجیل انداختن مردم برای خرید بلیت هواپیما نمیتواند ROE (نرخ تبدیل ارز به ریال) را تغییر دهد. به عبارتی چنین تبلیغاتی روی گران شدن قیمت بلیت هواپیما، آنقدری که ارز تأثیر دارد، اثر ندارد.
انتهای پیام
نظرات