به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه ساوت چاینا مورنیگ پست، به دنبال افزایش انتقادات از اظهارات قبلی دونالد، ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از جمله قبول اظهارات پکن که اعتراضات در هنگکنگ را "آشوب" توصیف کرده بود، ترامپ از شی جینپینگ، رئیس جمهور چین خواست تا وضعیت هنگکنگ را به صورت دوستانه حل کند.
همزمان با افزایش تنشها در هنگکنگ، سیاستمداران آمریکایی مجددا خواستار تصویب لایحه "دموکراسی و حقوق بشر هنگکنگ" شدند.
این لایحه دو حزبی، کاخ سفید را ملزم میسازد تا یک بررسی سالانه انجام دهد و ببنید که آیا وضعیت تجاری ویژه هنگکنگ که اجازه میدهد این شهر به عنوان یک منطقه مجزا نسبت به چین تلقی شود، همچنان قابل توجیه است یا خیر.
اگر چه بعید است که این لایحه در مدت زمان کوتاه تصویب شود، اما این مسئله دولت آمریکا را ملزم میسازد تا ارزیابی سالانهای را نسبت به خودمختاری هنگکنگ انجام دهد؛ چیزی که براساس آن قانون اساسی هنگکنگ و مدل "یک کشور دو سیستم" آن باید حفظ شود.
این لایحه همچنین مجوز بررسی اجرای قوانین کنترل صادرات و تحریمهای آمریکا توسط هنگکنگ را صادر میکند. در این لایحه آمده است، هنگکنگ باید خود مختاری خود از چین را حفظ کند تا براساس یکی از قوانین ویژه آمریکا وضعیت ویژهاش حفظ شود.
در حال حاضر برخی از کالاهای آمریکایی که نیازمند گواهینامه در چین هستند میتوانند آزادانه به هنگکنگ صادر شوند. این لایحه همچنین دورنمای اعمال تحریم بر افرادی که مسئول بازداشت تعمدی یا بدرفتاری با افراد در هنگکنگ هستند را نیز مطرح میکند.
مکگاورن، یکی از قانونگذاران دموکرات آمریکا ضمن انتقاد از اظهارات ترامپ، خواستار اتخاذ رویکرد جدی از سوی آمریکا از جمله توقف فروش سلاح و تجهیزات کنترل شورش به پلیس هنگکنگ شد؛ نیروی پلیسی که به استفاده از اقدامات افراطی و همچنین استفاده از گاز اشک آوری که تاریخ انقضای آن گذشته متهم شده است.
از سوی دیگر روبیو، یکی از قانونگذاران جمهوری خواه آمریکا اقدامات دولت چین را هشداری برای تمامی افرادی که به فکر توافق با چینیها هستند دانست.
وی گفت: دولت چین پیمانی امضا کرده و وعده خودمختاری و دموکراسی را به هنگکنگ داده است. آنها با تمامی مفاد این توافق موافقت کردند اما هیچ تمایلی برای حفظ وعدههایشان ندارند.
این لایحه پیشنهادی همچنین از پکن میخواهد تا به هنگکنگ اجازه دهد از میزان بالای خودمختاری بهره ببرد که این شامل برگزاری انتخابات آزاد و مستقیم تا سال ۲۰۲۰ برای اعضای شورای قانونگذاری و نامزدی و انتخابات آزاد رئیس اجرایی این شهر میباشد.
در همین حال دو تن از قانونگذاران حامی دموکراسی هنگکنگ در آمریکا هستند تا با مقامات دولتی و رهبران تجاری این کشور دیدار و درباره ناآرامی سیاسی که هنگکنگ را به آشوب کشیده مذاکره کنند.
این دو قانونگذار گفتند: میخواهند حقیقت را درباره آن چه که در هنگکنگ رخ میدهد به جامعه بینالملل بگویند آنها همچنین با مقامات دولت آمریکا درباره چگونگی پیشبرد لایحه مذکور که ممکن است نظارت واشنگتن بر این شهر را افزایش دهد، صحبت میکنند.
انتهای پیام
نظرات