به گزارش ایسنا، جمال عرف در دوره آموزشی مجریان و دستاندرکاران برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و میاندورهای مجلس خبرگان رهبری در سالن اجتماعات استانداری، اظهار کرد: هدف این جلسات آموزش، افزایش آگاهی، وحدت رویه و اتمام حجت است، یعنی فردی نمیتواند بیان کند که به ما گفته نشده، تمام حرفها، گفتوگوها، سوالات، ابهامات و ایهامات باید در این جلسات رفع شود و همه باید در این جلسات به تمام سوالات خود رسیده و بحثها کاملا به نتیحه برسد.
وی با بیان اینکه سه اتفاق مهم در سال ۹۸ وجود دارد و باید این سه اتفاق و رویداد مهم را مدیریت کنیم، عنوان کرد: یکی از این اتفاقات وظیفه ذاتی ما یعنی برگزاری انتخابات در تراز جمهوری اسلامی است. سیاستهای کلی انتخابات وجود دارد اما دولت باید هرچه سریعتر سیاستهای اجرایی سیاستهای کلی را تنظیم کند. روسای ستاد استانها نیز حتما در جلسات این سیاستها را مرور کنند. ابهامی در این سیاستها وجود ندارد. بعد از انتخابات ریاستجمهوری، این انتخابات دومین انتخاباتی است که باید در قالب این سیاستها انجام شود.
عرف افزود: برخی کلیدواژههای این سیاستها شامل حداکثر عدالت در انتخابات، دو مرحلهای بودن، شفافسازی منابع و هزینههای انتخاباتی، ممنوعیت هرگونه تخریب و فریب، ممنوعیت استفاده از امکانات بیگانگان، پیشگیری از جرایم، ارتقای سطح آگاهی آموزشهای عمومی، تعیین چارچوب و قواعد لازم برای فعالیت قانونمند احزاب، ارتقای شایستهگزینی، نظارت شورای نگهبان و بهرهگیری از فناوریهای نوین در جهت حداکثرسازی شفافیت در اخذ، شمارش آرا و اعلام نتایج است.
معاون سیاسی وزیر کشور ادامه داد: ما خود را میرسانیم تا در احراز هویتها چنین کاری انجام دهیم. سال ۹۵ ابلاغ کردند که در اخذ رای نیز باید این کار را انجام دهیم، مشکل کجاست که بعد ۳ سال هنوز به خوبی انجام نشده است؟ مدت زمان طولانی ظرفیت زیادی استفاده شده و بخش زیادی از بزرگان به کار گرفته میشوند تا سیاستهای کلی ایجاد شود اما سیاستهای اجرایی و عملیاتی تدوین نمیشود، در نتیجه باقی میماند. تعیین سازوکار برای حسن اجرای وظایف، مورد دیگری بوده که کار خوبی است، در صورتی که زوال یا کشف فقدان صلاحیت اتفاق بیفتد، میتوان رسیدگی کرد.
وی اضافه کرد: ثبات نسبی قوانین انتخابات، پاسداری از سلامت انتخابات و ممنوعیت ورود نیروهای مسلح، قوای سهگانه اعم از وزارتخانهها و دستگاهها مورد دیگری است. سردار سلامی بعد از آمدن ابلاغ کردند که سپاه وارد بحث انتخابات نشود، البته ما باید این موضوع را رصد کنیم. هرگاه دستگاههای ناظر و سایر دستگاههای نظارتی و نیروهای مسلح قصد داشتند در این زمینه ورود پیدا کنند، باید گزارش آن را تهیه کرده و منعکس کنیم. باید به مردم نشان دهیم که انتخابات آنها نقش اصلی و اساسی دارد.
عرف با اشاره به اینکه بر اساس چهار بعد همیشگی مشارکت، امنیت، سلامت و رقابت این انتخابات را نیز سامان خواهیم داد، تصریح کرد: با شاخصهایی که تاکید شده، ما نیز روی بحث قانون و قانونگرایی تاکید میکنیم. بیطرفی، امنیت، سلامت، رقابتی و پرشور بودن انتخابات از اقدامات دیگر ما است. این انتخابات باید رقابتی باشد و فضایی ایجاد کنیم تا همه افرادی که میتوانند در چارچوب قانون فعالیت کنند، وارد این عرصه شوند و مردم نیز بتوانند انتخاب کنند.
معاون سیاسی وزیر کشور گفت: بشر متنوع آفریده شده و بر اساس آن سلایق متفاوتی وجود دارد، هیچ نظارتی در طول تاریخ نتوانسته همه را یک شکل حرکت دهد. هر فردی در چارچوب قانون، اهداف و آرمانهای انقلاب حرکت کند، میتواند مشارکت داشته باشد، مردم نیز بر اساس سلیقه خود امکان انتخاب دارند. رقابتی بودن انتخابات وظیفه همه ما با توجه به شرایط بینالمللی است.
وی بیان کرد: وظیفه دوم ما مدیریت تابآوری و آستانه تحمل جامعه است. ترکیبی از تهدیدها و آسیبها دست به دست هم داده و شرایطی را به وجود آورده که ما وظیفه داریم آن را مدیریت کنیم. این قابل قبول نیست که در طول سال خصوصا در انتخابات، ناامنی شکل بگیرد. اگر در نقطهای ناامنی ایجاد شد، باید اعتراضات را مدیریت کنیم. در صورتی که بر اساس غفلت و تاخیر ما مطالبهای کف خیابان ایجاد و منجر به اعتراض و بعد ناامنی شود، ما مسئول هستیم و فرمانداران شهرستان مسئول این موضوع هستند. باید از تمام ظرفیتها استفاده کرده و اجازه ندهیم اتفاق ناخوشی ایجاد شود. اگر لازم شد باید از ظرفیت استان و کشور استفاده کنیم.
عرف خاطرنشان کرد: از وزارت کشور به عنوان مسئول امنیت داخلی توقع شرایط امن و آرام و ایجاد آرامش دارند که توقع درستی است. همه عوامل از وزارت کشور دستور میگیرند و باید بتوانیم از اختیارات خود به درستی استفاده و جامعه را مدیریت کنیم و سطح تابآوری آنها را مدنظر داشته باشیم.
معاون سیاسی وزیر کشور گفت: وظیفه سوم مدیریتی ما، عبور از تحریمهای غیر قانونی و ظالمانه است. در استانها جنب و جوش صورت گرفته و فضاهایی ایجاد شده که باید کمک کنیم تا از این تحریمها عبور کنیم و اجازه ندهیم کشور بیش از این درگیر شود.
وی با اشاره به سخن مقام معظم رهبری در جلسه سال گذشته با خبرگان رهبری، عنوان کرد: ایشان فرمودند که در برخورد با مسائل این کارها را باید مدنظر قرار دهیم، گاه برخورد ما در مواجهه با مسائل و رویدادها فعال و در برخی مواقع انفعالی و مبتنی بر گلایه و بیتحرکی است، برخورد ما باید مواجهه ابتکاری نه عکسالعملی باشد، در رویدادها و حوادث مواجهه امیدوارانه نه مایوسانه داشته باشیم.
عرف ادامه داد: ایشان همچنین فرمودند مواجه ما از روی ترس نباشد بلکه از روی دلیری و شجاعت باشد، مواجه باتدبیر باشد نه مواجه از روی سهلاندیشی و سهلانگاری، نگاه جامع به تهدیدات و فرصتها داشته باشیم نه صرفا دیدن تهدیدات و نه صرفا دیدن فرصتها، شناخت واقعیتها در کنار نشناختن واقعیتها باشد، مواجه مبتنی بر مدیریت و کنترل احساسات باشد، ضوابط و حدود شرعی رعایت شده و از تجربهها بهره گرفته شود، اینها مواردی است که به ما کمک خواهد کرد.
معاون سیاسی وزیر کشور بیان کرد: ما در پایان این ۱۰ دوره باید منشور حرفهای در برگزاری انتخابات ایجاد کنیم و همه باید بدانیم که قصد داریم چه کاری انجام دهیم. این منشور میتواند تحت عنوان منشور حرفهای مجریان باشد و باید در پایان این دوره و دورههای آینده به دست آید.
انتهای پیام
نظرات