به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، ساتیا پال مالیک، فرماندار ایالت جامو و کشمیر به روزنامه "ونزدی تایمز" هند گفته است که با وجود کاهش محدودیتهای امنیتی در کشمیر از سوی نیروهای دولت هند که پس از لغو خودمختاری این منطقه در اوایل ماه جاری میلادی اعمال شد، ابزارهای ارتباطی همچنان مسدود خواهند ماند.
او طی مصاحبهاش با این روزنامه، اظهار داشته که: "ما نمیخواهیم تا زمان آرام شدن اوضاع، آن ابزار را در اختیار دشمن بگذاریم؛ طی یک هفته یا ده روز، همه چیز به وضعیت عادی باز خواهد گشت و ما تدریجا خطوط ارتباطی را باز خواهیم کرد".
دولت هند در چهارم اوت، با واهمه از بروز ناآرامی، ابزارهای ارتباطی در کشمیر را مسدود کرد و اقدام به برقراری حکومت نظامی در نواحی تحت کنترل خودش در کشمیر کرد؛ این موضوع پس از آن رخ داد که روز قبلتر، یعنی سوم اوت، دولت هند فرمانی مبنی بر لغو وضعیت ویژه کشمیر صادر کرد.
تاکنون، دهها هزار تن از نیروهای امنیتی به شهر سرینگر و شهرها و روستاهای دیگری در کشمیر اعزام شدهاند. با این حال، این تدابیر نتوانسته تا کاملا از بروز اعتراضات جلوگیری کند.
طبق گفته مردم، حدود هشت هزار نفر پس از نماز روز جمعه، اقدام به تظاهرات کردند و نیروهای امنیتی هند طی در واکنش به آن، دست به شلیک گاز اشکآور و گلولههای ساچمهای زدند.
روز پیش (سهشنبه)، دولت هند به وقوع درگیری مذکور اذعان داشت و آن را تحت عنوان "بدعتگذاری" مقصر خواند و اظهار کرد که نیروها، با "خویشتنداری" به آن واکنش نشان دادهاند.
به گفته شاهدان، مسجد جامع کشمیر که بزرگترین مسجد منطقه به شمار می رود، در روز عید قربان تحت یک فرمان بسته بود و مردم تنها مجاز بودند در مساجد محلی کوچکتر به عبادت بپردازند تا از تشکیل جمعیتهای بزرگ جلوگیری شود.
روز استقلال در هند، یک روز پس از پاکستان و فردا (پنجشنبه) جشن گرفته خواهد شد؛ این روز، پایان حکمرانی بریتانیا در سال 1947 را خاطرنشان میکند.
امروز چهارشنبه قرار است که عمران خان، نخستوزیر پاکستان، که اخیرا دولت هند را به آلمان نازی تشبیه کرده است، در مجمع قانونگذاری ناحیه پاکستان کشمیر سخنرانی کند.
انتهای پیام
نظرات