به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، امروز در هشتمین روز متوالی تمام خطوط ارتباطی و اینترنت در کشمیر هند قطع است. گزارشها حاکی از آن است که مقامهای این منطقه به نمازگزاران عید قربان اجازه حضور در مساجد را میدهند اما مجوز تجمعهای بزرگ برای جلوگیری از وقوع اعتراضات ضد هند داده نمیشود.
دولت هند به رهبری ناسیونالیستهای هندو دوشنبه گذشته وضعیت ویژه کشمیر را لغو کرده و هزاران نیروی دیگر برای جلوگیری از اعتراضات به آنجا منتقل کرده است. نارندرا مودی، نخستوزیر هند در سخنانی این تحرکات را آزادی اراضی از "تروریسم و جداییطلبی" توصیف کرد و پاکستان را منشاء ایجاد ناآرامیها دانست.
حدود ۵۰۰ تن در اعتراضات روز یکشنبه در کشمیر هند شرکت داشتند. رهبران محلی هشدار دادهاند که لغو خودمختاری منجر به بروز ناآرامی در این منطقه میشود. تصمیم هند اعتراضاتی در پاکستان به همراه داشت.
علی رغم محدودیتهای جدید اعمال شده بر سفر به منطقه کشمیر هند صدها تن از مردم در سرینگر، اصلیترین شهر کشمیر راهپیمایی اعتراضی علیه تصمیم هند برای لغو خودمختاری این منطقه برگزار کردند.
این محدودیتها در روز جمعه و شنبه به صورت موقت برداشته شد و به تعدادی از نانواییها، داروخانهها و میوه فروشیها اجازه داده شد تا در آستانه عید قربان باز شوند اما عصر روز یکشنبه این محدودیتها مجددا در بخشهای اصلی شهر سرینگر برقرار شدند.
شاهدان اعلام کردند همزمان با اینکه هزاران نیروی پلیس به صورت آماده باش در خیابانها حضور داشتند خودروهای پلیس در برخی خیابانها مشغول گشت زنی بودند و به مردم دستور میدادند تا مغازههای خود را تعطیل کرده و به خانههای خود بروند و اکثر خیابانها در سکوت فرو رفته بودند.
دولت نارندرا مودی، نخست وزیر هند اواخر روز یکشنبه این منطقه را که اکثرا مسلماننشین است محاصره کرده، راههای ارتباطی را قطع کرد، بیش از ۳۰۰ فعال و رهبر سیاسی را بازداشت کرد و منع رفت و آمد برقرار کرد به طوریکه در خیابانهای مختلف ایست و بازرسی به چشم میخورد.
به گفته خبرگزاری رویترز، شهروندان خشمگین کشمیر عصر روز یکشنبه در مسجدی در سرینگر برای نماز مغرب و عشا گرد هم آمده و شعارهای ضد هندی سر دادند. معترضان بنر بزرگی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود «ماده قانون ۳۵ A را نجات دهید»؛ عبارتی که به بندی از قانون اساسی اشاره دارد که هند هفته گذشته آن را باطل کرد.
معترضان همچنین شعار «ما چه میخواهیم؟ آزادی! چه زمانی آن را میخواهیم؟ اکنون!» سر دادند.
برخی از آنها همچنین بنرهای کاغذی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود «مودی، کشمیر اموال پدرت نیست.»
این در حالیست که وزارت کشور هند هنوز در این رابطه هیچ اظهار نظری نکرده است.
انتهای پیام
نظرات